Sista minutrana

Oj oj oj, nu smäller det redan, ca:10min kvar av 2012, känns lite läskigt faktiskt... lämna de trygga och allt som hänt 2012, de blir historia om några minuter. 2013 är snart här!
 
Ska om en liten liten stund lämna datorn och gå ut. Är pirrig i magen och 2012 har varit väldigt händelserikt, hunnit med massor, träffat nya kompisar och sagt adjö till andra. Salina gick och Nano kom. Vi har hälsat både Atlas och Findus välkommen till våran familj. Ni hajjar, massor som hänt!! Men 2013 kommer bli bra, massor som skall göras, fixas och donas. Mitt rum ska få en ordentlig renovering, jag ska förbättras som människa, Nano och jag ska börja tävla och yada yada.
 
Nu säger jag gott nytt år, vi ses 2013!
 

Svar på 2012

1. Vad har varit bäst med 2012? Alltid svårt att välja ut något som varit bäst. Har hänt så sjukt mycket under 2012 och att bestämma sig för en sak är svårt. Men jag svarar min lilla älskling Nano <3

2. Vad har varit sämst med 2012? Att det har gått såå fort. Sommaren och hösten kom men gick lika snabbt igen, då hinner man inte stanna upp och andas. När tiden går för fort hinner inte jag riktigt med ;-)

3 Vilket har varit det bästa respektive sämsta beslutet du har tagit? Bästa var nog beslutet jag tog om att jag skulle fortsätta rida Nano (då efter att jag provridit).
Sämsta beslutet... kommer inte på något. Tror faktiskt att jag tagit rätt så bra beslut under året!

4. Vad har förändrast mest? Jag själv, helt klart! Så mycket som jag har lärt mig under 2012, både i skolan och på hätryggen. Jag har förändrats massor i utseendet. Till sättet har jag nog blivit mognare. Jag vågar fortfarande vara barnslig och så men det känns verkligen som om jag tagit ett stort steg.
 
Var Salina lättare att rida än Nano, eller tvärtom? Dom här hästarna är helt olika. Salina är en hafflinger-blandning. Mer skogs-ponny om ni förstår mig rätt. Visst kunde hon gå bra dressyr också men jag fick henne inte att gå så bra. Hon var seg, mycket ben krävdes och det hade inte jag.
Nano är speciell. Han rids på sitt sätt och att hitta dit har varit klurigt men lärorikt under hösten. På Nano behövs mycket ben men när man hittat knappen blir han så mycket lättare att rida! Det går tyvärr inte att säga vem av dessa två som var lättast att rida...

Saknar du Salina mkt, eller tar Nano större delen av ditt liv nu? Jovisst tänker jag på Salina ibland, när jag kollar genom bilder och så på oss! Men med Nano blev det mer som jag "ville och tänkt". Jag vill ut och tävla, hoppa och utvecklas. Salina hjälpte mig med vissa saker så som självförtroendet. Salina kom rätt tid och gick rätt tid. Jag saknar henne, visst gör jag men vi båda gick vidare och tog med oss våra nya kunskaper. Hon var en  fin dam och jag glömmer inte våra underbara uteritter med både bad och galopp på äng!
Nano tar stor del i mitt liv. Han är den ponnyn jag rider nu och kommer förhoppningsvis göra ett tag framöver. Vet inte riktigt hur jag ska svara men yes, Nano tar stor del av mitt liv och Salina saknar jag men Nano "botar" väl lite av den saknaden.

Du hade (väl?) Salina lite under 2012, och nu har du ju fått Nano tänkte jag :-) Grymmaste bloggen! 
Ja, hade Salina på våren och Nano på hösten :-) Tack så jättemycket, gör mig så glad!! <3
 
Hej! Jag har faktiskt bara en fråga... 
Hur har DU förändrats 2012? Kram Noami<3 Denna frågan är lik den andra som jag svarade på lite ovan men jag har förändrats väldigt mycket. I ridningen, skolan, till utseendet, mitt skrivande osv osv. Väldigt mycket och allt har gått framått, klivit upp på nästa trappsteg :-)
 
 

Mitt 2012&2013

Snart nytt år, om några timmar då lämnar vi 2012 och går in på 2013. Var inte länge sedan vi sa adjö till 2011, allt bara rusar förbi, skriver de ofta men så är det!
 
Har (som många andra) planer för 2013, vill såklart göra detta år ännu bättre! Jag ska äntligen få börja tävla, som jag längtat! Bloggen ska förbättras något enormt när det gäller uppdateringen och jag ska förbättras i både skolan, på hästryggen och som person. Men vilka mål har jag för 2013 och vilka var mina mål för 2012?
Hur förändrades jag 2012? Vad gjorde jag? Hur såg mitt år ut?
 
Mål 2012:
- Köpa minst ett plagg från KL, Haha, ha de som mål?? Jaja, gjort iaf!
- Hoppa clear round på Salina, Hann hoppa en CR på 50 och 60cm i april.
- Få besöksrekord på minst 50pers, Fick typ 291 eller nåt på förra bloggen (blev länkad men ändå).
- Få minst ett A-betyg i skolan, Detta mål strök jag rätt så tidigt, första gången med betyg.. fick som bäst tre B vilket jag är NÖJD med!

Mitt år 2012 var bra. Vi köpte både hundvalp och kattunge, red på ridskola en halv termin, hoppa en CR med Salina i April och hoppa en CR med Nano i November. Var utomlands i början av sommaren, bytte blogg, vann utställningstävling med Atlas, shoppa massa fina kläder ;-) Så ja, 2012 var ett bra år!
 
 
Januari, februari, mars, april och maj red jag Salina två dagar i veckan. Vi hoppade lite då och då men det var kanske 50-60cm eller nåt. Salina var en haflinger-blandning och kanske inte bästa hoppponnyn men jag lärde mig mycket ändå. När jag kollar tillbaka på bilderna då inser jag hur mycket jag förändrats sedan dess och jag kommer ihåg hur det var då. 

Sedan så var det ett adjö till Salina, hade ridit henne i drygt ½ år och man hinner mycket då! Under denna våren red jag även på ridskola halva terminen. Vi köpte Atlas och det var en stor sak bara de!
 
I juni kom dagen då jag skulle provrida Nano (eller om de var maj, skit samma). Annonsen lät ju så bra och han var verkligen tjusig den lilla sockerbiten <3
 
Nano skulle på sommarbete men sedan i Augusti skulle jag få börja rida honom, tre dagar i veckan! Under sommaren hände såå mycket. Både camping, landet, lata dagar på stranden, födelsedag, hundutställning, Kroatsien och massa mer. Red inte under sommaren med joggade ofta för att hålla mig i "hyffsad" form.
 
Augusti kom snabbt som attans och skolan började. Nano flyttades från sommarbetet och vi kunde börja rida på riktigt. Det gick och går fortfarande fram och tillbaka hela tiden, men så är det med allt och alla. Jag har ändå utvecklats otroligt på ett år. Nano är speciell att rida, man måste lära sig honom (precis som alla anra hästar). Den ena är mer olik den andre. Men vi är på go väg!
 
Första Clear rounden var hoppad med Nano i November och både nya chaps, hjälm och väst blev inköpt. Behövligt! Höstlovet som var några veckor innan CR gick fort som f*n men shiit vad kul vi hade! :-D
Lika galna som vanligt, med sämsta humorn men med ett jädrans gott humör! <3
 
Sedan så rullade allting på. Findus presenterades på bloggen och jag fortsatte träna med Nano. En gång för tränare, ska börja nu igen efter nyår. Jag växte så de knakade, mitt utseende har förändrats under hela 2012.
 
När jag blickar tillbaka på mina bilder från december 2011 hittar jag bilder som dessa:
 
Nu ett år senare hittar jag dessa bilder:
 
Vad man kan förändras på ett enda år! Sjukt. Men jag är samma person, kommer ihåg lite tankar jag hade då och kan jämföra dom med dagens och nuvarande. Dom är lika men kanske att jag bearbetar dom på ett annat sätt nu?
Så är det, om ett år kommer jag ha förändrats ännu mera. Likadant året efter de också. Men erkänn de är roligt att jämföra sig själv då och nu! Kommer vara samma sak med Nano Augusti/september 2013.. kommer skratta åt nuvarande bilder som jag tycker är fina. Ett starkt täcken på att livet rullar och allt går framått. Me like!
(När jag provred Nano juni 2012)
 
Julen kom och gick lika snabbt igen. Nyår idag och wipps var vi inne på nytt år igen. Ska bli spännande att blicka tillbaka på 2013 om yttligare ett år. Vad kommer jag och Nano ha gjort under 2013? Vi ska ju börja tävla snart efter några till träningar och en laghoppning är på g (om vi kommer med i laget vill säga). Har som mål att starta och helst nolla lc innan sommaren. Tror att vi kan greja detta men träning efter träning krävs och de är både mycket pengar och tid som ska till.
 
Bloggen vill jag kämpa ännu mera med. Inget mål att bli Sveriges största bloggare och de sker inte på ett år men att utvecklas och fortsätta framått i mitt skrivande och bli bättre på det jag gör, de är ett mål!
Vill kunna tacka mig själv när jag sitter här om ett år och vara stolt över vad jag gjort. 2013 kommer gå fort, alla andra år har ju gjort det! Ska ta vara på året och mina möjligheter. Ge mig själv olika val och lära mig utav varje.

Målen 2013 ser lite annorlundare ut än dom jag satte upp för ett år sedan. Kanske dessa är lite mognare? Lite bättre? Går inte att säga, mål som mål men dessa är fler och mer uppdelade.
 
Mål 2013:
Nano:
- Starta och nolla lc innan sommaren
Hoppa bana med olika hindertyper på 100-110cm felfritt på träning (hela året då)
- Utvecklas i dressyren och bli ett tsm 
 
Jag:
- Förbättra mig i skolan, få högre betyg och göra läxorna nogranare
- Inte fega ur, prova nya saker och inte vara rädd för förändringar och kämpa ännu mer
- Förbättras som person! Göra andra människor glada oftare och försöka hjälpa så gott jag kan :-)
 
Bloggen:
- Få besöksrekord om och om igen (sätter ingen siffra)
- Uppdatera bättre och roligare, skriva minst 3 längre inlägg i veckan, minst!
- Utveckla mitt skrivande och skriva på ett sätt som berör hos andra, få mina läsare att tänka efter och fundera på mina "deepshit" en stund efter att dom läst det. Skriva på mitt eget sätt och skriva på ett speciellt sätt.
 
Jag vet inte hur 2013 kommer se ut, ingen aning! Ska ta vara på året och göra de till något bra. Vara rädd om mig själv och mina nära och kära. Spendera många timmar på hästryggen och utvecklas, träna och träna för att en dag kunna ligga på topp, för att en dag kunna föll följa min dröm, att vinna ett OS-guld i hoppning!
 
Vad säger ni? Hänger ni med ett år till? Ska vi tillsammans göra detta år fantastiskt? Välkommen 2013
 
 

Tävlar

http://ziro.blogg.se/2012/december/tavling-vinn-ett-landtacke-fran-agria.html#comment
 
 
 

Täääävlar

 
http://hamreryttarna.blogg.se/2012/december/bloggtavling.html
 

Döpt om ponnyn

Här med döper jag om Night Shift till: Nano Banan Tjockisen Fruktsallad
 
 
Älskar dig Snygging! <3
 

Nyårsafton

Cheenare mina gullungar!
 
Har fixat mig och är klar. Kompisarna till mamma och pappa kommer snart, försöker uppdatera så gott jag kan under kvällen, ni vet att ett långt inlägg kommer. Hela mitt 2012 + mål 2013 + film och bilder + massa text såklart. Många har delat upp sitt år i flera inlägg men jag kör på ett och samma, smidigare!
 
Nano gick väl helt ok idag. Travade och skrittade honom med graman och han gick bra dock så behövde han gå yttligare lite framått i traven. Stundvis var han perfa men sedan tappade han tempot då och då. Fortsätter träna på onsdag men då med lite bommar och galopp, förhoppingsvis utan graman också!
 
Bilder på min outfit och mig kommer lite senare! Ni får ha en underbar nyårsafton och här kommer ett litet smakprov:
 
 
 

Mot stallet

Suttit och svaratpå lite frågor, dom ligger på utkast just nu men kommer upp senare under dagen!
 
Nu ska jag till stallet och rida Nano, har lit bråttom så bäst att dra. Men är tillbaka här i eftermiddag, då ska jag skriva klart en hel del inlägg och dom skall upp på bloggen. Kika in då, för idag blir bloggen rejält uppdaterad!
 

Första veckan 2013

Min vecka1 2013 kommer se ut ungeför såhär, inte så mycket planerat än men om ni följt bloggen ett tag vet ni att jag är en person som lätt får fullt upp oavsett vad som stått på "Min vecka"-lista!
 
