er vill jag tacka #2

Okej, sista delen.. 3 personer kvar. Mamma och pappa i förra, vilka i detta då? Hm..
 
Lowa. ÅH finish vad jag älskar dig sjukt!! Detta året.. haha två tonåringar som ser varandra 24/7, mycket känslor som bubblar hos båda. MEN vi har klarat det bra, hahah kanske ganska mycket onödigt tjafs men bortsett från det så har vi ändå haft ett riktigt bra år ihop- right?
 
Har inget bästa minne, älskar varje stund vi är sams. Våra minnen finns i bilder, här är mina favoriter från alla stunder... ;)
 
 
Hahaha minns du? När det var så lerigt ute så vi tog av oss skorna för att jaga och smeta lera på varandra... HAHAHAHA <3
 
 
och alla fotostunder... dööör vad fula bilder vi tagit XD Älskar dig sis, tack för 2013, utan dig vill jag inte leva. Puuuuss finaste!
 
Leia. Åhh sötnos vad du beyder.. gulleplutten som börjar bli stor! Din vilja blir bara starkare och starkare för varje år men trots det kommer vi överens, ganska bra iaf ;) Poolen med dig i Kroatien var höjdpunkten på året förutom alla kvällar i soffan bredvid dig. Titta vad fina vi är <3
 
 
Tack tack finaste för 2013, utan dig hade året blivit sjukt mycket tråkigare. Tack för att du finns, älskar dig galet galet mycket!!!
 
Och... min stora kärlek, mitt hjärta, mitt allt- Johan. Ja du älskling, sedan april har du alltid funnits vid min sida, jag litar på dig till tusen även fast jag känt dig mindre än ett år... det är sjukt, väldigt, mindre än ett år? Känns som mer som ett helt liv :O
 
Utan dig vet jag ärligt inte hur detta år skulle sätt ut. Finaste minnet med dig kommer jag inte på, känns som om vi hunnit så mycket, många hemmakvällar, kulturnatta, stan, skolan såklart, dina spelningar och mycket mer. Vad har ens hänt?
 
Tusen tack för detta år, jag älskar dig något enormt!! Mer än allt <3 Här är mitt favoritfoto av oss 2013:
 
 
Mamma, pappa, Lowa, Leia och Johan. ER vill jag tacka lite extra detta år <3 puss
 
 

er vill jag tacka #1

(Detta inlägg kommer i två delar).
 
Bara några få timmar kvar av 2013, ytterligare ett helt år har gått. Ni vet vad som hänt om ni läst tidigare inlägget. Det finns några personer jag skulle vilja tacka lite extra extra. Som funnits där i alla lägen, verkligen alla. 5 personer.. dessa 5 är de som är närmast mig, absolut närmast.
 
Självklart pratar jag om min familj.
 
Börjar med mamma. Lilla mamma, känns som om detta år varit lite tufft för dig och mig? Lite mera tjafs och lite mera bråk än innan, två starka individer som ska samsas är lite svårt ibland, kanske för att jag växer upp och mina åsikter blir starkare?
 
Men jag tycker ändå att vi klarat det bra, du har puschat och jag har protesterat. Du har skällt och jag har skämts. Du har släppt mig lite mer, men det är jobbigt för dig, jag ser det. Du gör alltid ditt bästa och du lägger så mycket tid och energi på mig, tack mamma. Vi har haft ett jättefint år, många goa skratt och kramar!
 
Tack mamma för detta år och för allt. Jag älskar dig mer än det finns ord. Tack för att du är min mamma <3
 
 
old pic...
 
Pappa. Som du jobbar och sliter, kör mig och ställer upp. Inte många bråk och inte mycket tjafs, känns som om du förstår mer ibland än vad mamma gör, fast ni fattar lika mycket, bara visar det på olika sätt. Mitt finaste minne med dig från i år var när vi dök i havet i Kroatien och tittade på fiskar. Det var så sjukt vackert och jag var så glad över att få lite tid med bara dig!
 
Tack för alla middagar och tack för all förståelse. Tack för att du jobbar med mitt rum och för att du finns där. Jag älskar dig pappa, sjukt mycket <3
 
 
Så TACK tack mamma och pappa, älskar er <3
 
 

En bakåtblick på 2013

Vad har hänt under 2013? Känns som om massa hänt och att året gått fort men ändå långsamt. Tror att jag förändrats som mest under detta år, minns inte ens vem jag var förra julen! Min ridning har utvecklats som mest och jag känner att jag har växt samtidigt som jag krympt.
 
Vet inte riktigt men mitt självförtroende har sänkts- känns de som. Samtidigt är jag mer säker i mig själv, asså går de ens ihop? :/ Känner mig mer säker på vad JAG vill, men ändå osäker.. 
Till utseendet har jag nog mognat en del och växt nåra centimeter, troligtvis de sista i mitt liv :'(
 
Om jag ska punkta upp 2013:
 
* Nano åkte till Italien i januari
* Vi spelade upp vår barnmusikal som vi jobbat med i över ett halvår för drygt 1000 barn- 9 föreställningar
* Jag blev kär under våren <3
* Började rida Mimmi i april
* Åkte utomlands efter skolan slutat
* Hade en undebar klassresa i augusti
* Sen en lite jobbig höst, både i skolan och annars. Känns som om jag vuxit och blivit mer "egen", vill ha exakt allt allt på mitt sätt och får jag inte de är hela dagen förstörd. Vill bestämma själv- vilket blir problem.
* Hade en mysig halloween med vänner
* Spelade in våran låt i skolan
* Blev påkörd :/
* Jullov
* En mysig julafton med nära och kära
 
Det är väl det som har hänt. Har varit ett ganska lugnt år som gått hemskt fort med massa tankar och känslor, tårar och leenden. Humörvängningar som bara den, lika många sura miner som glada. Otroliga vänner och en sjukt vacker pojkvän, en stöttande familj och en grym ponny. 
 
Detta lämnar jag i 2013:
 
* Mitt gamla rum ;)
* Slarv med skolan och läxor
* Problem
* Dåligt självförtroende

Detta tar jag med in i 2014:
 
* All ridkunskap, varenda träning ska jag prestera ännu bättre och ta till mig all kunskap ännu ännu mer. Suga åt mig minsta lilla detalj som en svamp. Jag SKA utvecklas sjukt mycket under 2014, jag vill verkligen det!
* Mina vänner- ni är fan BÄST
* Min fantastiska pojkvän, finns ingen som han!
* En bra attityd och lagom med skinn på näsan
 
 
Jag vill inte skriva att "2014 kommer bli bästa året och jag ska inte äta godis och jag ska inte bråka med någon och jag ska träna varje dag". Nej. 2014 ska jag göra mitt bästa, jobba enda in i det sista när det gäller betyg och skolan, jag ska utvecklas med Mimmi och ta med all den kunskap till ridgymnasiet- jag ska in. 
 
Jag ska sen efter en jobbig vår ta ett låångt sommarlov med lata dagar på stranden och sena kvällar med kompisarna. Jag ska sommarjobba några veckor och spendera tid med alla här hemma. Till hösten blir det flytt längre ner i landet, då tar jag klivet ut och står på egna ben med mamma och pappa 3h bort. Det blir tufft, men såå värt det. Tror jag.
 
Nästa gång jag skriver "en bakåtblick på 2014" tror jag att mycket mer har hänt sen detta. Jag har gått 1 termin på gymnasiet, lämnat Mimmi, jag är fortfarande ihop med Johan och jag har säkert ett gäng nya vänner, men såklart kvar alla mina älsklingar här!
 
Ja, du, ni... 2013 är nu på sitt slut och jag vill tacka alla som gjort detta år bra, som hjälpt mig när det varit äckligt tufft och som skrattat med och åt mig ;) Som har förstått att min tid är knapp och förlåtit när jag tagit fel beslut men sedan rättat till dem. TACK tack: mamma, pappa, Lowa, Leia, Johan, Stine, Vendela, Sara, Elin, Niklas, Frida, Erica, Filip, Isa, Mimmi, Towa med fler. Kärlek till er alla <3
 
Jag är redo för dig 2014!
 

måste ha ny header

Hur länge har jag haft denna? Sista halvan av 2013? Sjukt less på den, vill verkligen ha en ny som är mycket mer proffsig och fin, därför ska jag fjäska lite för min pojkvän.. han är ju bara sådär tusen gånger bättre på allt med data så varför inte låta honom då? Han har destuom bra program, ja ni hör ju! ;)
 
Men då kommer detta med färger, mönster, bilder, text å allt det. Kan ju inte låta han göra allt, så fungerar inte jag ;) Vill bestämma själv, annars surar jag bara, thihi. Men men, blir nog något i stil med det jag har nu, fast stilrent. En eller två bilder tycker jag är fint, annars blir det för mycket. 
 
 
 

dear darlin'

 
 
Söt men sorglig. Tror jag hittat min nya "depplåt", slår på denna när allt känns tufft, gråter ut och tillåter mig själv att vara ledsen. Torkar sedan tårarna och reser på mig. Lyssna...
 
 

Fixar mig inför nyår
bara några timmar kvar

Haha faktiskt 12h kvar av detta året, bara 12.  Började min sista dag på 2013 med att sälja tidningar och det gick faktiskt bra. Nu sitter jag här hungrig och svettig så jag ska hoppa in i duschen och sedan äta en riktigt go lunch. Låter som en bra plan ;)
 
Städade ju igår så inget sånt kvar, grymt skönt! Har alltså hela eftermiddagen på mig att fixa mig, smink, hår, kläder å allt dedär. Jag som alltid brukar stressa... idag har jag tid!
 
Min nyårsoutfit kommer senare när hår och allt är klart :)
 
 
 

Godmorgon mörkret

Uppe tidigt idag igen... Tre mornar i rad på ett lov, vad får man för det? 10 guldstjärnor? ;) i så fall tar jag tacksamt emot dom. 
Har precis ätit frukost så ska cykla iväg nu och hämta tidningarna. Lusten ligger inte på noll längre utan på minussidan. Ursäkta att jag är såå depp och less på detta, men det vänder sen ikväll!

Igår skrev jag många inställda till bloggen så uppdatering blir hela kvällen även om alla kanske inte sitter och läser bloggar på nyårsafton, så kommer ändå nu läsning poppa upp med jämna mellanrum.

Nu ska jag dra, brb så länge!


Bjuder på en osminkad egopic när jag är hur trött som helat, hahah...Godnatt monday

Ska upp tidigt imorgon och jobba.. åhh vad jag verkligen inte vill det :( låt mig sova liksom! Men men, mitt egna val. Kl.17 kommer gästerna, haha vi blir 17 stycken i vårt "lilla" hus som faktiskt inte är så litet längre. Men gud vad kul vi kommer ha, massa bilder från kvällen kommer fylla bloggen sen första januari.
 
Nu ska jag sova, natti natti
 
 
 

Ett riktigt hästinlägg

Sällan jag skriver riktiga hästinlägg. Övningar, dagens ridpass och sånt. Känns som om mode, musik och tankar tar upp mer plats på min blogg. 2014 ska jag försöka att skriva lite mer häst, dels för att det är en stor del av mitt liv och för att få lite mer variation. Vet också att hästfolket gillar hästinläggen :)
 
dressyr.
 
Jag är helt ärligt ganska dålig på övningar och sånt. När jag tränar själv med Mimmi så gör vi det "vanliga": serpentiner, öka och minska volten, tempoväxlingar, övergångar, böja och ställa, galoppombyten, skänkelvikningar och förvänd galopp. Det är liksom det vi brukar träna på och använda oss av vid uppvärmning.
 
Jag tänkte göra mer en "plan" med min ridning med Mimmi inom dressyren. Ha lite mål att sträva mot och inte bara rida runt. Denna planering kommer upp på bloggen 1 januari, känns som en bra start på året! Då kan vi ha lite mål för våren och januari månad. Kommer även ett inlägg om hur jag värmer upp Mimmi lite senare.
 
hoppning. 
 
Här känner jag att jag har tappat lite rytm och känsla, känner mig inte så säker i min sits längre, alltså bokade jag in en träning om knappt 14 dagar för att komma i fas igen. Riktigt taggad!
 
Problemet tror jag är att jag har "för få språng i mig". Vi hoppar ganska sällan så jag känner att jag tappar mig då, kommer lite ur form liksom. Jag kommer ju snabbt tillbaka, behöver bara en hopplektion med Ingalill så löser det sig :)
 
Lite mål under våren inom hoppningen med Mimmi kommer också såklart! Känns som om vi har en bra grund, behöver bara mer förtroende för varandra och lite mera språng så kommer vi klättra uppåt.
 
