mina bästa pluggtips

Att plugga tycker jag kan vara väldigt svårt. När ska man göra vad och hur ska man plugga? Hur lär man sig bäst? Tekniker? Planering? Tid? Belöning? Daaah.

Jag brukar vara duktig på att skriva upp alla läxor i min kalender och sedan dela ut dom över veckan så att jag gör ungefär 2/dag. Tyvärr är jag ju inte lika duktig på att följa planeringen utan slarvar vissa dagar och då rasar allt..

Sedan gör jag oftast mina läxor liite för sent, ska försöka att göra dom med en gång och inte stapla dom på hög :/ man vinner inget på det så lika bra att få dom gjorda!


Mina bästa pluggtips är att:

Planera dina läxor! Följ din planering och försök att uppskatta tiden så bra som möjligt. Träna på glosor under flera dagar- skjut inte upp alla 40 till en och samma kväll, om du inte har lätt för språk vill säga.

Sätt dig och plugga efter att du ätit mellanmål. Börja gärna plugga så tidigt som möjligt för att ha det gjort. Ju senare på kvällen, desto tröttare blir du i huvudet (iallafall jag..).

Sätt lite tidspress på dig själv så att du inte sitter med 8 mattetal i 3h. Sätt lite tidspress så att läxorna blir gjorda och du får mer tid till roliga saker.

Plugga med musik i öronen, jag tycker då att det blir lättare att koncentrera mig och får då mer gjort.

Att dricka oboy eller tee till är något jag nästan alltid gör! Muuums och så mysigt <3 tänder också ibland ljus för att skapa lugn och ro, lite myskänsla sådär.

Lämna data och mobil hos pappa/mamma. Då kan du inte störas av internet och allt annat som lockar.

Och sist, plugga kanske ibland med någon kompis så blir det lite roligare och ni kan ta hjälp av varandra.


Har ni några bra tips? :)


Kommentarer
Postat av: VICTORIA

Haha bra tips, ska själv försöka ta mig an plugget nu.. ;)

2014-01-13 @ 18:09:09
URL: http://victoriaaahhh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0