Men tror det blir såhär på ett ungefär:
 
Måndag: Nyårsafton firas hemma med familj och några gäster som kommer på eftermiddagen. Under dagen ska jag till stallet och rida Nanosen. Om det inte är is ute så rider jag en sväng ut med mamma och Atlas vid min sida annars blir det ca. 30min på graman i ridhuset.
 
Tisdag: Inget stall. Vila ut och andas. Blogga blogga blogga!! :-D
 
Onsdag: Stallet först. Rider troligtvis lite markarbete blandat med dressyr-övningar. Sedan kommer ev. Stine och Vendela hem till mig :-)
 
Tordag: Stallet. Tror att jag ska hoppa lite, gjorde inte det förra veckan så han kan allt få gå på lite sockerbitar.
 
Fredag: Dressyr i ridhuset, han ska gå ett ordentligt pass och jobba :-)
 
Lördag: Idag blir det slappare ridning då han (förhoppningsvis) gått rätt så ordentligt stor del av veckan. Rida ut eller longera/Horsemanship-träning i ridhuset.
 
Söndag: Inget stall idag. Ska gå på MyDog med familjen vilket ska bli jätteroligt!
 
 

Två tjejer att lyfta fram

Att lyfta fram någon eller några är bland de coolaste man kan göra. Det bevisar (tycker jag) att man är en människa med känslor, en människa som faktiskt tycker något om saker och ting. Om man vill lyfta fram någon eller några, ge dom något extra som en länk, ett inlägg, en present, en kram, en komplimang så ska man göra det!
 
Att lyfta fram någon görs inte för att man ska få "tillbaka". När man, eller när jag lyfter fram någon så är den personen värd det! Att förvänta sig de samma tillbaka gör bara allt till ett spel, det känns inte äkta! Var jag vill komma är att jag vill inte ha något tillbaka. Jag vet att jag är omtyckt av dom tillbaka, annars hade dom inte stått mig så nära och jag dom så nära!
 
Runt omkring mig finns det nästan bara mysiga och genomsnälla människor! Jag har valt vilka jag vill umgås med och vilka jag vill ha runt omkring mig. Jag kan bara säga en sak: Jag har valt rätt.
Att vara med dessa underbara människor gör mig stark, dom får mig att känna mig glad och välkommen. Skulle jag räkna upp dessa människor blir det många. Detta är inget jag skryter om men det är så, jag har många bra personer runt mig och det ska jag vara glad för, vilket jag är!
 
Några underbara tjejer jag inte känt så länge, eller jo, ena tjejen har jag vetat vem det varit hela livet men det är först nu som vi fått en bra kontakt och den kommer hålla livet ut. Jag vet det!
Den andra tjejen jag pratar om har jag känt i ungefär 1 ½ år. Awesome tjej detta med! Ni är guldvärd <3<3
Jag vill lyfta fram dessa två tjejer. Jag är otroligt glad över att ha dom i mitt liv och runt omkring mig!
 
Jag ska bli bättre på att tala om för mina nära och kära hur mycket dom betyder för mig och ge komplimanger. Det är dom man ska vara rädd om! Ni är äkta!
 
Ni har säkert gissat ut vilka dessa två grymma tjejer är! Stine och Vendela! Ni betyder mycket <3
<3 Love you <3
 
 

Kommentar att svara på

 
Ja, jag och min familj ska till MyDog 2013. Vi kommer att vara där på söndagen då de flesta av våra "favorit-raser" kommer att ställas ut. Vi ska inte ställa ut hund själv pga att vi missade att anmäla och sedan var det för sent.
Även om jag är hästtjej är det jätteroligt att kolla på massa fina raser och mässa! :-)
 

Var med och tävla du också

 
Jag är med och tävlar om att vinna en gästbloggning hos fridaannas.blogg.se. Var med du också!
 
 

Ni frågar jag svarar

Nu är vi snart inne på 2013, klockan 12 imorgon kväll/natt så är det hejdå till 2012 och välkommen 2013.
 
Det har hänt mycket 2012, säkert hos e flesta och även hos mig. Hela mitt år kommer i ett enda låångt inlägg imorgon men jag undrar om ni har några frågor till mig om just mitt år 2012?
 
Som bloggare så är de lätt att glömma att berätta vissa saker, man blir bättre och bättre på det men eftersom det är ni läsare som läser är det lättare för er att fråga än för mig att gissa ;-)
 
Vad vill ni veta om mitt 2012? Svarar på alla frågor imorgon och med rejäla svar! :-D
 

Städar
Snart tillbaka

Hej och hallå!
 
Dagen igår blev inte som vi tänkte... Våra sysslingar ringde när vi var halvvägs upp ( 1½ h) och sa att dom var magsjuka :-( Så vi stannade vid landet och sov en natt. Där uppe finns inget internet och var tvungen att spara på mitt batteri på mobilen = nada bloggning at all. Men det var mysigt och lite gulligt sådär med familjen! :-D
 
Idag åkte vi ju hem då. Är mitt uppe i städningen och mamma vill inte att jag sitter vid datorn så bättre uppdatering kommer ikväll. Jag lever och mår bra och ska blogga senare.
 
Ha en bra kväll!!
 

Nada batteri

hej!

Min mobil har inget batteri kvar så har inte kunnat blogga. Men jag uppdaterar om en stund, då jag kan ladda den. Hade en trevlig kväll igår och somnade i tid, för en gång skull :)

Hörs om en stund!


gammal bild men ändå.

//Linnéa

Rivers know this: there is no hurry. We shall get there some day

Du och jag Nano <3
 
 

Gäspig

Dansat loss med Lowa här i bilen och nu lyssnar jag på Ride wit me med Nelly. Underbar låt de asså!

La mig för sent igår, upp tidigt och mot stallet tar på krafterna. Kommer sova gott i natt kan jag lova er! :)
Imorgon så ska jag städa hela huset, nyår på måndag och jag är sur! Skulle få klänningen innan nyår och nu säger dom att den kommer 3 Jan, ja men de hjälper ju mig... not.
Få väl gå i pjamis elr nåt. Ååh så kul.

Är back om en stund. Nu ska jag vila till dunkande musik, c you later on.

Jag och Stine i skolan :)

//Linnéa

Hej hej hej

Nu har jag brottom. Ska strax iväg. Var med mamma i stallet tidigt, skrittade Nano barbacka på långa tyglar, hann inte så mycket mer. Rider honom ordentigt på mådag istället.
 
Inget särkillt händer idag eller imorgon, ska träffa min sysslingar så de ska bli roligt men annars soft rätt egenom :-D
 
Bloggar till er i bilen! Kram
 

Nu bjuder jag..

..På världens failbild. Haha! Ni ska tro va jag har skrattat åt denna bild, återstår och se om ni gör de samma :-D
 
 

Skulle bli ett kort inlägg men de blev långt

Här är jag igen. Tänkte updajta, låter bra va?
 
Dagen har varit helt ok förutom att jag sov för länge, men var uppe tidigt igår så de jämnar ut sig i längden ;-)
Red inte ut idag, glashalt överallt och tror inte att ens broddar biter på det. Fick bli lite trimning i ridhuset. Nano var lite jobbig, han är rätt så stel och stark nu, krävs mycket för att få honom i rätt form med ett bra undertramp. I galoppen var han superduper fin men traven, nja...
 
Imorgon så ska jag och mamma upp tidigt till stallet, mamma hjälper mig med alla stallsysslor medans jag rider. Blir ett kortare pass på 30min med graman, tänkte ett upplägg ungefär såhär:
- Skritta honom 10min
- Trava honom framått och känna att han jobbar 10min
- Avskrittning 10min

Inte mer än så. Eftersom han är stark och inte så arbetsvillig just nu tänkte jag slänga på han gramanen imorgon. Det är ett kortare pass med bara trav och skritt och han ska bara jobba framått med gramanen som hjälper honom till en bättre form. Den hjälper ju även mig, men ni fattar ;-) Tror de blir toppen, hoppas de iaf!
 
Mycket tankar som snurrar i huvudet nu. Tvekar på vissa saker, vill sparka igång andra ting. Vill ha svar men hittar inga och ja ni vet, de vanliga. Måste klara upp tankarna lite innan jag kan skriva ett pang inlägg.
 
Gillar att ha saker i ordning. Gärna lägga upp både skiss och plan på det mesta! Oavsett om det är hur jag ska planera in mina läxor och prov med stallet och allt de andra i min fulla kalender. Eller om det har med bloggen att göra, vilka inlägg som ska finnas med och när dom ska upp och name it.
Ibland blir det bara fel med planering och känns inte äkta men ibland kan det också vara bra.. svårt de här.
 
Vet en sak. 2013 ska jag satsa mer! Inte bara: "jaja, gör det bätte nästa gång" eller "orkar inte bry mig, de får vara". Nepp, nu ska jag faktiskt försöka lite extra och verkligen anstränga mig. Ta tillfällena i ackt. Man kan inte alltid vara bäst men sålänge man gör sitt eget bästa så ska man vara nöjd!
 
Och detta jag pratar om nu är någon sida på internet med adressen: http://neagrann.blogg.se/

Jag vill verkligen få min blogg bra, fortfarande ha "nea-style" över den men förbättra mina inlägg, uppdateringen vissa dagar, försöka och göra mitt bästa!
Jag vet att jag kan! Jag är ju Linnéa Grann
 

Build a bridge and get over it

 

Frost och kyla, nu skall de ridas!
Go förmiddag

 
Fredag idag. Gör ingen skillnad eftersom det är lov men kan vara bra att hålla koll på dagarna ändå ;-)
Kan inte säga att det är morgon längre, klockan är snart lunch-tid och jag borde ta på mig lite kläder...
 
Snart ska jag väl åka till stallet också. Ska rida ut på Nano med mamma och Atlas vid min sida promenerande. Blir nog bara lite skritt eftersom det är isbana överallt. Men det är mysigt de också! <3
 
Igår kväll satt jag till sent och fortsatte skriva på ett stort inlägg, kommer upp på måndag, håll koll, tror inte ni vill missa de! Film och massa bilder blandat med text, kan bli bra asså! ;-)
 
Nu ska jag vilket fall som helst ta tag i dagen, gå ut i kylan och rida. Sätta upp håret och på med stallkläderna.
*Gud vad mysigt om man hade bott på gård.. alltid varit min dröm! Ha 2 egna hästar på gården och hyra ut resten av boxarna. Gå ut tidigt på morgonen och fodra, rida när man vill och känner för de... Helt klart min stora dröm som jag ska göra sann en vacker dag.*

Hej då sålänge, bloggar under dagen precis som vanligt!
 

Loggar in och ut igen

Nu är jag trött, lång dag med en tidig morgon. Ska stänga av datorn och musiken för att sätta mig och läsa en bok eller nåt. De låter väl mysigt?? :-D
 
Super törstig också, nä bloggen, du får klara dig till imorgon! Nu ska jag mysa  några timmar innan jag måste sova. Puss och godnatt <3
 
Imorgon ska jag till Nano-älsklingen igen, pussgurka på daj söta pownie <3<3
 

Följ min blogg

Via bloglovin, klicka bara på bloglovin-knappen här på bloggen, lätt som en plätt och du missar inga inlägg!
 
 

Musik och jogging på

Ååh vad jag sitter och njuter till den dunkande musiken och jogging på. Musiken är bäst så sitters och gungar med. Väldigt skönt att gjort stallet på förmiddagen och vara ledig sedan, duschat och ätit lite pepparkakor, snart dags för lite mat.
 
Nano var lite annorlunda idag, pigg men på hans speciella vis.. När Nano blir pigg så blir han väldigt stark och hård, skulle ner med huvudet hela tiden... lagom kul. Men måste vara nöjd ändå för han pinna på rätt så bra, i galoppen var han magisk. Pigg och med hela tiden, fick påminna han om vem som bestämde lite då och då men what ever. Väldigt stor och fin galopp med focus framått, så ska de va :-)
 
Imorgon så vill jag rida ut men har ni sett, rena isgatan överallt ju..Longerade i måndags, dressyr igår och markarb. idag. Ska jag göra imon då? Blir väl lite trim i ridhuset, skulle vilja att någon hängde på och fotade/filma, har bara "gamla" bilder och filmer på mig och Nano. Vi har ju utvecklats så mycket så vill ju visa er!
 
Jaja, borde kanske äta något, "äta bör man, annars dör man". Sant!
 
Btw så tack för att ni klickar er in här och läser varje dag! Även om ni är få så tack <3
 


Ligger och myser

Cyklade sammanlagt ca:6km idag, tog två olika bussar, var i stallet 3½ h och ja, jag är både trött och kall. Ska snart gå in i duschen men är laat. Hungrig är jag också men orkar inte resa mig från de varma täcket!
 