 
 

vill ha dig här

 
Det är faktiskt min största önskan just nu. Varit duktig och städat 2h så nu vill jag faktiskt ha min pojkän här... men men, livet är inte alltid rättvist :/
 
Öppnade upp gimp förut för att göra en "logga", eller så heter det nog inte.. men en sån man sätter längst ner i ett inlägg! Och resultatet blev såhär (tog typ 2min att göra men den duger sålänge):
 
 
Hehe asså jag är helt kär i mitt nya smeknamn, haha lätt att jag kommer be folk kalla mig de ;) Så hädan efter kommer varje inlägg sluta med Minilini.
 
Inte så mycket att skriva egentligen men ligger 8 inlägg i utkast så jag ska renskriva dom och publicera. Alltså blir det uppdatering resten av kvällen och massa inställda imorgon. Vi avslutar 2013 med uppdatering på topp och tar med det in i 2014, right?
 
 

Ingen trampar på oss

Jag och mina systrar har väldigt mycket "power" i oss, ingen trampar på oss, och om dom gör det.. då lär det göra mer ont på dom än på oss. Jag vet inte om det är uppfostran eller personlighet.. men vi har mycket attityd och skinn på näsan, vi är framåt och tar för oss.
 
Jag hade kunnat vara mobbad hela mellanstadiet, men tack vare mycket attityd hann jag sätta dom på plats innan dom hann sätta sig på mig. Detta vågade jag tack vare mina föräldrar och mitt självförtroende.
 
Och nej, jag sa inte ifrån genom att börja mobba eller trycka ner andra. Jag bara tittade dom i ögonen och frågade: Varför säger ni så? Haha ni skulle sätt hur paffa dom blev ;)
 
Det har alltid varit grymt töntigt att rida genom hela min uppväxt, asså OM jag fått höra det många gånger! Jag vet inte riktigt varför faktiskt, att sätta sig på ett djur på 5-600kg anses väl inte lika coolt som att sparka på en liten boll :/ Så killarna höll ju på, kasta ord lite hur som helst, hacka på mig och mitt intresse. Varför kan man ju undra, det gjorde jag. Alltså ställde jag frågan rakt ut, till dom.
 
Detta var 3 killar, tajta som jag vet inte vad. Klart som fan dom tyckte det var tufft att vara spydiga och hacka lite, det var ju inne! Men bara när dom var tillsammans, annars vågade dom ju inte. Synd bara att dom inte "kom åt mig". De gav sig på fel tjej, eller rätt kanske? För min kompis kom dom åt men hon ställde sig bara bakom mig, jag fixade ju det och hade alltid gjort!
 
Jag sa allt till mamma, allt dom gjorde! Så jag hade ju massa stöd, hon stod bakom mig till 110 liksom, pappa med.
Men jag lät killarna hållas flera år, om det rorar dom så varför inte? Dom tyckte ju att det var så kul, visst jag blev väl lite sårad men inte så farligt. Dock tröttnade jag en dag, där gick min gräns.
 
Jag gick då fram till en av våra lärare med en blyg kompis i bakgrunden och sa att jag ville få stopp på detta. Var less på att killarna alltid höll på att dissa min sport, det jag älskade och det jag brann för. Jag hade väldigt bra lärare, vi satte oss i ett rum på rasten och tog in killarna, en efter en. Jag ställde frågan rakt ut, rätt upp och ner: Varför håller ni på och hacka på mig och min sport? Varför säger ni att hästar suger?
 
Hahahaha ååh vad jag skulle viljat filma det! Tror ni dom var lika tuffa eller? ;) Dom satt såå och skämdes, tittade ner i bordet, vred på sig och det enda som kom ur deras munnar var: ääääääääh, vet inte.
 
Efter den dagen hade jag inga problem med dom alls. Den "jobbigaste" kom till och med fram till mig och sa: jag red igår! Fatta att jag var glad då eller. Tuffaste killen hade ridit, wooow, girlpower. Får man lov att säga så om sig själv?
 
 
Min minsta syrra är så söt, hon har verkligen skinn på näsan och är helt orädd för nya människor och saker, hon tar för sig och hon ser till att synas och höras. Jag älskar sånna barn! Som vågar och som har egen vilja, inte bara följer strömmen och står tyst i bakgrunden.
 
Jag tror att hon vågar såpass mycket då jag och Lowa är så mycket äldre. Hon vill ju hänga med "stora tjejerna" och då får man se till att höras. Hennes kompisar är lite tystare medan hon bara pladdrar på! High 5 på den!
 
Och så Lowa... oj OJ oj. Tjejen med ATTITYD!! Ohjaa vad den ungen kan vara bitchig. Haha men det är bra, hon får killarna att krypa. I hennes ålder, är det killarna som är stora problemet oftast. När det är tykna och kaxiga, får andra tjejer att gråta ställer hon sig framför dom och skäller ut dom efter noter. Hon är den i tjejgänget som säger ifrån och stampar tillbaka. När Lowa är arg.. då är alla andra tysta. Ingen vågar säga nåt.
 
BRA syrran, visa vad som är rätt att fel! Killarna ska inte tro att dom "äger" oss och att dom är mycket bättre. Vi är lika bra, lika mycket värda. Gött syrran, älskar din attityd. *girlpower
 
 
Grabbar, se upp! Här är tre systrar med attityd. Och då menar jag verkligen ATTITYD
 

Trixar med bloggen

Jag är verkligen sämst på allt som har med kodmallar och design att göra, verkligen suger. Men jag vill lära mig så sitter och provar mig fram, hahah går sådär men något lär jag mig ju säkert. Dock ska jag fråga Johan sen när han kommer hem om han har möjlighet att lära mig, trots mitt dåliga tålamod ;)
 
Träningen gick bra, Mimmi var lite bekväm idag och orkade inte riktigt. Gjorde skänkelvikningar på mittvoltens öppna sidor och tränade även på förvänd galopp som gick förvånansvärt bra. Gött Mimmi att det går framåt! En del att träna på tills nästa gång och nya övningar att ta med. Hårdträning några veckor nu ;)
 
Resten av dagen ska jag blogga, städa och fixa inför nyår. Ska även plocka fram min outfit, rota bland smyckena och sminket. Kör på neutralt smink med lockigt hår och en söt klänning.. bilder kommer imorgon såklart!
 
 
 
Vad tror ni om denna till nyår? Haha lite volanger så lite festlig är den allt, men nästa år ska jag se till att ha en riktigt fin!

Marinblått slår allt

Jackan... 599kr på Kappahl (dock tog jag den sista tror jag). Är väl 2013´s jacka kan man ju lugnt säga ;) Gillar modellen, lite figursydd, väldigt varm faktiskt och passar till det mesta! Riktigt nöjd med min nya jacka, vet att jag kommer använda den massa!
 
 

Träning

Jag är på väg till stallet nu, har dressyrträning om 1h och jag är alldeles sömnig ;) men jag piggnar nog till snart. Inte mycket liv ute, alla ligger och sover. Riktigt mysigt att gå upp då faktiskt. Men på onsdags ska jag sova lääänge <3

Uppdaterar hemma, godmorgon btw 
Hittar inga ord

Mycket känslor, mycket. Skrev förut ett inlägg fullt av styrka, hoppas jag. Publiceras imorgon (tror jag), en historia, tre tjejer och jobbiga grabbar. Läs.

Ska snart nana för har dressyrträning tidigt imorgon, riktigt seg och ont i kroppen :/ men det ska nog gå! 

Ser riktigt fram emot nyår, 18 pers blir vi här, goa killar och tjejer som kommer. Klackarna i taket, hahah ;) skrika in det nya året och flamsa natten lång. Fast att kyssa in det nya året hade varit ännu bättre.. Men nästa år kanske?

Sov så gott, kör på samma race imorgon med, fullt ös på bloggen. Langar inlägg efter inlägg. Mycket att skriva!painting

Systrarna Grann in action
 
 
 

Kvällens planer

Låg och vila 2h, behövde verkligen det för att orka resten av dagen. Mamma tog med mig upp och så satte vi oss och målade tavlor runt köksbordet för att sätta upp på väggen sedan. Vill ni se min tavla? :)
 
Planer för kvällen då.. vara hemma, äta gott och blogga massa. Har haft många hemmakvällar detta lovet, inte varit borta nåt alls nästan. Men, nyår blir det stor fest här. 3 familjer kommer till oss med deras ungar i våran ålder, massa brudar och grabbar, tror det kommer bli riktigt kul!
 
Måste checka igenom min garderob och kolla om jag hittar någon nyårsklänning... tyvärr tror jag att det kommer vara ganska tomt. Får väl ta en snabb sväng till stan med syrran eller en kompis imorgon och leta efter en. OM jag hinner.
 
För imorgon är det även dressyrträning för mig och Mimmi. Tränade för 2v sedan och känner att vi behöver komma tillbaka på banan, lätt att glida av. Även om jag tycker att hopplektioner är 2000 gånger roligare, så ÄR dressyren viktig. Bara att traggla sig igenom den! Ska även fråga mamma om hon vill följa med och filma så jag kan visa er, var ju ett tagsedan ni såg oss... vi har kommit långt sen sist kan jag lova!
 
 
Aså titta bara.. detta var 6 månader sedan. Kan ba känna efteråt att: HUR red jag? :O Händerna är helt skeva, för mycket framåtvikt och Mimmi lyfter knappt på benen... Hahaha, tur att man utvecklas. Imorgon, då hoppas jag på en morgonpigg mamma som har lust att stå på läktaren och filma ;)
 

Ni vet... *DEN* koftan

Åhh så lycklig jag är över denna kofta! Tycker att den är sjuukligt fin, jättevarm och go och så leopard... päls på lyvan och söta fickor. Asså 10 av 10 eller vad säger ni? Tror den kostar 599kr på Hotline men kan vara slut :/
 
Tack mamma och tack pappa, MIN favorit 2013 får ni se hääär...
 
 

Go musik i öronen

Krypt ner i sängen med en filt över benen, musik i öronen och 3 kuddar under huvudet. Har jätteont i magen och ryggen, måste vila en stund. Stänga ögonen och släppa tankarna fria.

I mina lurar rullar just nu dessa två <3
Mitt drömkök

Ett litet framtidsinlägg om mitt drömkök...
 
Tänker mig ett STORT träkök i en stor, ljus villa med högt i tak och stora fönster. En mysig köksoffa inbyggd "i köket" med söta kuddar och sen ett "mittenbord" med bänkutrymme. Snyggt kakel och en ljus träskiva. Lite gammeldags stil med tufft trägolv. Något i stil med bilderna nedan, lite så fast inrett av mig då ;)
 
 
alla bilder är lånade från google.
 
ELLER så vill jag ha ett modernt, svart kök med en ljus träskiva och ljust golv. Fortfarande soffan och mellanbordet fast lite "tuffare". Hahah tur att jag har sådär 15-20 år kvar innan jag behöver tänka på detta!
 
 
Lite samma stil fast två olika färger. Vilket kök tycker ni var snyggast, vitt eller svart? 
 

Länka era bloggar

Kikar in lite snabbt igen, såån blogglust nu, riktigt roligt :)
 
Ska snart sätta mig och skriva klart alla inlägg som ligger på utkast och publicera dem. Ett om framtid, ett om 2013. Sedan har jag ett stort gäng med bilder att redigera och lite planering att fixa. Bara att hugga i!
 
Tänkte också passa på att be er länka era bloggar, läser typ 3 bloggar/dag nu så hade varit roligt med lite nytt. Kanske ni har en kompis som har bra blogg? Länka gärna och tipsa :D Skriv även lite önskeinlägg om ni har lust.
 
Nä nu hoppar jag in i duschen. Ses snart med grym uppdatering...
 
 
Här är ett smakprov på min nya, älskade leopardkofta! Bilder och "info" om koftan kommer upp alldeles strax!
 

Godmorgon sötnosar

Riktigt sömnig och seg, vill bara gå och lägga mig igen... Lagom lust att ta cykeln och cykla 3km för att sälja tidningar :/ blää, men bara att göra.