BRB!
 

Till er mina vänner

"Promise me you’ll always remember: You’re braver than you believe, and stronger than you seem, and smarter than you think"
 
 


I stallet

Gjort all stallsyssla, nu är de bara rida och smörja som är kvar.
Markarbete får Nano gå idag och här har ni min plan:Nu säger jag godnatt

Måste gå och lägga mig nu. Ska upp hyffsat tidigt imorgon och dra mig mot stallet. Tar stallet först så är det gjort sedan, skönt när de fortfarande är ljust när man kommer hem!
 
 
Markarbete med Nanosen, ska prova markarbets-tipset jag fick och även göra någonting mer (får klura på de under natten). Nanos hovar ska oljas, svansen flätas, utrustning smörjas och kanske att jag även knoppar. Får se om jag orkar och hinner ;-)
 
Hemma sedan tar jag de lungt. Bloggar, går ut med hundarna osv osv. Tror de blir en toppen dag!
 
Nu säger jag godnatt och sov både sött och gott :-D
(Ögonblicksbild när Nano hoppar lite för långt ifrån hindret och jag är inte riktigt mä ;-)
 

Jag och syrran

 
Såå heta, haha nä då ;-) Men vi hade lite tråkigt i bilen igår, härligt med mobil så man kan ego-pixa :-D
 

En bra fråga

 
En väldigt bra fråga som behöver ett bra och ordentligt svar.
 
Detta är en sak jag själv inte tänkt på så mycket. Eller jo de har jag väl men de har ju inte varit någon fråga för mig själv direkt, vet ju varför ;-)
 
Jag red ju på ridskola i x antal år innan mamma köpte egen häst och då slutade jag på ridskola och red bara privat. Efter ett halvår började jag hjälpa till på en liten ponny. Några månader senare köpte vi honom, till min glädje. Men det gick inte som planerat och det är ingenting jag tänker ta här. Iaf så blev vi tvugna att sälja honom efter ca:9 månader och då hade vi bara den stora hästen kvar och under den tiden hjälpte jag till att rida lite andra ponnyer och så. Sedan så sålde vi stora hästen efter ca: 1 ½ år. Vi hade inte råd längre och mamma skadade sitt knä och flera operationer väntade.
Jag och min syster kunde inte ta hand om hästen själva så vi valde rätt även om det var ett jobbigt beslut...
 
Min dröm har alltid varit att få börja tävla men då krävs de föräldrar som kör och en ponny.
Men vi hade då inte möjlighet att köpa ny ponny, jag red Salina 2 dagar i veckan och 1 dag på ridskola. Mamma och pappa ville ändå att jag skulle få fortsätta rida men hade inte möjlighet att ge mig en egen ponny. Syrran tappade intresset och började med hundar istället som nu även mamma sysslar med.
 
Jag blir ju äldre för varje dag och de blir bara mer och mer i skolan. En egen häst har jag inte tid med och desutom är det inte direkt gratis...
Efter Salina så kollade vi på lite hästar men backade och tänkte efter ordentligt. Det var ju bara jag som ville rida egentligen och jag har två till systrar som ska få lika mycket som jag. En hund kostar typ en tiondel av vad en häst gör. Vi hittade Nano på annons som ville ha en ny ryttare som så småningom skulle börja tävla honom. Hans ägare är snart för gammal för att tävla Nano och behövde gå vidare till stor häst.
Nano passar mig så bra och är det bästa som finns om man inte kan få egen häst. Vet faktiskt inte om jag skulle säga ja till en egen häst i dags läget... skulle bli grymt stressigt med skolan, jag älskar Nano 9928397499494392923919 gånger om och en häst som Nano hittar man inte överallt!
 
Hoppas du fick svar på din fråga :-D
 
 

Hemma hos farmor

Då har man ätit en go middag och nu väntar mumsig kladdkaka! Känns heeelt ok asså ;) Har ett deepshit på g, skriver när jag kommer hem!


Btw så gick Nano grymt bra idag igen! :)

Mina upplägg av ridpass

Tänkte dela med mig av hur jag lägger upp mina dressyrpass. Vad jag gör, hur länge osv.
 
- Först börjar jag med att skritta honom på lång tygel i ca:10min. Leder först en stund innan jag hoppar upp.
 
- Sedan samlar jag ihop tyglarna och försöker hitta formen i skritten.
 
- När jag hittat formen i skritten länger jag tygeln och låter honom trava på lång tygel i kanske 3min.
 
- Samlar ihop honom och ställer/böjer honom i trav åt båda hållen. Rider på små åttor, gör serpentiner osv. Viktigt att han travar på framått hela tiden och inte sackar efter!
 
- När han känns fin fattar jag galopp, mkt hand och skänkel. Han ska jobba framått, i början bryr jag mig inte om formen.
 
- Gör en kort paus på några minuter och han får lång tygel.
 
- Tränar på olika saker i trav och galopp, mycket på volter och här kommer formen in.
 
- När jag är nöjd tar jag upp stigbyglarna och gör lite skänkelvikningar åt båda hållen, max i 5min.
 
- Länger på tygeln och han får trava av, viktigt att han går framått så att alla muskler får slappna av.
 
- Hoppar av och leder runt honom i ca:10min.
 

Lämnar datan..

..och drar mig mot stallet. Nano skall ridas dressyr och idag är de focus på mycket kraft i galoppen. Inte att han måste gå i form men han ska självklart inte få bli lång.
Kommer galoppera honom mycket på långsidorna och då ska han inte få rusa men energi i varje steg. Tror ni hajjar!
 

Minds are like parachutes. They only function when they are open

 

Regn å ännu mera regn

Annandag jul och de regnar. Välkommen till Sverige lixom..! Ska strax rensa min gaderob lite snabbt (gör de typ varannan månad eller nåt), blir mycket enklare att se vad man har och vad som fattas ;-) Äta frukost eller rättare sagt lunch skulle också behövas.
 
Stallet idag oxå, lite dressyr i ridhuset. Om ni tjatar på Lowa kanske kanske kanske hon vill fota och filma? :-D
Ska försöka få honom studsa fram, inte som en kanonkula men med mycket kraft i steget och lixom jobba framått hela tiden. Mm, utväderar sedan!
 
Jaja, dax att ta tag i denna dagen med då. Vi ses och hörs under dagen!
Jag och Nano i typ Oktober eller nåt
 
 

Dags att skriva lite

Hallå!!
 
Ligger/sitter i soffan med mysig filt och data i knät, mys <3 Har nu kollat klart julkalendern och jag kan säga såhär att jag tycker den va bättre i början än vad den va nu i slutet men helt ok!
 
Var hos min mormor förut och mina kusiner var där också, fick en spännande bok, triss-lott och lite pengar.
Håller på och fota mina julklappar från igår, laddar upp dom här sedan om ni vill se.
 
Imorgon ska jag till stallet och rida dressyr på Nano. Ska prova om lindorna passar annars kör vi på benskydd, som vanligt ;-) Skulle vilja att någon kunde filma å fota men Lowa är nog inte så pigg på de.. Hoppas iaf på att han är lika fin som han var förra veckan!
 
Snart ska vi väl äta mat, ska skypa med Elin också, saaaknar henne så! BFF <3 Kram på er!
Klappar Nano efter ett ridpass, haha va sur han ser ut ;-)
 

Mot mormor

Hej!

Nu är jag påväg till min mormor för att fira lite mini-jul. Sitter här i bilen med mina nya leopad-jeans och nya snygga jackan! <3

kolla bilden så kommer ni ihåg byxorna:Länk till Telma

Som kom men en jättebra bom-övning till mig! Tusen tack <3 Kolla in Telmas blogg här och här!! :-D
 
Kommentaren:
 
Har du en bra övning får du hemskt gärna kommentera den, självklart får du också länk! Kram <3
 

Julvideo, orka inte skriva

 
 

Jul 2011 till jul 2012

Såhär såg jag ut förra julen, 2011:
 
 
Såhär ser jag ut julen 2012:
 
Verkligen skillnad! Jag kom ihåg att jag tänkte typ i januari 2012 att "kommer nog inte va så stor skillnad om ett år på mig, vad ska ha förändrats lixom (på utseendet då)? Nä, kommer nog vara väldigt lik!"
Haha, va fel jag hade, verkligen förändrats sjuukt mycket, eller va säger ni? :-)
 

Min juloutfit
Efter en stor julmiddag

Då har vi precis ätit mat, jag och Lowa har tagit lite outfit bilder, tänkte lägga upp dom här strax :-) Snart kommer jultomten, hoppas jag, nyfiken som i en strut! Jaja, nada att skriva en sådan här kväll, tror ingen läser heller, haha!
 
Men ja, bloggen uppdateras snart med outfit bilder! Kram och ha en god jul .-D
 
 

stallet på julafton

Nu ska jag upp till stallet, longerar bara Nano idag. Han får ta de lite lungt idag så rider jag honom ordentligt på onsdag istället :) Han ska även få lite gottgott i krubban, morötter, äpple och knäckebröd. Mums <3 klart att Nano ska få de mysigt på julafton!

Har med lite täcken som ska prövas, hoppas att dom passar. Hittade även mina marinblå-lindor i garaget och dom åker på på dressyren på onsdag.

Vi ses hemma, då ska ni få se min juloutfit (om jag hittar någon i gaderoben). Kraaam

God jul

Julaftonsmorgon och jag har öppnat lite "morgon-presenter". Brukar alltid få öppna en present på morgonen och så öppnar jag presenter jag fått från kompisar. Eftersom att jag vet att alla inte får presenter, har någonstans att bo, ingen familj och så vet jag inte om jag vill visa vad jag fått... Får fundera på de.
 
Iaf, ska till stallet om en stund, skämma bort Nano med massa gottgott. Longerar nog eller så, tar det lite lungt med honom nu på julafton :-) Även han ska få vila och bara mysa.
 
Leia tjatar om att jag ska hälsa God jul från henne också, så GOD JUL från Leia!! Nu ska jag gå och kolla på madagaskar, vi hörs <3
Såhär såg jag ut förra julen, kommer bild på mig lite senare om hur jag ser ut idag. Förändring eller inte återstår att se...
 

Julafton här kommer jag

Bara några minuter kvar, sedan julafton 2012. Bäst att gå och lägga mig, börjar jäspa! Men tänkte kolla med er fina läsare om ni har några bra markarbetsövningar till mig och Nano? Är tom på idéer och tänkte slänga fram några bommar på banan kanske ons eller tor... Vi har ju lite svårt att hitta perfekta avstånd och så, tränar på de och bommar är ju alltid till bra hjälp om man gör rätt, vill säga.
 
Har DU någon bra övning, snälla snälla kommentera lite snabbt bara, blir otroligt tacksam och länk får du! 
 

Jag och höga toffsar..

Kolla bloggen lite för att se vilka bilder jag nyss använt och så, då slog de mig en tanke..
 
På nästan varje bild har jag hög toffs. Och sanningen är att jag går nästan alltid runt med hög toffs, love it! Klarar inte av att ha löst hår då jag bara tycker att de är ivägen. Upp med håret i en slarvig toffs och så är de bra med det. Haha, härligt att ni får se "riktiga" jag på bloggen, för precis så ser jag ut, hög toffs genom heeela dagen, that´s me ;-)
 
Kolla bara dessa bilder:
 

Lite tankar nu innan jul

Söndag kväll, imorgon när jag vaknar är det julafton. Går tiden fort eller? Som tur är har jag varit snabb och hunnit köpa alla mina julklappar i tid. Mamma köpte min sista igår när jag var i stallet annars så var jag färdig i måndags, orkar inte med stressen och alla folk (i affären) dagarna innan jul....
 
Slutade skolan i fredags, kommer sakna alla såå mycket, vi är verkligen tajta! Att gå i musikklass ger inte bara massa grymma musiklektioner utan lugna "vanliga" lektioner. Eftersom vi är 20 tjejer och 6 killar blir klassen lugnare, alla känner varandra bättre och vi är inte uppdelade i "gäng". Jag tycker att det är jättebra, men det är vad jag tycker och vad som passar mig.
 
Nu hoppar vi till mitt kommande jullov som jag inte riktigt har koll på... ska vara i stallet 5 dagar/veckan, vill träffa lite kompisar, shoppa (fast jag inte har några pengar och är skylldig mamma&pappa och så vill jag spara), nyår kommer osv. 
Köpte mig ju en underbart snygg klänning, kommer kunna ha den på nyår, skolavslutningar, midsommar, födelsedagar och så vidare, billig klänning med tummen upp och hoppas att den sitter bra :-D
 
Har fått massa grym statestik, blivit länkad av denna fina tjej! Har uppdaterat sämst, synd att "alla" ska kolla bloggen när den är som tråkigast... gaah, men gnäller inte ;-)
Nu 2013 ska jag få fart på bloggen och det ska vara rejält. Har varit med i bloggvärlden ett år på tisdag, fått såå mycket mer kunskap och mer ska jag lära mig! Nu ska jag ta steget ut i världen och blogga för att de är så j*vla kul men också för att lära mig och kanske andra.
 