Inget speciellt att skriva, skulle bara slänga in ett godmorgon! Två inställda kommer efter lunch och sedan ska jag göra en till award jag fick, annars lite tom på inspo så kommentera gärna förslag och har du blogg länkar jag såklart :)

Ses lite senare, måste dra. PussRedigerat bilder hela kvällen

Sjukt trött på det nu... haha fixar bara skärpan, beskär och sen mörkar jag eller ljusar upp, pallar inte mer än så. Lovar, Johan bara suckar åt mig ;) Men det lilla duger för mig och mitt dåliga program. Men om någon söt varelse skulle vilja redigera min 1000 bilder så varsågod, bara att kommentera så skickar jag dom imorgon!
 
Annars idag så har jag inte gjort mycket, tog stallet på förmiddagen och över lunch, sedan har jag varit hemma och suttit framför datorn. Skrivit och skrivit... inställda för flera dagar är klara aså! Fotade även ett gäng kläder, byxorna är redan uppe och jackan + koftan kommer imon och måndag... missa inte.
 
Söndag imorgon, först sälja tidningar (sjukligt tråkigt) och sen är planerna lika med noll. Inte jobbat någon matte över lovet alls, kanske ska ta 2h imorgon då? Får se vart dagen leder mig.
 
Nu rullar sällskapsresan på tv, krypt ner i soffan bredvid mamma och pappa. Mysigt med familjetid! Vi syns igen imorgon, grym bloggning då med. Jag skriver- ni läser. Deal? Puss och kram, natti natti
 
 
 

Träningsbyxor från Stadium

199kr på rea- sjukt snygga och bekväma, ett av de bästa inköpen 2013!!
 
 

I miss you

 
Hoppas du har det bra, syns om några (känns som oändligt många) dagar... love you <3
 

Bilderna är på g...

 
Snart kommer rejäl bildbomb....

Blogaward

 HUR FUNGERAR AWARDEN? HÄR ÄR REGLERNA:
 
- Tacka och uppmärksamma den som nominerat dig.
- Skriv 11 randomfakta om dig själv.
- Svara på dem 11 frågorna du fått i awarden.
- Välj ut 11 bloggar att nominera (du kan inte välja den som nominerat dig).
- Skriv 11 frågor åt de du nominerar.
 
Tusen tack Kajsa för blogawarden!
 
11 randomfakta om mig själv:
 
- Jag fryser JÄTTElätt om mina fötter, springer alltid runt i mjukisstrumpor när jag är hemma!
- Jag är mer spara än slösa då jag bara köper någonting om jag verkligen verkligen vill ha det, som jackan igår.
- Jag vill ha ordning och reda precis överallt! Provar jag kläder i ett provrum så organiserar jag kläderna och hänger det jag vill ha på en krok, det jag inte vill ha på en annan och det jag inte provat på en. Hahahah sjukt...
- Jag älskar leopardmönster!
- Jag har varit hästskötare åt min gamla tränare på falsterbo horse show en sommar!
- Jag är väldigt noga med att smörja in mig i krämer och att lukta gott.
- Jag rakar nästan alltid mina ben i bastun.
- Min mamma är från Finland men jag kan typ bara 10 ord finska, bra där :/
- Jag kan vara riktigt tjejig ibland... hehe ;)
- Att "busa" är bland det bästa jag vet. Älskar att skrämma folk eller lura i dom någonting. Lurade t.ex. Niklas här om dagen med att jag hade gjort en läppförstoring.
- När jag inte får min vilja igenom börjar jag förhandla eller plockar fram "3 åringen i mig" och får då oftast som jag vill.
 
Mina svar till Kajsa:
 
1. Om du fick spendera en dag tillsammans med vem som helst, vem skulle du välja och vad skulle ni göra? Då skulle jag LÄTT välja RoffeVi skulle vara nere i Tyskland på hans gård och jag skulle få följa med honom genom en dag på gården. Även rida en av hans hästar på ett hoppass för honom!
 
2. Vad tycker du en bra blogg innebär? För mig är det en blogg med en bra attityd och en intressant person bakom skärmen. Ett schysst bemötande och en mognad. Viktigt med bra uppdatering, nya bilder och snygg design. Inte hänga ut någon eller snacka massa skit. Sprida glädje och bjuda på sig själv.
 
3. Vilken är din favoritfärg? Marinblått, men gillar även rosa såklart ;)
 
4. 2013 är snart slut, hur tycker du i helhet att detta året har varit? Lärorikt! Det har varit ett bra år med många beslut, olika hästar att rida och bra betyg. Jag blev ju kär på våren och är det fortfarande så det talar väl för det mesta :) Mognat mycket i både min ridning och som person, haft en lite tuff höst med tonårslivet men 2013 har varit ett bra år. Blev inte riktigt som tänkt men det blev bra ändå!
 
5. Vilken låt gör dig alltid glad? Svårt.. men måste vara Read all about it 
 
6. Prickigt, randigt eller rutigt? Prickigt
 
7. Vilken är din favorit årstid och varför? Sommaren! Åhh då är verkligen livet som bäst. Lov, värme, bad och sol. Shorts, linne och ballerina. Allt är så grönt och fint, det är så fantastiskt vackert ute <3
 
8. Vad tror du att du gör om 10 år? Som 25 åring är jag gift men har inga barn. Jag lever och jobbar inom ridsportsvärlden. Har flera egna hästar och tävlar på hög nivå.
 
9. Vilket är ditt drömyrke? Hoppryttare! Hahah det svaret har alla fått sedan jag var 8 ;) 
 
10. Hur skulle du beskriva dig själv med fyra ord? Ordningsam, enveten, målinriktad och busig
 
11. Har du någon stor önskan här i livet? Att alla jag älskar inte ska skadas
 
Jag nominerar: Lowa, Elin, Sara, Telma, Stine, Vendela, Erica, Towa 
 
Mina frågor:
 
1. Vilken person betyder allra mest för dig?
2. Hur länge har du bloggat?
3. Favoritartist?
4. Vad brukar du äta till frukost?
5. Är du kär? Vem?
6. Bästa blogginlägget du läst?
7. Om du vann 100 000 kr, vad skulle du göra med pengarna?
8. Beskriv din drömsemester
9. Pinsamaste minnet?
10. Favoritblogg och varför just den?
11. Sött eller salt?
 

Prinsessan

Tusen tack till Kim´s pappa som var med och även tog bilder på mig och Mimmi. 
 
Några bilder från förut idag. Hon blir ganska lat och tråkig när hindrena är lite lägre som dom var idag. Då orkar hon inte riktigt anstränga sig utan bara "sölar" över. Men, viktigt att träna på lägre höjd också för att få in ett bra rytm och anvstånd.
 
 
Jag vet inte men ser hon inte ganska tung och seg ut på bilderna? Eller kanske bara jag som "ser" det eftersom att jag red henne? Nästa gång vi hoppar blir på lördag och då hoppas jag på en piggare prinsessa med mera krut och rund galopp :)
 

dagens hoppövningar

Hahah ursäkta för bilden och min skakiga handstil på datan men hoppas ni ser ändå!
 
 
Brun- Vi kom då i vänstervarv, höll ett lugn tempo, hoppa in, landa, halvhalt och bara vänta på nästa hinder. Hoppa och sedan snabbt tillbaka då vägen vart kort och snäv.
 
Rosa- Hoppa in i vänstervarv på ett räcke. Svänge höger över hindret och på med ytterhjälper. Rulla på på långsidan och sedan enkel väg till sista hindret. Lätt att hålla en rak väg efteråt!
 
Blå- Högervarv och bara hoppa in lugnt på långsidan. Landa, rakställa och sedan kort väg till nästa. Snabbt tillbaka för att hinna svänga på sista. Tror denna var svårast faktiskt! Var klurigt att få till en bra båge men det gick efter antal försök.
 

skruttan idag

Då har jag landat hemma och fyllt på bränsle i kroppen. Syrran fixade pannkakor till lunch- lite lyx sådär.
 
Hoppade Mimmi i ridhuset med Kim på förmiddagen, lilla skruttan var trött idag. Tror hon brukar vila på fredagar men red henne 1h igår och ganska ordentligt så hon var lite seg. Valde därför att hålla hindrena låga, 60-80cm.
 
Vi hoppade två hinder på båge och sedan ett räcke på ena långsidan. Jag var inte så jättekoncentrerad vilket ledde till dåliga avstånd och en för lång häst. Men skärpte mig på slutet och fick då henne mer samlad och kom in i en bra rytm. Tog några språng på raken och alla satt perfekt så nöjde mig då och travade av.
 
 
Bild på snuttan i hagen idag, bäbisen <3
 
Har tagit mig blogtime nu så GRYM bloggning på g, ska även fota de nya inköpen jag gjort och julklappar jag fått senare idag. Så nya bilder ikväll även större inlägg, mitt 2013-inlägg ska skrivas klart och planer för nyår ska berättas. En del att göra med andra ord! See you soon
 

Frukost

Ska bara äta upp så går jag till stallet sedan och hoppar lite med Kim. Har letat upp övningar på nätet så jag tänkte prova dem, visar er hemma sen och utvärderar dagens ridpass då också!

Hörs sen!
Glass i soffan

Tjötat med Boyfriend 1h i telefon så nu kröp jag upp bredvid mamma i soffan med en skål glass. Mumma! Ska slappa lite med familjen och sedan sätta mig i sängen med datan igen. Då kommer grym bloggning, bl.a. ett inlägg om framtiden...
Jag köpte den!!

Vet inte om ni minns att jag skrev om en jacka jag hade provat i en affär för nåra veckor sedan? I alla fall så gick jag in i samma butik idag för att kolla om den fanns kvar, förväntade ju mig inte det direkt men vad hängde där ensam kvar? Jo, MIN jacka i MIN storlek... Jag bara tog den, provade och sen köpte den utan att tveka. Är helt kär och springer runt med den här hemma.


Visst är den fin?! :)


Hotline nästa

Åker ner med familjen till Hotline nu för att köpa jeans och checka rean. Ska även följa med lilsis till en leksaksaffär och en butik med kläder i hennes storlek- mys. Senare åker jag till stallet och rider Mimmi i manegen. 

Dagens outfit: träningsbyxor från stadium och min nya kofta jag fick i julklapp från Hotline. Bara lite mascara på fransarna och håret i en bulle
27 december

Godmorgon solstrålar!
 
Lite sent morgoninlägg kanske? ;) Vaknade vid 9 så suttit 3h framför datan nu och bara lyssnat på go musik, tittat på bilder och drömt lite dagdrömmar. Mm, skönt att kunna börja dagen i lugn och ro.
 
Idag är som sagt planerna noll. Ev åker vi ner och köper jeans till mig och kollar Hotline´s rea! Sen ska jag tvinga med pappa till golvaffären och KÖPA ETT GOLV TILL MITT NYA RUM! Vill ju flytta in nuuu, inte om 4v! Thihi, får väl se om han ger sig när jag tindrar med ögonen ;)
 
Uppdaterar hela dagen! Något ni skulle vilja läsa? 
 
 
Åhh denna låt har spelats hela morgonen... *love*
 

Mah love...

Jag och min pojkvän har varit ihop i över 8 månader... åtta hela månader... tiden har gått fort men det har också hänt mycket. Han känns inte som samma person nu som då, och jag känner mig inte som samma person då som nu. Ska försöka reda ut mina tankar, lite rörigt dock. Tar en sak i taget:
 
* Förutom att vi lärt känna varandra bättre så har vi både växt på insidan. Att vara älskad av en annan människa på detta sätt stärker en otroligt som person. Vi människor har något slags behov att vara bekräftade av andra. Om vi har någon eller några som tycker om oss är vi "bekräftade" och då känner vi oss mer värda.
 
Men är det så? :/
 
Jag känner mig finare som person NU, än vad jag kände mig innan Johan. Det är fakta liksom. Jag tyckte om mig själv och så, fast inte alls på samma sätt.
 
När man dagligen får höra hur bra man är, hur mycket personen behöver en och hur omtyckt man är börjar man så småningom tro på det. Det stärker och ger en väldigt go känsla i magen, men klart att man själv kan "skapa" den känslan hos sig själv utan någon annan som trycker in det i huvudet på en. Dock tror jag att det är mycket svårare och kräver nåra år på nacken.
 
 
* Jag och Johan har också kommit varandra väldigt väldigt nära. Är jag ledsen, han är den första som får mitt sms. Får han A i hkk, är jag den första som får hans samtal (hoppas jag ;). Kan jag inte sova, amme då är det Johan som får alla nattsms och faktiskt svarar på dem ofta <3
 
VI pratar om allt. Precis allt. Det är väldigt skönt att ha en sån nära person men det var lite svårt i början att lämna ut sig så också. Det finns nog ingenting han inte vet och det är så det ska vara. Jag litar på honom! Det är inte jobbigt längre, bara roligt faktiskt :) 
 
Oavsett om det är en positiv eller negativ förändring i mitt liv, Johan får veta först! Det är som en bättre hälft, han är halva jag och jag halva han. Utan honom är jag alldeles tom och kall. Då är livet helt plötsligt mycket gråare. Men tillsammans ser jag enhörningar och rosa moln överallt XD
 
 
* Kärleken då är inte som nu. När vi blev ihop hade jag precis börjat bli kär och allt var väldigt nytt. Klart jag gillade Johan, men långt ifrån SÅHÄR. Vi växte tillsammans, närmare. Kärleken till honom växte fram och det var en liten chansning när jag valde att bli ihop "officiellt", antingen skulle det bli som det blev, eller så skulle vi göra slut efter 1 månad. Det var lite så! Som tur var och till min stora glädje växte det och bandet blev starkare och starkare. Låter säkert jättelöjligt, men hittar inga andra ord att använda.
 
* Att flytta.. längre bort, flera timmar bort. Det TAR emot, något enormt. Jag tycker vi ses sälla nu (och då bor vi 12min från varandra med bil). Hur blir det sen då? Kommer vi kunna ses varje helg? Kommer vi fortfarande orka? Kommer kärleken hålla på flera mil? Jag HOPPAS det och jag ska verkligen göra allt för att det ska gå, ska kämpa in i det sista.
 
Men ändå, dessa frågetecken. Hm, de blir inte lätt. Många nätter med tårar som klättrar ner för kinderna och samtal i timtal, ännu fler sms och en stor saknad. Men jag är övertygad om att det kommer funka ändå. Fast.. jo men det kommer gå! Jag vet att det kommer bli jobbigt för båda. Men varför skulle de inte funka?
 
 

Ligger nedbäddad

Med tjockaste mjukisstrumporna på och min nya kofta ligger jag sömnig i sängen. Shit vad seg jag blev, har gått nästan hela dagen- det tog på krafterna!
 
Har inget planerat för morgondagen alls, nada nada verkligen. Vet inte om jag gillar de eller inte :/ Tycker ju om att ha ett fullspeckat schema och hålla igång, men detta lov blev riktigt chill. Skulle så gärna vilja åka till stallet imorgon och rida igenom Mimmi riktigt ordentligt men får vänta en dag till.
 
Jo juste, skulle ju faktiskt kunna åka ner till min favoritbutik som ligger typ 15min från där jag bor, nära och bra. Totalt älskar deras kläder, skulle lätt kunna flytta hela affären till min garderob aså! BRA priser och sjukligt fina kläder. Yes en sväng dit imorgon hade inte suttit fel! Ett par jeans och några snygga toppar <3 #bilderkommer
 
 
*LÄNGTAR TILLBAKA, GE MIG SOMMAR*

Hemkommen

Det är faktiskt sällan jag köper kläder när jag är ute och shoppar! Provar en massa, men hittar sällan ett plagg som det skriker mig om. Idag var en dag som alla andra, provade en massa men fasta inte för nåt speciellt, så sparade istället. 
 
Dock beslutade jag mig för att äntligen beställa tröjan från hollister jag gått och tänkt på tre dagar nu, så om en vecka kommer den. Blev en enkel vit som är snygg och lätt att matcha. Desutom har dem rea så checka hemsidan: http://eu.hollisterco.com
 
 
Erkänn söt!? Kommer springa till brevlådan 3 gånger per dag nu ;)
 

*träningsinlägg*

Jag älskar att träna för er som inte visste det så denna önskerubriken blev snabbt en favorit och ser verkligen fram emot att få skriva och dela med mig till er! Tack Noami för rubriken :D
 
Att träna är något jag tycker är sjukt kul och verkligen brinner för. Ut och springa på grusvägarna, göra armhävningar i gräset på sommaren och se hur kroppen mår bättre. Jag mår som bäst när jag är i form! Mitt träningssug kommer på sommaren, då jag är långledig, har tid, lust och ork. Då är min kropp som mest vältränad och pigg. Åhh, love it!
 
Varför det inte håller i på hösten är för att då börjar skolan igen. Läxor tar all träningstid, vill umgås med både min pojkvän, kompisar och hänga i stallet. Då får man priotera bort vissa saker och att springa vid 18 när de är svart ute och vägarna blöta efter allt regn- naah. Lagom sugen då tyvärr :/
 
För att hitta ett riktigt träningssug inspireras jag av bilder på nätet som på insta och facebook, även bloggar och personer i min omgivning. När jag är inne i en träningsperiod gör jag ett schema, springer ungefär varrannan dag och då minst 5km. Sen cyklar jag på motionscyklen ibland och gör även en del styrka.
 
Såhär kan ett träningsschema för mig se ut när jag är som mest "igång":
 
Måndag- Rida 60min + 30min styrka
Tisdag- Springa 7-9km
Onsdag- 1 mil cykling + 20min styrka
Torsdag- vila
Fredag- 1 mil cykling
Lördag- Rida 60min + springa 3-5km
Söndag- springa 8km + 20min styrka
 
Ungefär så, sedan kan det komma hinder och att jag hoppar över någon springtur då och då, men när jag är som mest tränad och motiverad följer jag till punkt och prick.
 
Jag tränar inte för att bli smalare eller gå ner i vikt, jag är nöjd med min vikt och min kropp. Jag tränar för att det är galet roligt och för att det gör mig väldigt lycklig! Jag älskar att känna mig fit, äta bra och träna lagom. Känna att kroppen är med mig, att magen är snyggt tränad och benen fint musklade. Men lagom, inte för mycket. Lagom är bäst.
 
 
Åhh nu vill jag ha sommar och börja min träningshysteri igen... bara 6 månader kvar, bara 6 månader...
 

vill ha//vill inte ha- 2014

3 saker jag hoppas jag får se mycket av under 2014:
 
- KÄRLEK! Hahah hur sjukt gulligt hade det inte varit om min lillasyster kom hem med en kille/tjej och är jättekär :D Eller om bästisen skickar bild på sig och sin pojk-flickvän? Åhh hoppas verkligen att det exploderar av kärlek överallt!
 
- LYCKA! <33
 
- NYA MÄNNISKOR! Vill verkligen lära känna massa nya människor. Lära känna nytt folk och få en annan syn på saker och ting. Haha lugn nu, jag är inte trött på de människor jag känner och älskar nu, hahaha inte alls! Men jag lär gärna känna nya människor :)
 
3 saker jag hoppas jag inte får se under 2014:

- SVARTSJUKA! Luktar lite... osäkerhet? :/ Klart alla blir lite avundsjuka eller svartsjuka då och då, men inte för ofta och inte för mycket. Usch. På skämt eller när man verkligen har anledning- de köper jag. Men inte "bara för att".
 
- LATHET! Haha och JA, jag pratar om mig själv också. Att vara lat lite då och då- HELT OKEJ! Men att vara lat med att träffa kompisar, rida ett ordentligt pass eller lägga sig i tid. Ajja bajja, lite onödigt kanske. Så skärpning på dig Lini...
 
- OSÄKERHET! Även här riktar jag det mot mig själv. 2013 har varit ett år där mycket känslor och saker hänt vilket lätt till osäkerhet och sämre självförtroende. Men detta ska jag bygga upp igen!
 
 
 

På tåget

Åhh vad kul det ska bli att träffa Elin igen! Såg henne förra veckan på tågstationen men hann bara säga hej liksom. Riktigt taggad för detta nu, hahah känner mig såå tjejig ;)
Känner verkligen ett shoppingsug

Så TACK Elin för ditt sms- ses snart!
 
Även om jag inte riktigt behöver något nu egentligen så är jag ändå väldigt sugen på att slinka omkring i affärerna och titta på mellandagsrean. Prova linnen för 50 spänn och toppar för 99. Känner verkligen suget! Hoppas nu att det finns gott om upplagor i xs och s :D
 
Inget speciellt att skriva egentligen, ska kila upp för trappan och äta lite lunch för att sedan byta om och hoppa på tåget. Någon som vill se dagens outfit eller är ni trötta på de?
 
 
 

Uppe och jobbar

Var riktigt segt att komma upp imorse men vädret är riktigt gott så nu är det bara skönt! Lagom kallt och friskt i luften, perfekt väder att rida ut i <3

Hemma om 1h typ och då blir det lunch för att sen ta tåget och möta Elin i ett shoppingcenter. 2 mer ordentliga inlägg kommer upp idag, ett om träning- håll koll! Annars uppdaterar jag live, läser ni då? 

Back 2 work, brb
Ny dag imorgon

Åh vad gott att ha fått lite tid framför datan i soffan med familjen. Har suttit och skrivit två riktigt ordentliga inlägg som kommer upp imorgon och fredag. På fredag ett om kärlek.. mycket tankar och känslor. Glöm inte kika in då!
 
Imorgon sätter jag klockan på åtta för att kliva upp och tjäna lite pengar. Ska inskaffa ett par grymma ridstövlar nu under början av nästa år men har nada koll på modell eller märke. Någon av er som har koll på vad det finns på marknaden och vad som är bra? Vill helst ha en allround stövel i brunt med högt skaft.. kommentera gärna!
 
Vid lunch åker jag med Elin för att checka mellandagsrean. Behöver inget egentligen men ska prova ett gäng baggyjeans för att sen någon gång köpa ett par. Sen att prova massa billiga toppar är ju aldrig fel ;) kommer säkert hem med en kasse eller två..
 
Resten av lovet är inte planerat, i helgen ska jag förhoppningsvis träffa Erica och röja stan med henne, sen även träffa bf. Annars inga planer- skönt att ta dagarna som dem kommer :)
 
 
Strax ska jag stänga av datorn och krypa i säng. Vill inte vända på dygnet för mycket :/ Tack för idag all släkt, familj och mitt <3 Sov så gott och godnatt 
 

Åh vilken blogglust jag fick

Vill skriva skriva skriva, låta fingrarna glöda över tangentbordet... Sugen på ett riktigt maffigt inlägg som är snyggt upplagt, välskrivet och med en fin bild till. Publicerar inlägget imorgon, någon som har förslag? Kärlek? Avundsjuka? 2014? 

Jag lyssnar på er, ni bestämmer"musiken rullar och här sitter jag"

Hej och hallå.
 
Nu har all släkt åkt som var här för att fira lite minijul. Fick pengar så jag kan köpa de jag faktiskt vill ha, så det blir en tur till hööks och min favoritaffär hotline de närmaste dagarna. Vill ha ett par bruna ridbyxor och sen ett par tuffa jeans. Mums mums.
 
Sitter i min dötuffa leopardtröja med päls på luvan som jag fick igår av mamma å pappa (*host* tomten) och på fötterna värmer de supersnygga, rosa, fluffiga strumporna som är mjukare än mjukast jag fick av Johan. Serri- DRÖM att ha på sig <3
 
 
Så en nöjd och lycklig flicka sitter här och väntar på att hennes pojkvän ska dyka upp. Känns som om det var minst 2 månader sedan vi sågs sist.. men de är "bara" 5 dagar... fem för mycket. Aja, snart kommer han.
 
Imorgon blir det nog hemmadag med familjen, pyssla lite och bara koppla av efter några hetsiga dagar. Jul är väldigt mysigt men så mycket som ska göras! Så lite lugnt bara. Sen ska jag försöka träffa både Elin och Erica innan/under helgen. Kanske gå på jul på Liseberg eller bara shoppa, fika och flamsa. Lite kompistid hade inte suttit fel <3
 
Saknar er tjejer!!
 
 
Drar mig från datan en stund nu men jag uppdaterar sen när Johan åkt... ska också försöka få syrran till att fota tröjan/koftan. Önska mig lycka till ;) Kika in ikväll, puss
 

Fick världens sötaste unge att somna*Kärlek*

Juldagen?

Är det så denna onsdag kallas? Ja men de är det va? I alla fall så godmorgon sötnosar, hoppas ni sovit gott och att alla hade en trevlig julafton igår! Fick ni något fint i julklapp? :) jag fick massa fint och senare idag ska jag visa er den tröja jag kommer bo i resten av vintern.

Idag blir de en ganska slapp dag tror jag. Ligger i sängen nu och skriver från iPhonen men snart ska jag gå upp och äta frukost, bara jag vaken.. Hahah, brukar inte vara så ;) Vid lunch kommer mormor å morfar och morbror och hans sambo. Fira lite minijul och fika å så ihop. Mys mys.