Jag bloggar inte för att bli känd å få massa fans efter sig, bloggar inte för att lära människor rätt och fel. Att ha blogg är roligt och det ska det forever bli annars kan de kvitta. Det är ju typ samma sak som fb, twitter, bdb, insta osv osv. Man skaffar de för att det är roligt och få följa med i andras liv. Samma med bloggar.
Saker som inte är ett måste är roligare. Och så ska de vara med bloggen (tycker jag), får inte bli ett måste!
 
Nu ska jag sova och uppdatera bättre imon, inte lika mycket att göra (hoppas jag) och mer tid här.
Imorgon är det julaftonsmorgon och det ska firas med gröt och varm choklad. Love ya <3
 
 

Lever

Hej hej, sitter i soffan med tv och julgran framför mig, nu är det jul! :-) Ska vara lite social mä våra gäster nu, vi hörs imon, kram <3
 
(gammal bild men ändå)
 

Försöker andas

Börjar med att säga förlåt för baad update rakt igenom, usch. Pappa väckte mig och sa att vi åker om 30min, han skulle hämta gran och släppa av mig hos farmor. Bakade pepparkakor med farmor och de var säkert 10kg! 
Vid två var jag hemma och då skulle jag städa, pynta julgranen, äta, ut med hundarna osv.
 
Nu är jag färdig, vi får gäster när som helts, roligt men verkligen full rulle! :-)
Hann inte avsluta mitt åsiktsinlägg igår, sry och har inte haft någon tid alls idag... men så är det ibland.
 
Jaja, imorgon är det dagen alla går och väntar på, även jag såklart :-) Ska lägga mig sent så att jag är trött när jag ska somna för annars kan jag verkligen inte sova, rolig dag imon som väntar och då är det kört, måste va trött!
 
Nu ska jag andas lite, ska försöka uppdatera så bra jag kan under kvällen! Kram <3
 

Tänk på den ni

"Livet är hårt, ingen har överlevt det!"
 

 


Rubrik

Nano gick bra idag. Seg så orkade inte jobba honom massa i galoppen, värmde upp och börja hoppa.
Kom in lite nära i kombinationen och så hade jag tagit lite fel avstånd så ändrade de och gryym han va då! Ska fortsätta träna på de men snart tror jag att vi kommer hoppa de som ingenting :-D
 
Inget stall imorgon, ska baka pepparkakor med Farmor och pynta granen och så. Tar det lugnt dagen innan julafton och chillar med familjen.
 
Nu ska jag och Lowa snart gå ut med hundarna, sedan ska jag skriva klart ett deepshit med massa tankar å så.
 
 

Slagit in alla paket

Är helt färdig nu, skönt! Bara att vänta till julafton :)snyggisen
En fråga till er

Vilka inlägg är roligast att läsa på min blogg?
 

 

 

Roligaste

"Månen är viktigare än solen, den lyser ju när det är mörkt!"
 
 


Checkar av min lista

Somnade igår (som många andra) väldigt sent. Skypade med Elin, saknat henne såå fast vi hörs via telefon/dator rätt så ofta ;-) En av mina absolut närmsta vänner, kan säga allt till Elin och hon lyssnar. Big like!
 
Om en stund kör pappa mig till stallet. Nano ska hopppas på lägre nivå och på kombinationer, tror de blir perfa!
Ikväll blir det nog att slå in massa paket, köpt färdigt alla så nu blir det näsa steg på listan ;-)
 
Men nu ropar pappa, dax att dra, ska försöka uppdatera så bra jag kan under dagen men det beror helt på appen. C you later alligator :-D
(Haha, vilken rolig ögonblicksbild, så ser det ju även också ut ;-)

Gla´ tjej hääär

Beställde min nyårsklänning förut, så snygg och jag är såå glad!! Bilder kommer i mängder sedan när jag får den! Hoppas att jag är lite ensam om den iaf, inte roligt om "alla" ska ha samma... Btw så var den suuuperbillig, bara frakten som typ kosta lika mycket som själva klänningen men de slutade på typ 320kr eller nåt, så billigt!! 
 
 

Värker i hela kroppen..

Och speciellt benen, ajaj, men så är det! Spenderade kvällen med min älskade familj på Liseberg! Roligt men lite kallt, men mysigt!
Imorgon är det massa to do, har inte allt i huvudet nu men stallet är en punkt på listan iaf.
Vill hoppa och de ska jag göra om jag får tid, kombinationer va det vi skulle träna på. Lägre nivå och få in rytmen!
 
Nu ska jag och sis ut med hundarna, ha en underbar kväll, mer update imon, puss puss <3
I sommras när jag träffa Nellöö Bäärntsson :-D
 
 

Nu har även jag fått jullov

Hej hej!
 
Slutade skolan idag, fick mina första betyg.. riktigt nöjd med mina tre B ;-)
 
Åkte direkt upp till stallet efter skolan, mocka å de där. Red Nano barbacka i ridhuset, 15min skritt och 5min jogging fick de bli. Hade inte mer tid och ville bara att han skulle få röra lite på sig. Btw så var han sjuukt fint, jättemjuk och lätt i munnen. Big like! Känns gött att veta att jag rider honom "på rätt sätt".
 
Tog bussen hem från stallet, superskönt att vara i stallet så tidigt så att de va ljust hela tiden. Städade huset med Lowa när jag kom hem och nu sitter jag här.
Mamma&pappa säger att vi ska få en överraksning ikväll, och jag som är nyfiknast i Sverige, aah så spännande!
Kan kanske berätta sedan va det är, om de va kul! ;-)
 
Har lite inlägg på g som skall skrivas klart och sedan upp på bloggen. Under lovet kommer uppdateringen vara bättre än bäst! Nu har jag all tid i världen, jag ska till stallet 5 dagar i veckan, träffa kompisar och fira både jul och nyår, såklart. Drar kanske på bio med Elin någon dag också, grymt glad för att de är lov <3
 

Ett grymt bra citat

"Får man en käpp i hjulet ska man trampa hådare och bryta skiten!"'
 
 


Ännu en dag över

Hejsan hejsan!
 
Kan inte fatta att dagen gått så otroligt fort, shiit, lite efter här bak ja ;-) Hade ingen tyska på morgonen så satt i skolan i två timmar, som tur var var jag inte ensam.
Dagen gick fort fort, på svenskan satt jag typ och maserade Frida och hittade på julrim, leeeva livet i skolan.. haha!
Lektionen efter lunch var sista och då var det matte, vi pratade bara hela lektionen och vips så var skolan avklarad för denna termin. Ska till skolan för en avslutning imorgon förmiddag och sedan fira jullovet med Nanosen <3
 
Red ju Nano efter skolan och han gick lika perfekt som igår! Skippade bommarna då jag inte riktigt hade tid, tar det nästa vecka ist! Gjorde ungefär samma upplägg som igår, funkar bra och är lagom långt, 50min räcker gott och väl.
Han var riktigt amazing i traven, till och med bätte än igår, de ni! Galopper också lite bättre men ska slipa mer på måndag! För imorgon ska jag bara myspysa med lille gubben, jogging barbacka i ridhuset med tjocka och varma kläder, lite mys i boxen och så. Chill och underbart <3
 
På lördag hade jag tänkt hoppa, får se om jag hinner, mycket nu innan jul! Men men, vi tar fredagen först.
Nu ska jag sova, en morgon till som man ska upp på, sedan loooov!! Får betygen imorgon, tror de blir bra :-)
 
Kram och godnatt!
 Är han vacker eller är han vacker?
 


Så bäst så det finns inte

"Jag vet! Om jag sjunker till bottnen kan jag springa in till land!"
 
 


Sista dan i skolan avklarad

Bara avslutningen kvar, imorgon. Var en slapp, slapp dag i skolan och imorgon blir de bara mer slapphet. Börjar typ vid 10 och slutar väl efter någon timma eller så.
Nu ska till stallet strax, rida lilla pollen. Markarbete (om jag orkar släpa fram bommar vill säga). Ikväll vet jag inte vad som händer. Bloggar väl å så. De vanliga när man inte har några läxor och redan gjort stallet! :-)
 
Orkar inte skriva mer, ses!
 
 
 

Awesome ponny

Shiit vad jag har saknat er! Inte bloggat "live" idag, appen funkade inte och efter stallet vad det att handla, tanka och äta. Allt rulla på, skillnad från igår då jag inte hade någonting att göra...
 
Var i stallet och red dressy på Nanosen. Ni ska tro att han gick som en ängel idag och vill inte verka skrytsam nu men det berode nog en hel del på mig...
Han var inte lika stel och stark (som sist) och det är Flami´s förtjänst men jag var bestämd från början, inte arg men jag visade vem som bestämde direkt. Mesade inte utan gav honom tydliga hjälper i början och minskade sedan allt eftersom. I slutet kunde jag rida honom med fingertopparna, de kallar jag ett lyckat pass!!
 
Värmde upp ordentligt som vanligt, det är ju viktigt! De första galopperna var usla men han skulle inte gå i form utan bara jobba framått och pinna på. Sedan så gick jag tillbaka till traven och öka och minska på volten. En gång i varje varv och ååh vad underbart fin fin han var! Flyttade för skänkel, hade nacke och ben med sig, satt som en kung (eller i mitt fal, drottning) på hans rygg <3
 
Galoppen i ena varvet var sämre så jobbade på den med sedan blev den också bra! En liten stund kände jag hur han lyfte ryggen och jobbade perfekt i galoppen, även om det bara vara i 10s så vet jag hur det ska kännas när allt är perfa!
 
Försökte mot slutet att få honom och länga steget i traven på diagonalerna samtidigt som han ska ha formen med sig och det gick sådär, formen satt men att sträcka lite extra på benen var han inte så förtjust i så ska träna mer på det! Avslutade med skänkelvikningar åt båda hållern och jag kände verkligen när han tog i och flyttade sina små ben. Säger det igen, bättre ponny finns inte! <3
(ej bild från idag)
 
Jag har verkligen tur som får rida och utbillda mig på Nano, sätta en grund. Så mycket som han hjälper mig! Dressyren har varit klurig och svår hela hösten, sedan i början, men nu kommer belöningen.
I hoppningen är han helt gudomlig. Även om man måste rida hela tiden, hitta avstånd osv så har han aldrig stannat med mig och han har rivit kanske 2 gånger på ½ år. Är inte de fantastiskt?!
 
Nano passar mig såå bra eftersom jag behöver en läromästare som jag kan lita på och som är trygg. Jag vill ut och tävla, mitt största mål är att ta OS-guld i hoppning. Nano är grunden och jag vet att vi kommer ha så j*vla kul ihop. För att bli världsbäst behövs inte egna ponnys från början, egen gård, miljon-transport.
Jag ska ut och tävla på världens bästa medryttarponny och vi ska vinna! <3
 

Dagens lovley citat

Kommer hääär:
 
"Den som står stadigt med båda fötterna på jorden... tar sig aldrig framått"
 

Linnéa VS Linnéa

Nu kör vi ett sånt här tråkigt och kort tidsinställt inlägg men är ändå lite sugen på att veta vad ni tycker!
Kom igen nu och kommentera, bild 1 VS bild 2. Är "natruell" på båda, men vilken är bäst? Ni bestämmer :-D
 
Bild 1
 
Bild 2
 

Säger godnatt

Godnatt på er sötishar!
 
Har blivit klar med en video som skall upp på bloggen tsm med ett stort, stort inlägg siste december. De ni!
Haft en mysig kväll, skrattat föör mycket, mamma undrar om det är nåt fel på mig ;-) Haha, underbart!
Morgondagen behöver jag inte dra en tredje gång.. eller? 
 
Nu får ni sova så gott och gå å lägg er i tid så ni inte får smisk på rumpan. Puss på er pussgurkor <3
 

Favoriten av favoriterna

Har tusen bilder på mig och Nano, ni har sätt de flesta! Nu tänkte jag ladda upp mina favoritbilder på oss och ge dom nummer så får NI bestämma favoriten och alla som röstar får lääänk :-D Hajjar ni?
 
Då sparkar vi igång bollen och här kommer de 10 bidragen:
 
1.
 
2.
 
3.
 
4.
 
5.
 
6.
 
 
7.
 
 
8.
 
 
9.
 
10.
Obs! Man får rösta på flera bidrag!
 

18 december 2012

Enkel och tråkig rubrik, yey.. Hej hej på er!
 
Sitter och nödar Lowas mobil, haha roligt liv asså! Filmen vi såg i skolan var sådär kul.. ingen text och dom pratade jättesnabbt och otydligt på engelska, bra kombination där, mums mums. Sedan så var jag väldigt trött och handlingen var lite tråkig, jaja, fler å bättre filmer kommer!
 
Idag ska jag vara hemma och slappa, räkna lite matte, blogga och ba vara. Mamma och pappa kommer strax hem från jobbet och då blir det väl som vanligt, lite middag och så. Vanlig vardagskväll rätt igenom, tror ni hajjar!
 
Här nedan ser ni resten av min veckan lite smått:
 
Onsdag så ska vi sjunga och spela alla musikinslag för hela musikalen, börjar 9 slutar 3, rätt så chillidill.
Sedan stallet och då tänkte jag träna på att minska och öka volten i alla gångarter men både from och ställning, rätt tempo osv. Ska även försöka få honom att länga traven på diagonalerna och få lite power i steget. 
Torsdag är det skola i 4h, städa och förbereda inför avslutningen på fredag, sedan stallet och då blir det markarbete. Hittade en bra övning på internet som jag berättar mer om torsdag kväll ;-)
Fredag får jag jullov klockan 10 och sedan ska jag till älskade Nano. Ska rida honom barbacka och bara mysa lite, inte jobba så mycket utan bara ha roligt och jogga! :-D
Lördag ska jag hoppa Nano lite smått, flera kompinationer på läge nivå och försöka hitta rytmen. Vi hade lite problem med det i lördags så på läge nivå ska det nog gå bra. Han kan, jag måste bara rida honom hela tiden, inte fega ur.. Kanske någon kan filma/fota? :-)
Söndag är jag stallfri och ska baka pepparkakor med farmor. Myspys sådär dagen innan julafton! Alla mina julklappar är färdig köpta så kanske blir att slå in dom? Får se, en myspys söndag med nära och kära <3
 
Bloggen hänger med veckan genom, ska uppdatera bra varje dag nu när jag ändå inte har några läxor, like like!
De var allt för mig just nu, C you later <3
 
 

Svareeeen

Tja och hallå! Tänkte svara på lite frågor, verkade som om jag berättat det mesta.. ni ville veta mer "hiss/diss", "ThisorThat", favvo ... och mer om Nano osv. Så varsegod, här kommer mina svar!
 
Det bästa med: 
Skolan; Skolan är till för att lära sig saker, skaffa sig en framtid och sätta grunder. Skolan är A och O även hur coolt det än är att säga till kompisarna "ååh f*n vad jag hatar skolan". Visst kan det vara så och man känner att man inte räcker till. Men någonstans vet man att skolan inte ska hatas, den ska uppskattas. Det bästa med skolan är kompisarna och att få lära sig nya saker :-)

Sommaren: Att det är vaaarmt (om det är de dåe ;-). Älskar värme och att allt är så grönt!

Våren: Veta att snart är det sommarlooooov <3

Vintern: Att åka skidor i fjällen med familjen, dricka varm choklad i backen och värma sig i värmestugan efter att åkt några timmar i backen. Det är vinter för mig om nåt!

Hösten: Hmm.. gillar inte hösten särskilt mycket, allt blir så mörkt och grått men visst är det roligt att börja kunna använda jeans och skinnjacka igen ;-)

Kompisarna: Kompisar är bland de bästa som finns! Det bästa med dom är att dom finns :-D 

Familjen: Min underbara familj, allt är bäst <3 

Ridningen: Att hoppa. Ååh vad jag älskar det, lätt de bästa!!! 

Shoppning: Mysigt att gå runt och kolla på kläder. De bästa är när man hittar den tröjan/byxan osv. 

Lov: Inga läxor. Fy fan vad jag älskar det, att man är heelt ledig och inte har några "måsten" när det gäller skolan! 
:D :D :D <3 <3 Du är helt perfekt som du är, bara en liten påminnelse!! <3 Haha, tusen tack <3
 
 Hej! ville fråga lite då! ;) 
1. Chips/godis?  Gooodis <3

2. Har du instagram? Nej, min mobil är för gammal :-(

3. Favorit färg? Lila och marinblått <3

4. Sämsta ämnet i skolan? Fysik, blä

5. Dressyr/hoppning? HOPPNING!!

6. Hur hökt har du hoppat? Jag har hoppat 105cm med Nano :-)
 
 
Hur gammal är Nano? Han har precis fyllt 9år 

Hur hög är Nano? Nästan maxad d-ponny tror jag!

Har han en fin stamtavla eller okänd? Ingen aning.. hehe

Har Nano några tecken på kroppen? En vit halvstrumpa bak och ett stjärn i pannan
- Det vill jag veta för du har inte skrivit så mkt om sånt :-) Då ska jag bli bätte på de ;-)
 

 

Dagens fråga till er!

Har ni några tävlingsplaner inplanerade nu till våren? Någon stor tävling eller kanske ni ska debutera någon klass? Kommentera, kommentera, ska bli så roligt att få läsa :-D
 
 


Godmorgon ni och du

Idag är den tisdag, börjar 10 och har film fram til lunch. Hur lyx? Sedan ska klassen jobba med våran barnmusikal som jag håller på och tjatar om ;-)
Slutar någon gång under eftermiddagen (som vanligt). Hur skön dag blir inte detta då? Ska hem efter skolan och göra färdigt nårga tal i matten.
Jätteskönt att det är så slappt precis innan lunch, inga läxor och sovmorgon varje dag. Gnäller inte!! Nej nej.
 
Nu ska jag kolla julkalendern och snacka med Frida. Tja dåe!
 


Slinker in och säger hej

Hallå hallå blöggeeen!!
 
Sitter på min blåa skrivbordstol och Lowa står brevid mig. Haha, ego men gamlingar som jag behöver sitta ner ;-)
 
Skoldagen idag var rätt så chill, nära på att somna på so:n, brukar hålla mig vaken men so-filmen var f*n de tråkigaste jag sätt. Usch! Sedan så gled jag genom syslöjden och åt mig mätt på lunchen. Rasten rusa iväg och på svenskan hade vi charader. Jag fick meningen: "En lucia och en stjärngosse sjungen en sång i kyrkan". 
Roligt roligt! På engelskan kolla vi film, Forrest Gump och vi fick reda på betygen i eng och idrott... kan säga så mycket som att jag fick C i båda! Glad! :-D
 
Vi hade typ 10min No och sedan slutade vi, åkte och köpte de sista julklapparna med farmor och prata lite med min kusin. Åt mat när jag kom hem och snacka med Lowa, gött med en så underbar syster som hon <3
Nu tjatar Lowa på mig att vi ska gå ut med hundarna, suck.. nä ska inte gnälla, älskar att vandra omkring i regn och slask, nom nom.
 
Ursäkta för bad update idag, bättrar mig till imorgon, lovar! Kram kram och godnatt på er goingar <3
<3 Älskar denna hästen, bäst på jorden är du <3
 

Hittade och provade

För några dagar sedan hittade jag en supernygg munkjacka på Gina´s hemsida. Provade den idag när jag var iväg köpte julklappar och den passa jättebra! Lite tunn men den kostar bara 199kr så what ever! Önskar mig den i julklapp och hoppas på att kunna köpa den under mellandagsrean. Här kommer min blivande munkjacka:
 
Snygg? Love it <3
 

Grattis Atlas

Som fyller 1år idag, älskar dig stora nallebjörn! Världens finaste hund och bäst är duuu <3<3
 
 


Min vecka 51

 

Hej och godmorgon måndag

Första dagen denna vecka, ni känner igen måndagarna va? ;-) Jag är i skolan nu, börjar 8.10 så hinner kolla julkalendern innan, as bra jue! Idag så ska jag shoppa de sista två julklapparna med farmor och sedan blir det hem å äta. Har inte så mycket mer att skriva, vi höres väl under dagen? Kraaam <3
 
 

Tack tack

Gryyym statestik, love you all <3<3 Blir såå glad så att jag bjuder på denna fula bilden BARA för att de är grym statestik! Vet att den är superful men eftersom ni är så gulliga och statestiken är skyhög så varsegod, skratta och enjoy ;-)
 

Slapp söndag

Hej hej!
 
Har varit hemma hela söndagen, skrivit tidsinställt, bloggat, läst bloggar, kollat fb, gått långpromenad med Tintin, farmor å Leia, börjat skriva på inlägget: Mitt år 2013 de ni..
Har varit hur slappt som helst, sitter med joggingbrallor, t-shirt och trulls i håret, har snart fyrkantiga ögon och ska stänga ner. Imorgon är det måndag och sista veckan i skolan. Vanlig skoldag och sedan ska jag handla mina 2 sista julklappar med farmor :-) Ni får ha en bra kväll och ös nu in med frågor i min frågestund! :-)
 

Frågestund

Fråga precis vad du vill, jag svarar ärligt och bästa frågan får fet länk! Ös in med frågor nu då :-D
 
 
 

Inlägg av Leia

Jag skriver, Leia säger...
 
Hej bloggen, det är jag Leia som är Linnéas lillasyster och jag älskar hundar och katter. Jag har en katt som en gång rev mig vid ögat, ah jobbigt, visst, eller hur!
Älskar du katter eller hundar? Har du en eller flera bra kompisar? Pip pip.
Jag älskar hjärtan som glittrar, för dom är såå fina! (Leia håller upp en penna) Denna är jättefin, har rosa hår och fin, svart nos och vita, fina öron (det är en hästpenna). Jag älskar den fast den är Linnéas! 
Linnéa, varför måste jag säga saker till din "blogg"??  Varför måste jag säga, ååh jag vill inte säga mer,
Sluta att skriva Linnéa, HEEEJ DÅÅÅ! //Leia
 

Allt har gått upp och ner

Fram och bak, upp och ner, höger och vänster, hit och dit. Hela hösten med Nano har varit underbar, men också lite tuff och jobbig. Allt har gått upp och ner, att lära sig rida på ett annat sätt och på en ny ponny är svårt. Tror inte jag är den ända här på vårat klot direkt.. haha!
 
Men det har varit tufft, många timmars träning och Flami fick hjälpa mig vecka efter vecka. Jag rider fortfarande inte Nano perfekt, långt ifrån men jag gör så gott jag kan.
I hoppningen har jag utvecklats mycket. I början så hängde jag på halsen efter ett räcke på 80cm, nu hoppar vi 105cm och jag hänger inte på halsen. Bara en sån sak, min sits är bättre, jag rider honom bättre. Tror ni fattar!
 
Ett tag så fungerade inget, de kändes tråkigt men jag var ärlig, sa att jag behövde hjälp då jag inte fick Nano att gå rätt, jag fick hjälp och fortsatte träna. Detta är inget "ovanligt" det är så för alla. Ibland går det sämre och ibland bättre, att rida en ny häst är svårt och det krävs mycket träning. Man ska lära känna varandra och allt ska stämma. Då krävs det träning efter träning efter träning. Det hjälper inte att ge upp efter andra försöket. Men klart, om man kämpat i 2 år och det fortfarande inte fungerar så kanske man ska "byta" häst/ponny, men det är en annan sak!
 
Jag är otroligt glad över att jag får lov att rida Nano, vara hans medryttare och hjälpa till. Börja tävla honom och uppfylla mina drömmar. Tack vare mina föräldrar och Flami som äger Nano. Ni är guldvärd <3
Men bara för att man får eller har förutsättningar behöver de inte vara så lätt. Alla måste träna för att utvecklas, jag vill och jag försöker. Kommer på mina egna fel och frågar om jag ska ändra på något. Jag engagerar mig och det är viktigt. Det går inte om man inte vill. Viljan är bland de viktigaste och med den kommer man lååångt!
 
Jag har haft det lite jobbigt under mina hästår. Ok, vem har inte de lixom men jag ska berätta min lilla story kortfattat. Jag har blivit lite rädd, inte rädd för hästar men jag har tappat lite självförtroende. Kan berätta allt i ett annat inlägg men ponnyn jag ägde för några år sedan kastade av mig hela tiden. Jag var rädd, de var inte kul. Åkte av efter var och varannat hinder, han kastade av mig ute, stegrade i gången och höll på. Efter det var jag inte den samma. Ha fått jobba med mig själv rätt mycket och jag fick mycket hjälp. Jag red massor av olika snälla hästar för att inse att alla inte var dumma. I början vågade jag inte ens galoppera, var så rädd för att åka av! Tyckte att en samlad galopp på en C-ponny var jätteläskigt och att de gick jättefort.
 