Nä nu ska jag ta och kliva upp... Är seeeeg idag


Jag och Mimmi i lördags på uppvärmningen

Fått snyggaste tröjan...

Bildbomb imorgon... Sjukligt fin 😍😍
Väntar å väntar...

Käkat mat i över 1h.. Vuxna är sega ;) tagit ut hundarna på en sväng och nu sitter vi samlade i soffan och trycker i oss skumtomte efter skumtomte- määätt! Snart kommer tomten tror jag, eller kanske en tomtenisse? Får se...

Känner mig som ett litet barn, sitter otåligt och väntar, kan inte tomten komma snart? ;)

Outfit- julafton

Gör dåliga perioder till bra

Hur man tar sig ur svackor i livet och ridning. Hur man får tillbaka lusten att göra något och orka ståemot mycket skit som man får från andra. För det känns tyvärr som att jag vill sluta att rida efter att den ridskole ponnyn jag verkligen älskade blev såld. Har aldrig kännt så under dom 7 år jag ridit och det är ett halv år sen han såldes och jag har fortfarande ingen lust att rida.

(Kommentaren är tagen från en annan blogg, letade lite idéer och hittade denna kommentaren). 
 
Hur man tar sig ur svackor i livet blir man proffs på efter tonåren- känns så nu i alla fall. I dessa fall som ovan
tror jag starkt på meningen: "tiden läker alla sår". Jag har haft många jobbiga perioder nu det sistone och känner mig fortfarande svajig. För att ta sig ur detta krävs tid och en (eller flera personer) du litar på till tusen. En person som du kan vara hundra härlig mot och som vill lyssna, som stöttar dig och står vid din sida.
 
Att få prata av sig, försöka dela upp de tuffa i livet (för det kan jag tycka är det svåraste) är mycket lättare om man har någon som lyssnar. Helst face to face men också via sms, fb eller liknande. Jag har EN person jag öppnar upp mig helt för, som ofta får höra allt som är dåligt och som snabbt får mig på fötter igen. Att hitta den personen kan ta tid, men förhoppningsvis finns dina föräldrar där!
 
*Delad sorg är hälften sorg, delad glädje är dubbel glädje*
 
För att få ridlusten tillbaka behövs några gånger på en häst du gillar, kanske ditt andra val? Rida ut med en go kompis om du gillar att göra det eller/och ta en privatlektion och koncentrera dig på det du tycker är roligast inom ridningen. Prata med hästkompisar, kanske dina föräldrar rider? Läs hästbloggar, tidningar och fakta om hästar/ridning som intresserar dig. Försök att lära dig mer och kanske du har en snäll kompis som låter dig prova hennes/hans häst/ponny?
 
Ge det en, två och tre chanser. Om du fortfarade tycker det är tråkigt, kanske du ska byta sport eller ta ett uppehåll? 
 
 

JulpyntHahaha vi är verkligen ute i sista minuten! Småsystrarna klär granen och jag och mamma stod och trasslade med stjärnorna i trappan. Pappa fixar belysning och hundarna sover. Fullt sjå i vår stuga. Sitter nu i husets mysigaste fåtölj, nyduschad med rakade och smorda ben för att blogga. Ska snart byta till datorn, vill bara att granen ska bli klar först.


Handlat, påväg hem

Red imorse, aså Mimmi den lilla fjollan ;) allt allt allt är farligt. Suck. Men glad ändå, var roligt att få komma ut och variera från ridhuset, tror hon uppskattar de minst lika mycket!

Efter stallet kom jag in och städade resten av eftermiddagen och sen åkte jag och pappa iväg för att handla. Nu är vi påväg hem och jag är helt död. Stackars pappa som fick släpa på både en kundvagn å mig.. Thihi.

Hemma ska vi laga mat och sen ba softa, ha uppesittarkväll, jag ska chatta med kompisar och sakna Johan massa massa!! Känns konstigt med lov men jäkligt gott ändå, inga läxor eller prov- hade verkligen inte hunnit med de nu!

Imorgon är de julafton för er som missat de. Vi ska vara hemma och får farmor och kusiner till oss på eftermiddagen. Jag ska ta mig en låång sovmorgon för de har jag inte fått detta lov än så imorgon blir de frukost vid 12 ;)

Palla skriva mer från mobilen nu, hörs efter middagen!DIG litar jag på allra mest

När jag är ledsen, får du mitt sms först. När allt är åt helvete, kramar du min hand hårdare. När jag gråter, torkar du mina tårar. När jag hatar allt och alla, påminner du mig om varför jag älskar dom. När allt är svart, för du in ljus. När jag behöver någon att prata med, ringer du upp först...
 
Jag är evigt tacksam över att ha dig i mitt liv. Jag vet seriöst inte vad jag skulle göra utan dig! Alla kvällar vi pratat, alla nätter vi har varit vakna, alla leenden och alla tårar vi haft tillsammans. Alla våra minnen och tabbar, våra misstag och rätt. Det vi har tillsammans- betyder allt för mig.
 
DIG litar jag på allra allra mest
 


Vem litar du mest på?

Finns det någon person som känner dig ut och innan? Som kan dig bättre än du själv? Någon som du känner dig 100 du med och som alltid alltid står vid din sida? Som inte viker av för att du gjort ett misstag? 
 
- Jag hoppas att alla har en sån fin person i sitt liv -
 
Har du det? Kommentera! Är det pappa, flickvännen, bästa kompisen, hunden eller syrran kanske? Kommentera, mitt svar kommer under dagen...
 
 

Det bästa med att ha häst är..

Finns det "det bästa"? Vet inte.. är såå mycket som är bra, men det finns inte riktigt ord. Det är mer en känsla. Känslan "jag är hästägare" är bland den bästa som finns, om man är ryttare vill säga. Den känslan tror jag inte att alla kan få. Men mer ord på ord så är det bästa med att ha häst enligt mig... 
 
* Att man får vara i stallet varje dag. Rida och lägga upp träningen på sin häst på sitt eget sätt, göra som man vill och få ta alla beslut själv. Vissa roligare än andra men KÄNSLAN :O
 
* Vet att det finns en ponny/häst som står i stallet och väntar på en efter skolan/jobb. Det finns alltid en nära vän och någon att komma till. 
 
* Orden: MIN HÄST!
 
* Att kunna vara med på alla träningar, läger och tävlingar. Inte behöva fråga någon: "får jag....".
 
* All utrustning som finns att köpa. Är man medryttare (som jag är) tycker jag att det är lite onödigt att köpa utrustning till hästen. Då brukar jag bara köpa till mig själv- vilket är lite tråkigt.
 
 

Stallet nu

Idag får Mimmi en lugn uteritt med gossetäcke på och jag varma kläder. Skritt längst grusvägen, vill bara att hon ska få komma ut och röra på sig. Knäckebröd och morötter i krubban sen, min julklapp till skruttan.

Inställda under hela dagen, kikar även in lite då och då mitt i allt städande. Idag hämtar pappa granen så den ska också pyntas, lite sista minuten ;)
Btw- godmorgon!Oj vad klockan rusar

Skrivit på två ordentliga inlägg som kommer måndag och tisdag. Ska skriva några till till imorgon innan jag somnar då det känns som om det kommer bli en hetsig dag. Stallet tidigt och sedan fixa massa inför julafton, ni har säkert också en del att göra kan jag tänka mig!
 
Sov så gott så ses vi imorgon med en bättre uppdatering och roligare inlägg. Julaftonsoutfit kommer på tisdag och jag ska även försöka göra ett videoinlägg... hahaha de kan bli kul ;) Natti natti nu!
 
 
 

Fixat hela dagen...

Verkligen hela dagen. Röjt och gjort om i mitt och Lowas badrum här nere så nu är de mest våra saker där. Min garberob är något tommare och var även förbi Rusta en snabbis för att köpa en sak till mitt rum. Asså snart, snart får jag äntligen flytta in i mitt rum, ni ska bara ana vad jag har längtat!
 
Har också varit på Stadium förut idag med mamma och pappa, köpte en ny träningströja och tuffa joggingbyxor, har haft på mig byxorna hela kvällen. Är tok kär XD
 
Resten av kvällen ska jag spendera i sängen med min dator och lägga massa tid på bloggen, tagit en vila från bloggen denna helgen men nu kör vi grym update resten lovet. Önskeinläggen ligger på utkast så dem ska skrivas klart och sedan publiceras. Roliga timmar framför mig!
 
Imorgon ska jag upp tidigt, rider ut Mimmi om det inte regnar. Annars trimmar vi i ridhuset. Sen ska jag städa hela dagen, duscha och sätta "lockar" i håret som får sitta under natten för att ha fint hår på julafton. Ska även förbi Johan en sväng och bloggen ska uppdateras ordentligt Blir en lång måndag också.
 
Brb en liten stund nu, tillbaka strax..
 
 

Ekar tomt här :/

Sry för idag, verkligen varit 110 genom hela dagen, NU kan jag pusta ut och sätta mig ner vid datorn.
 
Började dagen i stallet, hoppade med Kim i ridhuset och tycker det gick riktigt bra. Kims snälla mamma filmade så väntar på filmerna så ska ni få se sen.
Tränade lite grunder bara, ställde upp tre hinder med ett galoppsprång i mellan för att rulla över och hitta lite avstånd. Sen två vanliga räcken på 90 för att få upp lite fart. Snuttan va lite seg och tyckte avstånden va lite jobbiga men ändå nöjd med henne. Klart man är lite degig på jullovet ;)
 
Hjälpte till att röja hemma nere vid mitt nya rum. Golv ska köpas på måndag och sen är rummet klart innan nyår. LÄNGTAR. Mamma och Lowa ska måla Lowas nya rum i veckan och jag å pappa fixa mitt. Skönt att äntligen få det klart.
 
Lagade lite sen lunch till familjen och sedan på eftermiddagen åkte jag hem till farmor för att baka pepparkakor och julgodis med min ena kusin. Vi höll på i 3h, hahah mycket godis till julafton. Gott gott och riktigt mysigt!
 
Resten av kvällen blir lugn, chilla å slappa i soffan. Kanske kolla ngt PLL-avsnitt och chatta med nåra goingar. Sen sova i tid för ska jobba imorgon bitti- trök men nödvändigt. 
 
 
old pic
 

Jullov!

Åhh vad gött!!! Jullov nu :D ska iväg till ett par kompisar och byta lite julklappar sen åker jag hem och saknar Johan alldeles för mycket <3

Fick grymma betyg så är sjukt nöjd! Yeeeeaaay nu är de lov!!


Hahaha hade jättekul igår när jag tvättade av mig sminket XD

Linnea <3 Johan

Hej hej.

Vi lovade ju att skriva ett inlägg, dock har det inte riktigt funnits tid. Men vi har som sagt varit ihop 8 månader idag vilket är lite "kul" att fira. Så vi åkte in och tog en fika på stan, köpte glass och lagade sedan mat till hela Johans familj. Nu ska vi sätta på en film att somna till.

11 imorgon så är det skolavslutning och efter de ska vi byta lite julklappar med kompisar och sen åker jag väl hem och firar lov med datan XD 

Men ja, ganska flummigt inlägg, är inte så koncentrerad- tröttish! Bra update imorgon med, ska skriva klart önskeinläggen och så. Usch vet verkligen inte vad jag ska skriva men vi hörs imorgon och sov gott alla- push!
Jag är galen i...

SILVRIGA ponnysar... tycker det är så sjuukt sött och riktigt vackert. Halvlång silvrig man och prickar/fläckar på baken. Titta ponnyn nedan.. perfektion! Åhh så sjukt vacker :O
 
 
bilden är lånad från: http://spisryttarna.blogg.se
 

Stan

Ska sminka mig nu för att sedan åka in till stan med Johan. Vi tar inte Liseberg idag eftersom att vädret är si sådär men en fika på ett mysigt café känns gött.

Uppdaterar er, promise! Inställda kommer och även vårt inlägg kväll, håll koll. Puss å kram
4 bästa med julen

* Julafton såklart! När jag var mindre vaknade jag alltid vid typ 5 på morgonen och smög upp för att klämma på paketen som låg under granen. Hahaha JA jag är nyfiken av mig och alltid varit ;)
Sedan får vi alltid en morgonpresent att öppna på morgonen så att mamma och pappa ska få sova ifred utan att väckas av tre lite för nyfikna ungar. Sedan Kalle Anka vid 3 och julbordet, julklapparna och att ha släkten samlad är bland det mysigaste.
 