Nu är jag inte rädd längre. Det ända är att jag är lite feg när det gäller hoppningen. Hoppar gärna högt, bara roligt men i kombinationerna blir jag lite "feg". Vill inte att Nano ska snubbla, gå omkull, skada sig. Måste hoppa mer kombinationer på lägre nivå för att inse i min lilla hjärna att ingenting händer, att allt fixar sig och hitta rytmen. Det ska jag träna på ett tag framöver.
 
Nano har också lärt mig väldigt mycket. Att hoppa på långa tyglar var skitläskigt tyckte jag, nu är det bara lite pirrigt, sådär roligt. Att hoppa utan tyglar igår var häftigt, men jag ville inte galoppera. Haha, men han fattade galopp ändå innan hindret och jag insåg att han inte gör någonting. Jag måste börja lita på dessa underbara djur till mer än bara 70%. Nano är verkligen perfekt! Han hoppar hus om man kan rida honom och han är hur jävla underbar som helst, snällaste hästen på denna jord!
 
Känner att jag inte berättat så mycket om tävlingsplaner och så med Nano. Är också lite feg där, vill inte sätta för höga mål... vill ju gärna kunna uppnå dom också ;-) Men tror vi har tänkt ungefär såhär:
 
- Hoppa en till CR, typ 70cm x2 eller nåt sådant, typ i januari/februari 2013
- Efter de ska vi starta någon eller några ld beroende på hur mycket vi hinner
- Sedan så är det en lagtävling under våren som går i ld och finalen i ld+5
- Beroende på hur det har gått under lagtävlingen kan vi sedan besluta hur mycket mer jag och Nano ska hoppa på ld-nivå
- Och så hoppas jag ju såklart på att i alla fall kunna ha startat lc innan sommaren. 
 
Mina mål 2013 kommer på nyårsafton, inte många veckor kvar... Shiit vad fort tiden går! Scary.. 
 
Sähär såg det ut för några månader sedan med Nano när vi hoppade:
 
Har ingen "jätteny" bild på Nano och mig men detta är från CR:
 
Det är skillnad, jag red inte så bra i början, kände ju inte honom. Nu rider jag hela tiden, till hindret, över och efter. Vet när jag ska ge han tygeln och låta han göra de själv. Sedan så blir det missförstånd ibland men ingen är perfekt! Nu ska vi bara lyfta blicken och kolla framått, here we go!
 

Svarar i video

 
Tack för den fina kommentaren, värmer! Telmas blogg hittar du hääär! :-D
 

Hemma från stallet

Chalalalaa!
 
Har käkat macka med ägg och druckit varm oboy efter några timmar i stallet, mums mums. Nu sitter jag i soffan med datan i knät och godisskålen brevid, precis som en lördag ska se va :-D
 
Hoppade Nano idag, asså gud vad vi utvecklats! Jag rider så mycket bättre än innan även om det är mycket mycket mer att träna på men så glad att vi kommer framått :-) Jag känner skillndaden!!
Vi hoppade räcke på 105cm, en kombination på ca:85cm och ett till räcke på kanske 1m eller nåt. Flami filmade en gång, vi kom heeeelt fel in i kompinationen men räckerna gick bra! Jag är otroligt nöjd, hoppade faktiskt utan tyglar en gång oxå, de ni!! Hindret var kanske 60-70 men ändå, duktig ponny <3<3
 
Vi behöver träna på att hitta avstånden, jag måste lägga honom rätt, måste måste hitta rythmen i kompinationerna och komma in rätt, får inte släppa honom utan bestämma hur många galoppsprång innan hindret och rida honom hela tiden.
Men vi tränar å tränar, under lovet så hoppar jag lite lägre och ska träna på just de som står ovan. Kommer bli bra!
 
Eftersom jag ska ha Nano 5 dagar i veckan heeeeela lovet kan jag träna mycket men oxå bara myspysa, rida i skogen, galoppera barbacka i ridhuset, longera och så. Blir kanon! Snacka om att jag kommer bo i stallet, så jag vill ha de! Ska självklart uppdatera bloggen en massa, ni kan få lite galna videos och så, ja men hela bloggen ska muntras upp och de ena galna inlägget efter de andra skall upp. Kommer bli awesome!
 
Nu ska jag titta tv med lilla Leia och farmor, vi hörs later on!
Jag och Salina :-)
 

Pulkaåkning och julklappshandlning

Nu åker jag och Leia med farmor för att handla lite julklappar och sedan åka pulka. Ett måste nu när de är snö jue! Uppdaterar ite senare, tråkigt inlägg jag vet, men nu vet ni de iaf! ;-)
 
Sötaste vovven <3
 

Godmorgon världen

Cha cha!
 
Mamma ville inte att jag skulle sitta vid datan igår så hann inte skriva deepshit men det kommer idag istället.
Ska till stallet och hoppa Nano någon gång i eftermiddag. Annars ser dagen rätt så lugn ur, kanske åker för att handla färdigt de 3 julklappar jag har kvar, vi får se.
Fick en jättfin kommentar när jag kika in på bloggen imorse, berörde och blev så glad. Du vet vem du är! och tack!
 
Magen kurrar och jag borde äta lite brunch. Ses vi senare?? :-)
 

Chattar med old friends

Så himla roligt att få lite kontakt igen, håller på och funderar och klurar på ett deepshit. Kommer nog ikväll!!
Btw så ska jag berätta om helgen och planerna kring den lite senare. Nu tagga Chatt :-D
 
 
 

Jag älskar min syster

 
Älskar dig av hela mitt <3 du är bara helt enkelt bäst! Visst är vi lika? :-D

Gokväll å gonatt

Hej och godkväll.
 
Vet att jag är mkt off nu, be back imorgon men bästa updajtan (lovar)! Varit i stallet och skolan, vikt tvätt, handlat mat, ätit, gått promenad med hundarna. Alltid något som måste göras!
Appen laggar så det blir inte så lätt att uppdatera då ;-)
 
Nano gick sådär idag, bättre än igår men fortfarande lite stel och hård. Traven var fin mot slutet, perfa, kanske något mer undertrampade bakben men nöjd! Nu ska jag sova, en rolig dag imorgon!
 
Kram och sov så sött <3
 
Bjuder bjuder!
 

Hallå i stugan

Är påväg till skolan nu. Kom hem sent igår så nada dator at all.
Nano gick dåligt igår, lyssnade inte och var både hård och tung i munnen. Fin stund dels i traven men skritt och galopp var usch och blä ändå så värmde jag upp mycket och noga. Jaja, alla har vi dåliga dagar!

Idag har vi lucia-tåg i skolan och vanliga lektioner efter det. Stallet efter skolan, sedan matteläxa. Vi hörs någonstans i mitten av allt detta ;) kraam

Skola igen

Mitten på veckan, jag sitter vid skolbänken som vanligt. Stallet efter skolan :) Nu blir det so-film. Vi ses här under dagen!!Néa goes red lips

 
Vill ni ha fler bilder?? :-D
 

Smakprov red lips

För en stund sedan så klickade jag och Lowa lite bilder, bara för attt det är kul! Här är två smakprov och fler kommer snart :-)
 
 

Mina top5 favvos

Just nu är jag inne på lite militärgrönt, tycker det är så snyggt! Klickade runt på Gina och hittade mina Top5 favoriter, dom kommer här:
 
1. 
Min absoluta favorit är denna ursnygga militärgröna munkjacka, absolut något jag kommer köpa in inom snar framtid (hoppas jag verkligen).
 
 
2.
 
Vem tycker inte att det är snyggt med Army jeans? Jag älskar dom verkligen och de ligger på en stadig andra plats :-)
 
3.
Här är mer militärgrönt, jag har blivit galen! ;-) Ett par enkla men coola byxor som med hjälp av fickorna gör dom ännusnyggare. Gina har verkligen lyckats <3
 
4.
En grå tröja med en cool döskalle kan bäras till nästan allt. Långarmat är ett stort plus nu på vintern och passar även både höst och vår. I like!
 
5.
Har velat ha ett par "sov-shorts" nu ett tag. Myspys som inte blir för varmt under mitt tjocktjocka duntäcke. Rutigt med en söt, vit rosett = måste lixom ha!
 
Ni har nog märkt på bloggen att jag älskar kläder, så roligt att shoppa och hitta de i lådan nästa morgon.
Jag kommer inte kunna köpa in alla dessa 5 plagg men nummer 1 och 2 på min Top5 lista är en karamell jag kommer suga på ett tag..Var det något speciellt plagg ni fastnade extra mycket för? Isf, vilket? :-D
 
 

At home

Hej och hallå!
 
Nu är jag hemma från skolan, trött! När jag kollar på mitt skrivbord ser jag endast 2 matteböcker, det betyder att jag har bara massa mattetal att räkna och sedan är jag klaaaar! Fatta, en läxa, på en vecka! Detta är sjuuuukt!
Så mycket som jag har haft dag in och dag ut, vecka efter vecka hela terminen. Jag är glad om nåt! :-D
 
Denna dag och kväll spenderas med familj och mattetal, enkelt och smidigt ;-) Ikväll betygsätts jag och min kunskap i alla skolämnen... spännande!
Kommer inte få något j*drans A men kanske ett B och de flesta C får jag åtminstone hoppas på :-)
 
Tänkte ta och kolla in julkalendern nu, käka lite och så. Btw vad tycker ni om nya designen och nya headern? Vet att jag har lite rosa kvar att fixa på bloggen, de kommer när jag har tid ;-) Kraam <3
 

Snöbilder

När pappa körde mig till stallet för några dagar sedan så klickade jag lite suddiga bilder, här är två:

OBS OBS OBS

Bloggen håller på och tappetseras om (som ni ser). Jag räknar med att vara klar under veckan. Håll ut! ;-)
 
Är grymt nöjd med nya headern, tycks?? :-)
 

Älskade ponny

Imorgon får jag träffa dig igen, gått 3 dagar, för länge asså ;-) Saknar dig Nano, imorgon så ska vi rida och mysa!
 
Puss på dig älskade ponny <3
 

Shoppar

Hittat massa julklappar. Provade snygga jeans, checka in bilden, mums <3
Cha cha måndag

Skriver varje måndag och varje fredag att tiden går så fort och yada yada och det gör den verkligen, men nu ska jag kolla framått och låta tiden gå, ta vara på den och lägga energi på dagen och leva här och nu!
 
Hej hej!
 
Sitter på en bänk i skolan nu, haha standard lixom ;-) Läser lite bloggar och så. Min lektion börjar nu, har hunnit ha 3 lektioner och lunch+rast. Nu taggar vi svenska, engelska och sedan avslutar jag skoldagen med biologi.
Då drar jag med syrran och shoppar lite julklappar, ni kan få lite update "live" om ni vill!
 
P.s. mitt nya ord för uppdatera: updajta ;-)
 
 
 

Nu är det snö på bloggen!

Vad tycker ni? Snyggt eller? Ska ha det till och med februari ut så det blir snö på bloggen ett tag nu :-D
Ett ljus från förra julen, hantverk faktiskt! :-)
 


Söndag kväll

Hallojsan!
 
Då har ännu en helg gått, tiden bara springer iväg. Haft en mysig och rolig helg, dock har jag sovit liite för länge... Igår så gick dagen i 110, från det ena till de andra men roligt var det. Och om man håller igång hela dagen så blir man ju rätt trött... vid halv 1 somnade jag med Lowa och Vanne, mamma tog kort på oss.. hehe.
 
Idag så vaknade jag alldeles för sent, åt frukost och kolla julkalendern. Sedan var jag ute med Leia, mamma&pappa och hundarna hela eftermiddagen och vid 5 kom min kusin. Då var det fixa hår, kläder och smink och skådespela i reklamfilm för julmust. Det var jätteroligt, vi skulle typ bara skratta och hon skulle filma ur olika vinklar, vi skulle drick lite och så. Vi glömde filma "bakom kuliserna" men några kort blev det som jag kanske kan visa imon.
 
Imorgon iaf så kanske jag och syrran åker för att julhandla lite efter skolan, kusinen kanske hänger med. Uppdaterar imon, så ni vet ;-) Haha, men ha en go kväll så ses vi här imorn. Kraaaam <3
 

Jag tävlar hos NellieB

Jag tävlar på www.nellieberntsson.se för att vinna hela min önskelista hos www.horze.se
 

Snart slutet på denna vecka också

Cha cha!
 
Gick upp för ca: 20min sedan, woopsi... Men va trött och somna seeent igår. Idag ska jag vara i säng efter Bolibompa, lovar de mamma..! Dagen ser slapp ut, tror jag. Ska börja med att äta en go frukost och kolla julkalendern.
Fram mot eftermiddagen kommer min kusin hit och jag och Lowa ska va lite skådespelare i hennes reklamfilm. Vad säger ni nu va?? Haha, ska bli så roligt så, finns det något som skulle vilja ha film och bilder?
Vi får väl se..
 
Nu kurrar magen, puss och kram på er!
Dagens failbild... Bjuder!
 

Ännu en dag som gått

Godkväll.
 
Då har man tryckt i sig både tacos, glass m fruktsallad och en j*kla massa godis. Låter som en vanlig lördag, typ! Blev stressigt i dag i stallet, hade 1h på mig och brukar ha 2 ½ så ni kan ju tänka er hur det gick.. Men pappa fick hjälpa mig lite på slutet så jag han med bara 15min "övertid".
 
Red Nano i ridhuset, glömde sporrarna och de var jobbigt, men det gick! Fin trav på slutet vilket betyder en avslappnad och trevlig ponny :-D Duschade fort som f*n när jag kom hem, full rulle på hela dagen hela tiden.
 
Nu ska jag dra mig från dataskärmen och umgås med Vanessa och Lowa. Vi ses imon på bloggen, kraam!
 
 

Jag, Vanne å Lowa hääär

 
Nu ska vi käka glass och fruktsallad, mums <3 Hörs vi senare, eller? Livet leker :-D
 

Minns ni Atlas som valp?

Här är en galet snygg hundvalp vid namn Atlas som nu vuxit och blivit en stor vovve <3
 
Då:
 
Nu:
 

Rolig lördag framför mig

Godmorgon.
 
Gick upp nyss, latmask som jag är ;-) Mår mycket bättre, inte 100 kry än men tillräckligt för att rida Nano lite lungt i ridhuset. Ska klä mig som en stor, tjock tunna och banne mig inte frysa! Visst är det jättemysigt med vintern men kylan, ååh vad jag kan bli riktigt less på den ibland....
 
Senare idag kommer lite kompisar hem till oss och vi ska äta middag och ha allmänt roligt. Får se vad som händer men lovar att hålla bloggen uppdaterad under tiden! ;-) Jaja, nu är jag hungrig, vi hörs senare!
 

Lika som bär-kommentarer

Fick lite respons, tackar :-) Här är tre kommentarer från er läsare ang. bilderna på mig och syrran!
 
Stine:
 
 
 
 

Galen fredag-night..

Nepp, den är faktiskt lugn ;-) Haha!
 
Vet att jag uppdaterat dåligt idag, men gjorde slut på alla idéer igår, nä skoja! Men myste under dagen, lagade middag till familjen, pappa snodde datan och sedan var det X factor, nu har jag varit ute med hundarna och chattade med bästa Elin innan de. Full rulle på denna fredagen, jao ;-)
 
Imorgon vill jag åka till stallet men beror helt på hur jag mår, blir nog en lätt uteritt eller lite mys i ridhuset isf. Klockan börjar bli mycket nu och jag borde dra mig mot sängen. Hoppas ni haft en mysig fredag och visst var Awa gryym ikväll?! Ååh vad hon var värd att vinna, säger samma som Nellie: Girlpower <3
 

Salina-cheyen och jag vintern 2011/2012, vi får väl se hur jag och Nano ser ut vintern 2012/2013... :-D
 

Min älskade syster

Har pysslat med denna filmen, var sugen på att leka lite i movie maker och syrran blir stjärnan i denna film!
 
Love ya sis <3
 

Fredags frågan

Vilka inlägg är roligast att läsa på min blogg? Vill ni ha fler av de inläggen? Kommentera!
 

 


Jag och syrran, lika som bär?

Ser man att vi är syskon eller kunde vi vara helt främmande för varandra om man kollar utseendemässigt?
Vem ser äldst ut?
 
Jag hade blivit superglad om så många som möjligt  kunde svara på dessa två frågor ovan, snälla snälla! Lägger upp några kommentarer sedan och länkar! :-)
 
Jag:
 
Syrran:
 
Själv tycker jag att vi är såå olika till både utseende och sätt men shiit vad tajta vi är! Vi 2 mot världen <3
Håller du inte mä sis? ;-)
 

Godmorgon

Cheeenare bloggen.

Sitter i köket vid bordet med datorn och uppdaterar lite. Haha, går det att börja inlägget på något tråkigare sätt ellä? Usch, usch men nu vet ni de iaf ;-)
Idag är jag hemma, igen. Vaknade med snorig näsa och halsont, hoppas på att slippa febern idag men är inte så säker... Men det blir bra uppdatering idag i alla fall, hoppas på att vi kan hålla den höga statestiken tillsammans idag med. Jag märker såå tydligt att när jag verkligen bloggar så skjuter statestiken upp, Allt tack vare er <3
 
OBS! Om ni vill följa mig via bloglovin så kan ni göra det hääär eller hääärdå missar ni inga inlägg!!

Magen kurrar, dax att äta! Adjö så länge <3
 
 

Mår pytån, så typiskt

Ska inte deppa nu men vet ni hur mycket jag hatar att va sjuk?? Blä på de :-( Är jättesugen på att åka och shoppa hela min önskelista men får vänta till efter jul. Jaja, den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge, inte sant?
 
Vet inte vad jag ska göra nu, borde vila så huvudet snart sprängs. Ni får ha en trevlig kväll imorn är de freedag!!
 
Mina älsklingar:
 
 

Tävlingsplaner med Nano

Hej hej!
 
När jag red ut med Flami för en vecka sedan pratade vi massa och så, man får tid till att prata egnom allt och det är så skönt tycker jag! Eftersom vi tycker och tänker lika är det lätt att komma överrens och denna gång pratade vi om tävlingen sist och kommande. Vi beslutade att jag och Nano skulle hoppa någon/några CR till på 70cm och sedan börja tävla ld. Vi vill gå långsamt framått och få fina rundor. Att stressa upp i klasserna känns såå onödigt! Nepp, att rida med stil de är vad vi ska göra.
 
Eftersom jag inte har någon aning om hur det kommer gå i ld och när vi kommer känna oss redo att klättra högre upp, vågar jag inte riktigt sätt upp några tävlingsmål än. Nano KAN, han är kung men det gäller oxå att jag ska hänga med ;-) En lagtävling kommer vi kanske delta i till våren och det känns jättekul! Vi har även lite andra tävlingar vi funderar på men först 2013 kickar jag igång mitt och Nanos tävlingsår  på riktigt :-D
 
Här är min favoritbild sen sist:
 
 
 

Nu go middag

Ska äta middag med familjen nu, pappa lagat mumsig go mat! Hungrig. Mår nästan sämre än i morse, inte inte kul!
Usch och fy för att vara sjuk, nä nu vill jag vara frisk igen!
 
Saknar dig Nano så att det gör ont <3 världens bästa ponny!
 

Chill-i-dill helg på ingång

Just nu är jag ju sjuk men hoppas hoppas att det går över till helgen! För min planer (om jag är frisk) ser ut såhär:
 
Fredag Skolan då om jag är frisk och på kvällen chilla med familjen å pringles att tugga på efter maten <3
 
Lördag Rida Nano pojken, sugen på att hoppa men får kolla med Flami om det går. På kvällen kommer några kompisar hem till oss och vi ska käka middag och umgås :-) Bloggen hänger med till både stallet och på middagen!
 
Söndag Läxor i största del kan jag väl tänka mig. Hundarna och bloggen ska jag självklart oxå ta hand om ;-)
På eftermiddagen/kvällen så ska jag och syrran vara skådespelare i min kusins reklamfilm (som hon gör i skolan). Bilder och kanske någon film eller två kan jag väl fixa om ni vill!
 
Känns som en bra helg om jag kan bli frisk. Nu ska jag vila lite innan familjen kommer, puss på er!
 
 

neagrann.blogg.se

Jag försöker bygga upp min blogg efter mina idéer, mina tankar och känslor, min kunskap och mitt intresse, det som lockar mig och som jag tycker om. Men hur tänker jag kring min blogg och vad är det jag jobbar på dag in och dag ut? Kika in detta inlägg så kommer du förstår min tanke med min blogg och uppbyggnaden.
 
Jag ser min blogg som något roligt, som en dagbok med mitt liv och det som hör kring mig. En sida med mitt liv och mina tankar. Jag ser inte min blogg som klar, nej nej. Jag har massa jag vill uppnå och få gjort, följa en plan och utvecklas som både person och som bloggare. Jag kommer egentligen aldrig bli helt färdig med bloggen, alltid är det något som skall förbättras eller ändras på. Allt från header och bilder till skrivsätt och tankar. Bloggen fylls alltid på och det kommer den göra fram tills den dagen jag inte orkar mera och inte ser nöjet i att blogga längre, den dagen blir det ett adjö och Hejdå.
 
Jag ser inte mig själv som en bloggare riktigt utan mer en person med mycket tankar och idéer. Varför jag väljer att skriva ned allt jag tänker och känner på nätet istället för på ett papper är för att jag vill gärna dela med mig, kunna blicka tillbaka på det som jag gjort och kände då. Ett papper kan lätt gå sönder, bli blött och förstört och de är lätt att tappa bort men en sida på nätet finns där, iaf tills man tar bort den.
 
När jag skriver inlägg tänker jag på olika saker vid olika tillfällen. Ibland skriver jag bara rakt upp och ner, live och lixom just nu. Tänker inte då så mycket på vad inlägget egentligen handlar om utan mer bara vad jag gör.
Men det kommer även inlägg som jag är extremt noga med, som jag funderar på i flera dagar och ändrar och ändrar på. Vissa dagar är jag på världens flams&trams humör och då blir även mina texter tramsiga men egentligen tycker jag bara att det känns äkta och livligt. Att man skriver på de humöret man är på!
När man varierar sina inlägg med både olika slags texter och bilder tycker jag att det blir som bäst :-)
 
Det finns 4 saker som jag tänker extra mycket på när jag bloggar och det är:
- Bilder Jag gillar inte att ha liknande bilder flera inlägg i rad utan att variera sig och plocka olika bilder och sätta ihop diggar jag!
- Text såklart! Att variera sig i texten, ha några lite längre texter och några lite kortare. Skriva på olika sätt och inte använda för mycket smile-isar eller slang. Fint och prydligt ska det vara med några få slangord.
Texterna får heller inte vara fööör långa. Då tröttnar läsare och ingen orkar läsa hela inlägget oavsett hur bra de är. Jag försöker också att inte använda samma ord för ofta och bygga upp texten snyggt.
- Design På min blogg vill jag ha en speciell design med min stil över det hela. Ha något som känns: Typiskt Néa-style. Självklart ska det vara snyggt och prydligt och designen ska bytas med jämna mellan rum.
- Text-snitt För att göra det enklare att läsa blandar jag krusig stil med normal och tjock stil. Att stryka under eller stryka över vissa ord och få läsarna att lägga betoningen på rätt bokstav eller rätt ord tycker jag har stor betydelse både när man läser och skriver.
 
Jag har inte så mycket bloggkunskap egentligen men jag vet vad jag tycker om och hur jag vill ha det. Att sätta in bloggdesigner och trixa med kodmallar vet jag inget om men jag har nära och kära som hjälper mig med det och de är jag extremt tacksam över! Jag kan inte så mycket om märkeskläder men jag kan några märken.
Att kunna allt är inget mål men att lära mig så mycket som möjligt är något jag alltid kommer sträva efter.
 
Jag har bloggat på ett flertal bloggar men aldrig riktigt känt 100 för att stanna och bygga upp. Nu känns det kanon bra även om det spökar och svajar ibland. Jag är nöjd med mitt bloggnamn och jag är nöjd över mitt liv. Jag behöver inte bli Sveriges bästa bloggare men jag ska banne mig bli jäkligt bra!
 
I will forever be myself, and it is me, Néa <3
 
 

Min önskelista

Här nedan kommer de som jag allra helst vill ha till jul. Självklart kommer jag inte få allt men man kan önska sig!
 
Dessa Army jeans från Gina är bara för coola, absolut bland de högsta sakerna på listan:
 
En snygg Bh skadar ju aldrig ;-) Nä men tycker denna va fin:
Mjukisar, gråa joggingbrallor med döskallar. Hur coolt lixom?? Mumma <3 Oxå bland de som ligger längst upp på listan helt klart:
Snygg, grå tröja med döskalle, Now we talking:
 
Behöver jag säga hur snygg denna tröja är? Min stil rätt igenom:
Ett par militärgröna byxor till svart skinnjacka och ett par snygga stövlar, dröm outfit:
En vinterjacka till stallet hade varit behövligt! Denna bruna från hööks fastnade jag för:
Och så ett par grymt snygga ridbrallor som jag länkat innan, vill vill vill ha!
 
De är de som jag hittat sålänge, finns ju massa snyggt så hittar säkert 1000 saker till innan jul ;-)
Haha, önskar ni er något speciellt till jul då? :-)
 
 

Jag 2012

Alla 12 månader med bilder på mig.. Förändring??
 