* Den härliga känslan! Julen känns så varm och nära, inbjudande och mysig. En stor höjdpunkt på året!
 
* Snön. Om det är snö då vill säga! Blir mycket ljusare ute och julstämningen känns så mycket mysigare. Snöbollskrig och änglar, pulka och en galopp på en äng täckt av snö... LYCKA!
 
* Alla adventsstakar i varje fönster, det är ju för fint :O Speglar sig så fint i fönstret och är pricket över i:et, helt klart. Stor stor hiss till adventsstakar!
 
 
bild från förra julen
 

Lunch <3
school

jag gillar inlägg om skolan, synen på det.
 
Min syn på skolan har jag fått tack vare mina föräldrar. Skolan är A och O- alltid varit för mig. Sista året jag gick på dagis längtade jag varje dag efter att få börja i skola, bli stor och lära mig saker. Jag har alltid gjort mitt bästa, vilket visat bra omdöme och lite "favorit" hos lärare. I sjuan hände något, jag bytta skola, klass och lärare. Matten ba dog och språket blev svårare och svårare- kändes som om jag hade missat en årskurs :/
 
Men sjuan för mig gick bra, visserligen inte alls så bra som jag hade hoppats då det var tufft och jobbigt- men det gick.
I alla fall så gick jag vidare upp till åttan och klarade första terminen med helt okej betyg, inte ett enda F eller E. Våren gick ännu bättre. Nu i nian känner jag att jag är ikapp. Jag har flera höga betyg och till våren vill jag höja mig ännu mer. Jag tycker skolan var mycket roligare i låg-och mellanstadiet men högstadiet har gått jättebra, kan inte annat än vara nöjd.
 
Sedan så har jag och mina klasskamrater valt en speciell inriktning under 7-8-9:an. Vi har nästan 3h musik i veckan vilket gör att skolan blir mycket roligare. Visserligen blir det tuffare med läxor och aktiviteter men det är det värt.
 
Barnmusikalen är det roligaste jag någonsin gjort. Den veckan... börjar lipa snart för jag saknar det så!!
 
Jag tycker att skolan är bra på många sätt! Men jag tycker dock att man ska höja upp elever och inte trampa på dem.Visar de engagemang och vilja- varför sätta ett dåligt betyg och trampa på självförtroendet termin in och termin ut? Fine, förtjänar inte eleven högre så är det ju rätt, men läraren (tycker jag) isf ska hjälpa eleven till högre betyg och uppmana. 
 
I alla fall så JA skolan är bra och jag tycker det är synd att alla inte har föräldrar som förklarar varför man går till skolan och varför det är viktigt. Det handlar ju om ens framtid! Ju bättre ifrån dig du gör i skolan desto lättare blir det för dig att gå den utbildningen du vill och jobba med det du vill. Skolan förbereder dig för ditt framtida arbete. Ta vara på skolåren, kasta inte bort dem!
 
 

8 månader

Älskar dig finish <3
Sov nu älsklingar

Ni vet morgondagens planer, slutar vid 11 och käkar lunch hemma, jul på Liseberg på eftermiddagen och sen sover jag hos Johan. Gryyym torsdag på ingång och är riktigt taggad. Tar ett smakprov på jullovet för avslutningen är på fredag. Gött!!

Jag och Johan "fyller" ju åtta månader imorgon så jag tänkte skriva ett inlägg tsm med Johan imorgon kväll, han vet inget om han inte läser detta nu vill säga ;) vad vi kommer skriva, får ni se, men ngt om oss såklart.. Missa inte de!

Nu ska jag få lite skönhetssömn för börjar tidigt imorgon. Puss puss och godnatt <3onsdag kväll

Hej hej.
 
Satt mig ner i sängen med datan i knät, nu blir det bloggning i några timmar. Chill! Hade min sista sångcoachningslektion idag, tror inte jag ska fortsätta till våren, visst jag älskar att sjunga och kommer alltid göra men jag lägger hellre pengarna på ridlektioner. (Hahah asså detta är såå jag.. men men, det står jag för!)
 
Nog om det, imorgon blir en grym dag, känner det på mig. Skola från 8-11 sedan åker jag och Johan hem till mig för att käka och ta ut dogsen. På eftermiddagen åker vi in till stan och går på jul på Liseberg. Snacka om kul! På kvällen sover jag hos honom och sedan går vi på skolavslutningen tillsammans. Btw så firar vi 8 månader imorgon XD Lite extra kul då att få spendera dagen tillsammans!
 
Skolavslutning 11 på fredag och sen är det jullov. Har hösten gått fort eller? Våren går ännu fortare.. snart flyttar jag och börjar på mitt drömgymnasie... Ska man börja bli nervös nu ellä? :/
 
Tankarna kring gymnasiet har klarnat en aning. Tror det blir samhäll på ett hästgymnasie längre ner i landet, är inget fan av kemi och fysik så blir nog så. Men men, 2 månader till på mig att bestämma, ska på ett öppethus i januari och efter det vet jag mer.
 
Någon av er som är i samma sits som jag? Står inför tusen olika val? Eller någon som varit där och vill ge en lugnande hand?
 
 
 

Min snygging

Killar som kan spela gitarr e grejer aså ;)
Vad inspirerar mig?

När jag tänkte på dig så tänkte jag direkt på ett power och inspo inlägg! Du verkar alltid så glad och pepp, kopia av Linn Olsson typ xD Så jag önskar mig ett inlägg där du berättar vad som inspirerar dig.

Jag har träffat en person i hela mitt liv som efter 20min blev min STÖRSTA inspiriation någonsin. Vilken kille... OJ. Träffade honom för några veckor sedan i skolan. Vi hade en förmiddag med jobbinspiratörer och sist skulle jag besöka en VD. Tufft tänkte jag! Gick in, satte mig och började lyssna på hans historia... alla borde få höra den! Efter 20min med honom, var jag helt såld. ALLT allt allt går- det går verkligen. DEN mannen är min största inspiration.
 
Han gick från att vara diskare till VD, men inte direkt såklart. Han jobbade sig uppåt under, vad var det? 4 år? Från diskare till marknadschef, han läste på skolan samtidigt och en dag kom hans chef in till honom och sa: Jag vill göra dig till VD. Hur ballt??
 
Ni skulle hört hans historia.. wow.
 
Något annat som inspirerar mig är glada personer. Finns en man jag säljer tidningar till på söndagar och varje gång han öppnar dörren möts jag av världens största leende. Han är såå glad och positiv, han säger egentligen inget speciellt utan "är som alla andra" men ändå är det något med honom. Jag vet inte vad, men något. Jag blir så glad och peppad av sånna goa människor, helt sjukt underbara är dem!
 
Att ett leende från en främmande person kan göra någons dag är coolt om nåt!
 
Jag inspireras också av andra duktiga ryttare, som Roffe och Malin Baryard. Att sitta och titta på dem i scandinavium när de hoppar skyhöga hinder ger mig väldigt mycket motivation och kämparglöd. Jag vill leva med hästar, jobba med dem och tävla på Roffes nivå. Hoppa OS och även vara en inspiration till andra tjejer och killar så småningom. Så dessa två otroligt duktiga ryttare ger mig inspiration till att leva min dröm och göra det jag brinner för!
 
 
Sedan så är Linn Olsson (som du nämnde i kommentaren) en väldigt bra förebild tycker jag. Hon inspirerar alla med hennes härliga energi och peppande inlägg. Om du tycker jag är en kopia av henne gjorde du verkligen min dag! :D En mer positiv person än Linn tror jag blir svårt att hitta! *girlpower
 
Att ha flera olika inspirationer tycker jag bara är bra! Desto fler, desto bättre ;) Dem som är nämnda ovan är de personer som jag inspireras mest av och tycker är fett coola. Utan att dom känner mig ger dom mig såå mycket och jag tycker det är galet tufft <3 ' höjer glaset och säger skål för inspiratörer '

Vem inspirerar er mest? :)
 

Godmorgon onsdag

Vakna med ont i halsen.. Godmorgon förkylningen jag haft i snart 4 veckor. Kul... Fast det har gått över nu så åker till skolan, sista hela dagen idag- woooow!

Sångchoachning efter skolan och sen bara hem. Kanske ska orka ta upp matteboken lite..? Eller inte ;) hahah jo men för min egen skull! Annars bloggning som igår, härligt att ha så mycket tid.

Hörs under dagen, lovar att uppdatera er. Puss å kram
Jag gråter

LÄS. hemskt...

"här och nu"

Önskerubrikerna är igång, tycker det är jätteroligt att få tips från er och sedan försöka prestera med grymma inlägg, sådär välskrivna och förhoppningsvis roliga att läsa! Tack igen ni som kommenterat.
Första inlägget kommer imorgon och handlar om inspiration... ligger på inställt och publiceras vid lunch- håll koll! Ska snart fortsätta skriva ville bara kika in här och skriva lite "här och nu". 
 
Idag då så är det tisdag, jag har haft en lång men helt okej dag i skolan. Idrottslektionen var jätterolig- vilket jag trodde ;) Sen en 100 minuters lektion so.. döda mig. Nej gör inte det för gissa vem som fick A och B i betyg? :D Förlåt att jag skryter med det men började seriöst nästan gråta. Var helt överlycklig, förväntade mig C/B högst men A i religion.. vad bedömde hon? ;) Hahah men FETT stolt och riktigt glad!
 
Kollade film på svenskan och pratade musikvideo på musiken. Vår musikvideo kommer bli något ingen kommer glömma XD Vi har världens bästa inspelningsplatser, eller de är inte bra men superroliga! 6-7-8 januari ska nästan allt filmas. Får inte avslöja mer men ni får hänga med bakom kulisserna.. thihi ;)
 
Fick köpt alla julklappar efter skolan idag så nu är jag heeelt klar, high 5! Bara ett gäng att slå in och sedan är du mer än välkommen julafton!  
Sara kunde inte följa med idag så blev jag, Frida, Maja och Rasmus. Några jag inte brukar umgås med så mycket men gud vad roligt vi hade! Alltid kul att få umgås med andra än "de man brukar" :D
 
Min dag har varit riktigt bra, tusen gånger bättre än igår. Och juste, inte bara allt positivt här ovan, de blev också pannkakor till lunch! Haahaha vad kan bli bättre liksom? :D
 
 

Julshoppat

Nu är alla mina julklappar klara.. Skönt! Att köpa presenter är nog inte min största styrka direkt.. Visst de är kul att ge men tycker det är så svårt! Hm.. Men du är de gjort för i år i alla fall :)

Lite rubriker som kommit in, tack tack, sätter mig och skriver när jag kommer hem efter middagen, en mugg oboy i handen och go musik i lurarna- mystisdag. Har ni fler rubriker så kommentera!!! Hörs hemma..


En dag ska jag...

Köpa min drömhäst för mina pengar, mina. Skriva på kontraktet med mitt namn och hämta hem hästen med min bil och min transport. Köra hem h*n till min gård och ställa han i en box i mitt stall...
 
Det är något jag bara SKA göra en vacker dag. Sen ska jag varje dag resten av hans/hennes liv behandla h*n som en prins/prinsessa. Lovar att hästen kommer bli den mest ompysslade på jordklotet, oljade hovar, lång och tjock svans, rakade ben och knoppad man. Gossiga täcken och grimma med ludd. Hahaha, klart h*n ska ha det BÄSTA <3 *min bäbis
 
 

*önskerubrik*

Lite sådär tom på inspo just nu så vi kör en "önskerubrik" igen. Var ett tag sedan så kanske nya rubriker dyker upp? Ni kan kommentera precis vilka rubriker ni vill, t.ex om jag bara fick äta.. eller kärlek kan vara... och så vidare. Ni fattar. Ska försöka välja ut i alla fall tre och publicera dem under veckan, alla innan fredag.
 
KOM IGEN NU, kommentera i mängder, rubrik efter rubrik efter rubrik. Ni som länkar med eran blogg i kommentaren länkar jag SÅKLART i början av inlägget <3 klara... färdiga.. KOMMENTERAAAAAAAA
 
 
åhhh sommar... #tamigtillbaka
 

På bussen

Goa låtar som rullar i lurarna och humöret på topp, hahah det var det inte igår.. ;) börjar med idrott idag- lekar. Älskar de verkligen, få springa och vara 4 år igen! Verkligen dagens stora +.