Januari
 
Februari
 
Mars
 
April
 
Maj
 
Juni
 
Juli
 
Augusti
 
September
 
Oktober
 
November 
 
December
Jag hittade ingen bild från December, de är ju bara 6:e. Men tror att ni kan se skillnad på dessa 11 månader!
Jag tycker själv att största förendringen var mellan maj-juni-juli. Då hände mest tror jag och det har inte bara med smink att göra men jag förändrades. Sedan så ser man ju lite skillnad från månad till månad. 
 
Vad tycker ni? :-D
 

Barnmusikalen

Jag nämnde ju i tisdags eller när det nu va att jag fått en av huvudrollerna i barnmusikalen i våran klass. Jag tänkte berätta mer om den för er som undrar, jag ä ju ryttare, vad har jag på en scen att göra? ;-)
 
Jo men det är såhär att jag går i musikklass, andra året så gör man en barnmusikal och manuset blev klart för en vecka sedan. Vi önskade roller och i tisdags blev rollerna utdelade. Jag fick mitt andra val och det var en prinsessroll. Eftersom det finns 1 häxa och 6 prinsessor med varsin prins är många roller stora men det finns även små roller. Jag blev en av prinsessorna och är väldigt glad för det. Någon gång i mars nästa år ska denna musikal få premiär och vi ska ha flera föreställningar för ca:1000 barn. Roligt va!? :-D
 
Har varit på ett teaterläger förra sommaren, alltså 2011 men annars så har jag ingen kunskap om teater så detta kommer bli väldigt roligt och jag hoppas kunna göra rollen så bra som möjligt. Träna, träna å träna!
Ni kommer få följa musikalen till en viss del, kommer ju skriva lite och så på bloggen men inte allt för mycket! Kanske kanske att jag kan fixa film och lägga upp den på bloggen när vi haft premiär men isf måste jag fråga alla 25 i min klass och det är inte säkert de är ok för dom, så kanske. Lovar inget.
 
Är ni nyfikna på vilken prinsessa jag ska spela? Jo ingen mindre än Törnrosa:
 
 
 
 
 
 

Så var man sjuk igen

Godmorgon.
 
Känns som om det inte var längesedan sist. Men då kan man hoppas att man kan vara frisk och kry under lovet!
 
Så hemma idag, farmor är här och håller mig sällskap, åt precis frukost och bloggen ska uppdateras bra idag!
Vad säger ni om deepshit, min önskelista, ett inlägg om mig under 2012, en bildbomb osv? Jag är taggad på att göra denna halv tråkiga torsdag till något roligt. Finns ju både för och nackdelar med allting!
 
Tänkte även ta och läsa massa bloggar, inte hunnit under veckan så om du vill få en till unik, länka din bloggadress och jag kollar in! Ni länkar, jag läser :-D
 
Kraaam <3
Lilla kissemissen har nu bott hos oss i 3v (tro ja). Sötish <3
 

Mitten på veckan

Hej hej!
 
Nu får jag faktiskt ta och skärpa mig! Klockan är efter 10 på kvällen och detta är första inlägget idag, Néa..
Ska försöka bättra mig men nu lämnar vi de.
 
Idag har jag varit i skolan, kolla på film två lektioner, hade musik och idrott sedan fick julbord och det var jättelång kö så läraren sa att de var ok att komma sent till nästa lektion. Alla var 15min sena och de blev 20min lektion och då kollade vi på film som vi hade gjort själva i matten, jag var en superhjälte med ko-mask. Haha!
Klassråd efter de och vi är bästa klassen på att tjöta så vi drog över 40min och hade 20min kemi innan vi slutade, vi gick igenom ett prov. SLAPP DAG? ooooh ja :-D
 
Imorgon blir det stallet, först en slapp skoldag då jag har håltimma på morgonen eftersom tyskan är inställd och de är ett dubbelpass så att sova längre imon, de blir skönt <3 3 lektioner imon alltså och tidigaste dan på veckan, tummen på!
 
Nä, nu ska jag sova. Update imon <3
 

Stallet klart..

och kallt som faan är det oxå!! Fryser ihjäl här, stallet är inte den varmaste platsen på vintern..

Men Nano gick bra idag, pigg och lite stark men underbar ändå!! Skänkelvikningarna satt bäst och galoppen var helt ok.

Nu sitter jag i sadelkammaren och värmer mig vid elementet, skönt!!
Hoppas pappa kommer snart ;)

Tja, annars mår jag bra, hungrig och lite frösen. Är lite extra glad för har fått en av huvudrollerna i var barnmusikal som vi gör i skolan, går ju i musikklass vett ni! Ska spela Törnrosa och det är inte riktigt som ni tror, ska inte vara "den vanliga Törnrosa" utan detta blir 6 prinsar och 6 prinsessor med en häxa... ska inte avslöja för mkt men "min" prins heter prins tråkig... kan förklara senare ;)

Nu ska jag göra klart i stallet och sedan åka hem för att äta Hörs!En snöig tisdag

Hejsan!

Nu sitter jag vid skolbänken igen. En lång och rolig dag som avslutas med stallet :)

vi hörs senare, nu börjar So:n

Måndag kväll

Hallå hallå!
 
Idag var jag i skolan, som vanligt. Rätt ok dag med ok ämnen! Hemma så chillade jag, hjälpte mamma med maten, kolla julkalendern, baka pepparkakor och vi brännde faktiskt bara 4st lite granna, det var kanske 40st totalt så vi lyckades rätt ok tycker jag ;-) Pappa gjorde även gröt att äta imorgon bitti så nu är julen verklige på g och vi har börjat pynta och baka. December är verkligen mysig och speciellt med mycket snö som vi nu fått!
 
Imorgon så ska jag rida Nano, vi ska hoppa :-D Jag vet inte hur det blir med uppdateringen men jag ska göra så gott jag kan! Appen dampar ibland så det är inte alltid så lätt och nu MÅSTE jag börja göra mina läxor, hehe lite sent när jag haft hela kvällen men men. Så blir det ibland.. får jobba effektivt helt enkelt.
 
Jaja, hoppas ni får en bra kväll, nu ska jag lyssna på musik, dricka tee och plugga utan blogg och fb. Får se hur det går.. Kraam och puss älsklingar!
Bilder från i sommras, ååh så underbart det är! Saknar det så otroligt, går inte att beskriva.. Alla minnen och campingen, Kroatien, kompisarna, hundutställningen när Atlas vann allt, de långa dagarna på stranden och allt allt. Gud, börjar snart gråta <3
 
 

Bildern från tävlingen

För  drygt en vecka sedan var jag och Nano och hoppade våra första två starter i en CR.
Här kommer lite ovisade bilder inne på banan:
 
 

Fin kommentar

Sv: Tack tack fina du! Blir så himla glad, ni läsare är bäst <3 Kram på er sötnosar!
 

Hästar lika med frukt, asså wut?

Jag har inte alls hängt med på detta med att hästar är frukter. Vet att det är en fb sida men wut? Helt sjukt.
Är detta på skämt eller? Det är inte roligt. Men ni som sitter och garvar åt detta, varsegod, vi bjuder....

Nä det tänker jag faktiskt inte göra denna gången! Glöm de. Så mycket jag fått svälja och svälja och svälja i framförallt skolan i mellanstadiet, egentligen började allt från första klass och pågick x antal år. Jag är såå less på detta! 
Bara för att jag är kär i dessa underbara djur, för att jag tycker om att rida och hålla på med hästar kan folk gå rätt över mig. Seriöst. Hundar, katter, kaniner, marsvin är inte de typ samma sak? Hästar är större och finar (enligt mig) men alla dessa är djur och ägs av oss människor. Ändå så är det hästarna som de trampas ner på rejält.
 
Ni som spelar fotboll, hockey, innebandy, löper, hoppar häck eller höjd, längdhopp, simmar osv osv, badar ni i frukjuice och sparkar på köttbullar? Hoppar ni över bakelser? Landar ni i mjölk? Jag fattar inte!
Är detta med att "hästar är en frukt" bara någon med väldigt dålig humor, är det någon som bara ville vara rolig och inte kunde komma på något bättre? Ok att skoja om det med sin kompis typ en gång men snälla ni, sluta.
 
Flera år i skolan fick jag höra att "hästar suger", "dom är för losers", "Hockey är såå mkt coolare", "Hästar stinker" och så vidare och så vidare. Jag var inte den ända som red i min klass, det var typ 2 till men dom svalde och svalde. Jag med. Men fan, en dag var det banne mig nog! Vilken rätt har dom att klanka ner på mitt intresse? Min hobby? Klanka ner på det jag brinner för, det jag älskar? Jag skoja tillbaka någon gång och sa typ, Hockey suger. Det var lixom det jag hade. Två ord. Vad skulle jag som ensam säga till tre killar som klanka ner heeela tiden?? Jag var liten, kanske 9-10-11år. Dom var tre, tre killar och jag var en, en tjej. Men aldrig att jag tänkte ge mig såå lätt. Haha, bara för att dom kanske var lite starkare var jag smartare..
 
Även om dom gick lite "bakom ryggen" på våran lärare betydde inte det att jag inte kunde prata. Jag gick och sa till och sa till och höll på. Det hjälpte inte första gången, inte tredje heller men jag bad om att vi skulle ta in dom en och en för sig i rummet och jag på typ 11 år skulle ifråga säta varför dom höll på? Haha, tror ni dom va lika tuffa ellä? Nä nä, fick svar som: "eeh vet intäää.....", "äääääh.." osv. Haha!
Självklart pratade jag med mina föräldrar om detta och det togs upp på utvecklingssamtalen och jag fick väldigt bra stöd från min familj och jag hade bra lärare men det var jag som satte bollen i spel, eller hur man nu säger.
 
Egentligen så är detta med att hästar är frukt riktigt löjligt. Men seriöst! Tror nån på detta eller? Bara att skaka på huvudet. Det jag vill säga är att jag tänker inte ta någon skit från någon, någon gång mer och speciellt inte när det gäller min hobby vilket är hästar. Jag har fått nog för länge sedan och om folk vill skoja om detta så gör det, men inte när jag är med och inte bakom min rygg (på ett dumt sätt). Tack för mig!
 
 
 
 

Tävlar tävlar

 
http://granaryttarna.se/2012/november/vinn-ett-tavlingsset-fran-lamicell.html#comment
 

Photshoot me

Bilder tagna av Lowa. En enkel fin blus med ett par coola brallor, lite mascara å provade även ljust läppstift... 
 
Mer kommer, bara lugna! Haha skoja ;-)
 
 

Film: Jag och Nano

Har klippt ihop en liten film om min och Nano´s hopputveckling under denna hösten, finaste ponnyn <3
 
 
 

Godmorgon december

Hej hej.
 
Detta blir ett kort inlägg, ska bara säga att jag lever och ska städa och organisera en del omtåden i huset idag efter att jag gått ut med mina fina hundar. Mer uppdatering kommer senare, de lovar jag!
 
Nu ska jag byta om och ta steget ut i kylan, vi höres later on :-)
Lite sådär galet crazy, som alltid ;-D

Jag har väl berättat att jag..

..Har en tvillingssyster? Ja men asså hon brukar "gäst"blogga här när jag inte märker det. Ja, men asså jag förstår att d är förvirrande för er, ni vet ju inte vem som är vem men här är en bild på oss två och jag är den till vänster och min syster Lisa till höger! Kraaam <3 P.s. detta är Linnéa som skriver!
 
 
 
 

Myspys dag

Nu är jag på väg hem, först var jag i stallet och red ut på Nano, sedan åkte jag till mina kusiner med systrarna och farmor. Där har vi målat keramik och det var så kul! :) Inte första gången men lika kul varje gång!

Bloggar mera hemma, här är iaf mitt kerami-konstverk:Tidsinställt vare här ja

Hej hej!
 
Nu är jag i stallet och fryser om man kollar tiden för er och när detta inlägg publiceras men när detta inlägg skrevs så satt jag hemma en fredag, ja igår ;-)
Ska rida ut snart på Nano med Flami om det inte är för kallt. Återstår att se! Men visst är det mysigt med uteritter i december om man inte fryser som en idiot! Mycket snö och kyla = myspys på hög nivå lixom :-D
 
Efter stallet ska jag hem till mina kusiner och vi ska julpyssla och mysa, ikväll så ska jag äta gooodis <3
Som jag längtat! Haha men det är verkligen höjdpunkten på lördan tycker jag, äter ju inte godis annars, dels för att spara mina tänder och för att hålla reglerna här i huset. Japp, mig kan man lita på ;-)
 
Nä, nu ska jag pussa Nano, puss och hej på er med!
Julgranen julen 2011, snart är vi där igen fast ett år senare, ett år äldre och förhoppningsvis ett år med mer kunskap i hjärnan ;-) Haha, ska bli såå mysigt  med jul igen <3
 

RSS 2.0