Lite julklappsshopping efter skolan och sedan hem och äta. Bloggar hela kvällen så bra update lovar jag. Hoppas ni får en fin dag, puss


Se upp killar! ;)


Nanedags

Skypat med Niklas i typ 2h.. hahaha finns mycket att prata om, bland annat snackat lite om avundsjuka, vad som är okej och vart gränsen går- mer bara för att se om vi har delade åsikter, vilket vi hade. Ska skriva ett inlägg om det imorgon så ni får ta del av mina/våra åsikter. Blir bra va!
 
Nanedags för mig nu och säkert er med. Börjar 9 imorgon med gympa- tummen upp! Älskar att träna/rida/springa/simma på förmiddagen så tisdagslektionen är verkligen tummen upp för mig :) Sista lektionen denna termin så bara lekar, ÄLSKAR de.
 
Shoppar julklappar efter skolan med Sara och Niklas, två kvar att köpa så hoppas på att bli klar imorgon. Ett paket kommer på posten till en alldeles speciell person... *hemligt*
 
Godnatt och sov sött <3
 
 

dagen + kvällen

Har inga läxor nu alls, riktigt skönt 4 real- men vad ska jag göra? :/ Serri så finns det inte mycket att göra, stallet är klart, middagen + disken, sängen bäddad. Bara datan å tv kvar, typ..
 
Så, bloggen. Varit seg några dagar, bara skjutit datorn åt sidan och gjort "nödvändiga" saker ;) Haha lovar, städade från 13-21 igår, basta och skrubba mig ner för att sedan byta lakan och nana. Full rulle hela dagen, fick röjt garderoben och flyttat ner den för trappan. FY vilket jobb med skönt att ha det gjort. Tack pappa och mamma som tog fram superkrafterna.
 
Skolan idag var rätt seg, kolla film 1 1/2 h första lektionen, jag sov halva... scccchh XD Kollade film andra lektionen också... och sen jobba typ 2 sidor matte. Helt okey dag trots att jag varit hängig och seg, men stallet fick fart på mig <3
 
Imorgon ska jag åka och köpa de sista julklapparna, mamma och en kompis kvar. Tar stan med Sara, ska även kolla på nåt fint till mig själv kanske ;) Var såå längesen jag fyllde på min garderob, helt seriöst- kommer inte ihåg när jag köpte kläder sist så ljuger inte.
 
Inställda ska jag skriva nu, sugen på att blogga igen. Lusten går och kommer- så får passa på! Önskeinlägg?
 
 
Världens vackraste varelse! :O *Kärlek
 

grym dressyrträning

åhh vad sjukt kul det var att få träna igen, längtat. Älskar varje träning med Ingalill och tar verkligen vara på dem, suger åt mig som en svamp. Vill bara bli duktigare och duktigare :D Roligt att gå från träningen med orden: Linnéa, du rider verkligen grymt bra! Blir såå glad, speciellt eftersom att det kommer från henne :)
 
Det var ju närmare 1 1/2 månad sedan jag tränade ordentligt sist så små dåliga vanor som smygit sig tillbaka men nu är de väck igen- så de ska va.
 
Målet var helt enkelt att få henne stadigare igen, tycker hon gått väldigt svajigt och inte bjudit fram minsta lilla. Så serpentiner, övergångar, samla och öka, volter, galoppfattningar och halter gjorde susen. Hon gick som en klocka, perfekt form, bakbenen under sig och en viftande svans. En BRA träning med andra ord!
 
På lördag ska jag ev hoppa lite med mamma och en annan tjej i stallet. Då blir mamma fotograf och rådgivare, får lite tips på marken direkt och någon som höjer och sänker. Tänkte hoppa bana då jag aldrig riktigt hoppat en lång bana innan. Riktigt taggad på att trycka rejält på gasen men samtidigt rida snyggt. Mm, vi får se hur de slutar...
 
 

Lucia
Gammal going

 
Ett ord- GRYYYYYM
 

skulle aldrig klara mig utan

MIN POJKVÄN- Jag är så sjukt kär att varje sekund utan honom är tom. Han fattas mig alltid! Jag visste inte hur härligt det var att älska någon på detta sätt. I mina tankar var det bara jobbigt och ovärt. Men oooj vad fel jag hade. Tur att jag fick mig rätt bild av kärlek tillslut :)
 
MINA SYSTRAR- Jag skulle döda för dem, står på deras sida 24 timmar dygnet, 7 dagar i veckan. Älskar dem otroligt mycket, mina fina fina sötnosar <3
 
MINA FÖRÄLDRAR- Oj vad trött jag blir på dem ibland, mer och mer ofta nu när jag gör lite uppror titt som tätt. Sjukt grymma är dem och jag känner mig väldigt redo för livet, jag kommer klara mig! Mamma och pappa finns alltid på min sida och alltid gjort allt dem kunnat för mig. LOVE till er!!
 
MINA VÄNNER- Måste vara de som får mig att skratta mest ;) Bara titta idag! Niklas och jag skrattade oss igenom hela tyskalektionen, dryga (på skoj) mot varandra. Kastade hans penna i papperskorgen och han tog mitt sudd. JA vi är så barnsliga!
På rasten fick jag och Sara ett skrattanfall i 15 min, försökte ta oss ut genom fönstret som hade spärr någonstans och bara rymma- men de gick sådär :/
 
MIN IPHONE- Hahah jag är döööd utan den ;) "min telefon" var det första jag ropade efter när jag blev påkörd.. sen pratade jag ju med Lowa också så det var därför också! Men jag är nästan mer rädd om min telefon än mig själv. Känns liksom som om den "är mitt liv". Hemskt egentligen, men jag har en konstig kärlek till den!
 
HÄSTAR- Jag behöver egentligen inte säga mer! Är jag från stallet en vecka deppar jag sönder, jag måste rida och jag måste andas häst. Behöver deras närvaro och alla timmarna på hästryggen, träna, prestera och göra det jag brinner för.
 
MUSIK- Min spotifylista spelas dagligen! iPhonelurarna är med överallt, alltid i fickan nära telefonen. Älskar att sitta på bussen till skolan på morgonen och lyssna på pepplåtar som gör att man kommer igång. Sen på eftermiddagen lyssna på goa och chilla låtar då mitt huvud är alldeles mosit och segt. Néa <3 musik = sant
 
 
Här är några finishar som betyder sjuuuuuukt mycket för mig! NI = bääääääst-ingen-protest
 

Outfit skolan

Good morning!

Torsdag, en dag kvar till fredag. Läskigt. Sätter mig på bussen snart och spelar peppmusik i lurarna. Sovmorgon idag så något piggare än vanligt. Yeeah. Efter skolan vill jag åka och köpa lite julklappar men själv är ju så tråkigt så ska fjäska med nån och fråga om den vill följa med.

Bra inställda kommer under dagen, satt och skrev igår! Godmorgon och hoppas att ni får en fin torsdag. Puss puss


Kan någon gissa vem mitt "good morning" sms skickades till idag? ;) mitt hjärta såklart <3 Älskar dig finish!


Just precis nu

Hej på er
 
Sitter i sängen med en skål glass och bloggar för fullt. Skrivit inlägg till imorgon och lyssnat på musik. Försöker rensa lite tankar och komma ihåg hur torsdagen imorgon ser ut. Haha hjärnsläpp, vad har vi? Fysik? Mer minns jag inte..
 
Och så var glassen slut, vill ha meer. Lätt något som det kommer finnas obegränsat mycket av i min frys. Glass i stora lass!
 
Snart åker min Lowa till Amsterdam så jag tänkte stänga ner datorn en stund och hänga med henne innan hon åker. Inte många timmar kvar nu :( Kommer sakna henne såå, vem ska jag nu dryga mot utan att det gör någonting och be komma och lägga sig bredvid mig när jag är ledsen? Aja, hon kommer söndag natt så jag klarar mig nog ;)
 
 
TITTA VAD SJUUKT VACKER HON ÄR!!! ÄLSKAR DITT HÅR LOWA OCH KOMMER ALLTID VARA MEGA AVUNDSJUK PÅ DIG SÖTNOS <3
 

Detta är inte jag

Jag tror aldrig jag kommer tröttna på att skriva om "tonåren". Finns såå mycket, älskar att läsa andras texter om hur just dem uppfattar tonårstiden. Sällan jag känner att jag verkligen kan sätta ord på VAD det verkligen är. 
 
Jag är mycket mer down och liksom de växlar jobbigt mycket. Ena stunden överdrivet pigg, andra typ död. Finns ingen balans på brädan och det gör mig frustrerad om något! Känns inte som om jag kan styra det.. och jag är en person som gillar att ha "koll" och översikt på saker och ting. Gillar inte att tappa kontroll.. fy vad tufft det är.
 
Det jobbigaste jag tycker är att jag är liksom inte ledsen ledsen, mer ba "inte glad". Finns inte nåt som gör mig hängig egentligen- men ändå är jag de. Kul kul... 
 
Jag har också blivit lite mer tystlåten och faktiskt ganska kort mot folk. DET ÄR INTE JAG :O :O Fattar inte varför? Jag brukar ha lätt att prata med andra och kan "alltid hålla mig", spela glad när jag vill strypa personen- alltså har jag bra kontroll på mig själv. Men inte längre.. och jag hör liksom på mig själv hur kort och dryg jag blir. Fattar nada.
 
 
Min pojkvän står dagligen ut med mitt j*vla humör, mina växlningar, min ibland lite för dryga attityd och min "bitterhet". Fattar inte att han orkar :/
 
Lowa står också ut med allt detta, kommer hem och surar sönder på henne utan någon som helst anledning, bara för att min skoldag varit dötråkig och seg. Stackarn. Själv möts jag av en sprallig syster full av energi och så bemöter jag henne på ett inteokejsätt. *skäms
 
Jag känner nästan inte mig själv längre. Hemskt. Jag hoppas att jag kommer tillbaka snart och lämnar all negativ energi bakom mig. Ingen vill vara med någon som gnäller, iggar, surar och drygar mot allt och alla. Ingen vill det.
 
Jag HOPPAS verkligen att Linnéa Grann kommer tillbaka snart snart- för detta är inte jag!
 

Kryper ner i sängen

Sover jättedåligt just nu, skolan är segare än segast och jag har inte varit i stallet på 1 vecka = en trött och nere Minilini (mitt smeknamn). 

La mig nu i sägen för att vila en stund innan vi åker och kollar på när Leia lussar, sötnosen. Ska sova TIDIGT idag, påminn mig, tidigt!! Bloggar ikväll och pluggar in de sista tyskaglosorna för terminen. Imorgon har jag nog inget på schemat, första gången på några månader ;) Hahha nä men känns som om de var längesen sist!

Helgen kommer bli lugn, jag ska till stallet och julklappsshoppa. Måste ringa till lite friends och boka upp några shoppingdagar :) Har ju en del julklappar kvar att handla kan man ju säga... Två klara. Hahah high 5 på den 👊👋

Nä nu sluter jag ögonen och vilar. Update later
Blogrape

Hellluuii :D <3

Onsdag morgon

Sitter och väntar på att första lektionen ska börja, tyska. Mitt favoritämne.. ;) sen matte och so. Aså sämta dagen, hatar onsdagar! Men sångchoachning efter skolan och sen ska jag kolla på när Leia lussar på sin skola- mysigt. 

Typ inga läxor alls nu när betygen sattes igår, riktigt skööönt och vi är så värda de efter denna "hetshöst" med plugg att göra hela tiden. Ska bara avsluta alla projekt och titta film nästa vecka. Jag slutar fredag förmiddag och torsdagen innan slutar vi 11, så jag och Johan drar till Liseberg för gissa vilka som firar 8 mån då! <3

Kikar in lite senare, ha en go onsdag alla!Bilder
Hockey

I scandinavium nu, matchen börjar om 50min. Heja frölundaaaaaaaaa
Tröttish här

Lyssnat på 25 redovisningar nu- sjukt trött i huvudet, dålig luft och hungrig som tusan. Skolmaten va sådär idag... Slutar om 1 1/2h så ska hem och käka då.

Lite tom på inspiration just nu så har ni förslag eller önskemål, bara kommentera snälla. Sjukt tacksam om ni kan göra de!

Nu börjar musiken... Suck...
Godmorgon tisdag!

Vaknade upp och fick en riktigt bra kommentar ang. mitt gymnasieval och inlägg. Tjejen gav mig en tankeställare och öppnade faktiskt lite dörrar för mig. Ska fundera ännu mera på detta med natur och samhäll, tusen tusen tack du vackra människa!

Tisdag idag, blir tröttare för varje veckodag som går.. Börjar i simhallen idag och sen har vi en svenskaredovisning. När den är gjord, är de inga mer prov eller inlämningar som ska göras detta året. Skönt om nåt!

Hockey ikväll med syrran, pappa och pojkvännen- mysigt. Hoppas ni får en bra tisdag så ska jag uppdatera från mobilen hela dagen. Puuuuuss
Dagen

Bra dag i skolan, de mesta rulla på, gjorde två prov- första gick hälften bra och andra kunde jag alla frågor. Betygen sätts imon... Spännande!

Fick sluta 30min tidigare så följde med Johan hem och tog de lugnt. Han laga mat och jag gjorde svenskaläxan, redovisning imon ju.. Ska öva lite för Lowa nu och sen hoppas på att de sitter imorgon!

Börjar med 50min simning imorgon morgon, ska simma hela lektionen så lär väl hinna typ 1000m. Aså jag simmar så sjuuukt långsamt ;) men men, bara jag kan simma så e han nöjd.
På eftermiddagen ska jag, pappa, syrran och Johan gå på hockey. Lär ju bli en hel del uppdatering då mobilen kommer locka ganska mycket mer än hockeyn ;) men en kul grej att göra för pappa och Johan!5 om jag skulle...

Få barn när jag blir stor- skulle jag vilja ha en son och en dotter. Sonen skulle heta Liam eller Isac och dottern Lea eller Filippa. Filippa tycker jag är såå fint <3 Riktigt sött!
 
Vinna 1 miljon- skulle pengarna lätt in på ett konto direkt. 10 000 hade jag tagit till shopping men resten hade jag låtit vara kvar för framtiden, hus, häst, bil eller vad som nu skulle behövas.
 
Få göra om mina 3 högstadieår- Då skulle jag pluggat mer i åttan och varit mer kritisk med val av häst..
 
Få körkort- Skulle jag köra som en gammal tant, 20km under den angivna hastigheten och trycka så lite på gasen som möjligt. Säkert vara liite för nära diket och svära på de andra bilisterna!
 
Vara tvungen att välja mellan kjol och klänning- Hade jag valt klänning tror jag. Eller nej, kjol. Nej. Aså åhh vad svårt. På sommaren klänning och på vintern kjol, men på högtider klänning!
 
 
 

Framtiden- gymnasiet

Gymnasiet- Oj vad jag längtat alla år, sätt fram emot att få rida på skoltid och utbilda mig till det jag vill jobba med. Hästar. Alltid varit säker på vilket gymnasie jag vill gå på, vilken linje och suttit och drömt om det i flera år. Då menar jag många år.
 
NU, när det snart är dags för mig att välja kommer allt- Men.. kanske... varför... tänk om... framtiden då... ifall... om. All beslutsångest, alla frågetecken, alla "tänk om" bara väller fram. Det tar inte stopp. Det finns 2 skolor jag velar mellan, 3 linjer. Men jag har inget tredje-val :O
 
Jag har lite panik över detta, känner mig inte redo att ta detta beslut än även om jag känner mig såå redo för att flytta. Jag känner mig stor och självsäker, men ändå liten och "mammasflicka". Känner mig trygg men ändå otrygg. Allt på en och samma gång.
 
Problemet är att linjen och skolan jag alltid drömt om att gå på är natur och det finns inget annat. Jag vill inte läsa natur, jag vill verkligen inte det. Jag vet att det är en sjukt bra grund, ger en alla förutsättningar och man har liksom alla möjligheter efter gymnasiet. Jag har väl inte så svårt för biologi, fysik och kemi- men behöver ändå plugga!
Matte... jag var bland de bästa i klassen hela låg och mellanstadiet, kom hem med alla rätt på varenda matteprov. Jag älskade matte, tyckte de va busenkelt och jätteroligt.
 
Men. I sjuan, hände nåt. Jag vet inte vad, allt blev plötsligt jättesvårt och jag förstod ingenting. Mina klasskamrater bara rusa iväg och jag liksom blev helt paff. Ba: VAD HÄNDE? Okej jag suger inte på matte, jag har C vilket är ett helt okej betyg för mig. Men när de klättrar upp på B och A-nivå, då pallar jag inte mer.
 
Jag har hört och vet att natur är mycket plugg, det är ingen lätt linje. Jag tycker inte att kemi, matte, biologi och fysik är kul. Inte nån stans. Alltså känns inte just den skolan och linjen jag alltid varit bombsäker på inte som rätt val längre. Å DET känns tufft.
 
 
Men jag och mamma (mamma var de väl egentligen) hittade en annan skola med 3 linjer. En natur, en samhäll och en "special" med MASSA häst. Skolan verkar riktigt bra och även bollat med en granne som gått där. Låter som ett bra alternativ. Dock ligger skolan typ 3h från där jag bor nu.. längre än första skolan jag var intresserad av... I alla fall:
 
Natur- uteslutet. Ska jag läsa natur ska de vara på skolan jag alltid drömt om, annars, never.
 
Samhäll- mycket mer lockande. Ger en bra grund, jag kan utbilda mig till polis senare om jag vill eller till nåt annat spännande yrke som psykolog t.ex ifall jag skulle "tröttna" på hästyrket.
 
"Special" med mkt häst- LOCKANDE, såklart! Läser typ 800p BARA hästämnen. *dröm*. Men hur smart om jag vill utbilda mig till nåt annat när jag blir äldre? Måste isf läsa till massa ämnen och kommer jag ha tid, råd och ork med det senare? Tveksamt :/
 
Så, just nu ser de väl ut att bli samhäll. Men andra och tredje-val? INGEN koll alls. Detta blev mycket tuffare än jag trodde. Ändå har jag pratat med SYV 2 gånger och hade mer koll då. Men den försvann...
Har ju alltid varit så säker på vad jag vill. Jag VILL jobba med hästar, driva eget, tävla på hög nivå och leva med dessa djur. Men vägen dit, vilken ska jag ta?
 
 

Sov gott!

Skrivit klart ett låångt inlägg om mina funderingar kring gymnasievalet som snart ska göras, publiceras vid lunch imorgon, kika gärna in då. Annars har jag pluggat, seegt som f*n men värt det. Två prov imorgon, tagga...
 
Nu ska jag sova, natti, och ni med ;)
 
 

Bloggen strax

Ska bara göra svenskaredovisningen. Brb~I won´t let you go~

 
 
Vacker låt- grym film. Sätt den mer en 1 gång, kan jag ju lugnt säga... <3
 

JulbakFullt ös. Bakade 3 plåtar med lussebullar och nu bakar lillsyrran pepparkakor där uppe, Gullunge! Snön byttes ut till regn, inte lika mycket julkänsla längre :/ men men, på julafton hoppas jag på mycket snö och inget regn. Får se om min önskan slår in...


this or that

 
vatten/mjölk

saft/juice

katt/hund

sommar/vinter

frukt/bär

myskväll/festa

blond/brunett

sminkad/osminkad

singel/förhållande
 
halsband/armband

landet/storstad

instagram/twitter

sverige/utomlands

komedi/skräck

lyssna/prata

svart/vit

onyttig/nyttig

slappa/träna
 
gå/jogga

springa i skogen/löpband

balkong/altan

vaken/sova

morgonmänniska/nattmänniska

villa/lägenhet
 
strut/bägare

baddräkt/bikini

smsa/ringa

fötter/händer

gift/inte gift

få kuddar/många kuddar

mjuka byxor/jeans

kortärmat/långärmat

frukost/lunch

sitta på restaurang och äta/take away

 

Snö utanför fönstret

Vaknade till virvlande snöflingor utanför fönstret, oj vad de snöat! Såå fint! Tända ljus och mjukisbyxor- snart är det jul :D Vill dra på mig mössa å halsduk, ta Johan i handen och bara gå, kasta lite snöbollar på varandra under vägen men annars bara hålla hand och promenera långt. Myys... Kanske ta med pulka och leta efter en backe ;)
Pluggat i lurarna

Chillat vid datan hela kvällen, chattat lite smått och riktigt degat. Tryckt i mig lite sötsaker och varit för mig själv, haft rätt mycket uppmärksamhet runt mig de senaste dagarna pga trafikolyckan vilket såklart är roligt och ett kvitto på att folk bryr sig. Men. Gott att krypa ner och spendera några timmar för sig själv också.

Ni vet vad som händer imon, behöver inte vara nån övertydlig förskolelärare, tror ni fattar ;) Pluggar lite på förmiddagen först ba, var för seg efter maten.

Inte så mycket att skriva egentligen. Vill få ut lite åsiktsinlägg men vet inte riktigt vad jag tycker och tänker om just nu. Gymnasiet? Jo men de, och tro mig, ligger ett inlägg på utkast om de... Mm, publiceras när jag får tid att skriva klart!

Natti natti nu, love uu


Hahah....


krypt ner i sängen

Åh så mys, svart utanför fönstret och en ljusstake på fönsterbrädan, filt över benen och datan i knät. Precis ätit go middag och gjorde kemiläxan innan de- duktigt. Hade väldigt svårt att koncentrera mig, tog liksom 30min längre tid än vad de egentligen skulle behöva ta.. aja, gjord nu iaf.
 
Imon ska jag vara med bf hela dagen, riktigt sugen på att gå en lång promenad och bara prata, andas vinter och koppla bort verkligheten för en liten stund. Helst undvika övergångsställen, har lite skräck för dem just nu ;) Sen krypa ner under en filt med varm chocklad och titta på en film tsm... *mys*.
 
 
Fast haha ja att promenera på en sån bro sker väl bara på film :/ Men drömma kan man ju alltid!
 

Sjukt tråkigt

Såå svårt att koncentrera mig... Seeeeegt som f*n. Hata kemi :(
Klippt mig

Uppklippt och mer liv i håret, volym och olika längder. Skönt att bli av med de tunga som bara hänger. Nöjd :)


Läget?

Fick sova länge och vakna av mig själv idag, riktigt mys! Sitter nu och äter brunch med systrarna, sallad och skinka- göööött. 

Hade en jätterolig kväll igår, tack för att ni kom <3 såå mycket roligare att spendera en fredagskväll med ett gott gäng kompisar än själv framför tvn. Ni gjorde min dag!

Idag ska jag strax iväg till frisören och fräscha till håret, är på tiden kan man ju säga! Tänkte klippa upp de men behålla längden. *nervös
I eftermiddag åker jag på en föreställning/konsert eller vad man ska kalla de och tittar på när Johan spelar. Hem sen och vila, kanske att brooshan skulle komma och hålla mig sällskap :)

Hoppas ni får en trevlig lördag, kika in snart igen för jag ska uppdrapera bra resten av dagen!! Kram 
Tack för blommorna älskling ❤️😘
kompiskväll

Skickat in en inlämning nu, ganska trött i huvudet så vet inte hur bra det egentligen blev.. men det duger! Ska bädda sängen och plugga i go musik i högtalarna nu, försöka få lite myskänsla över min lilla håla ;)
 
Var på skolan förut och hämta böcker vid lunch, aså världens finaste personer går i min klass <3 Massa kramar och glada ansikten- tack. Kärlek till er alla!
Ikväll kommer Stine, Frida, Filip och Niklas hit för att "vila" med mig. Jag hatar ju att vara stilla och bara slappa- hatar. Så mina finishar kommer ikväll och håller mig sällskap, gullungar!
 
Imorgon ska jag till frisören vid 12 och sen hem och vila igen. Är nog väldigt viktigt att jag tar en lugn helg då chocken kan komma tillbaka titt som tätt, en del kom igår kväll så min underara lillasyster kom ner och sov med mig. Bara tanken gör mig alldeles varm!
 
Det är verkligen SÅ lätt att glömma av hur mycket fina människor man har runt om sig som verkligen BRYR sig! Vid vissa händelser (som olyckan i onsdags) blir man påmind om hur mycket kärlek och fantastiska personer man har runt sig. *blir alldeles tårögd.
 
Tack tack och tack åter igen! Tack till ER som läser och bryr sig fast ni inte känner mig IRL <3
 
 

Steker pannkakor
snö på backen

Kan ju inte direkt påstå att jag är en vintermänniska men snö 6 december känns helt okej! Är hemma idag med då, måste vila och slappna av då jag fått en muskelsträckning i nacke och hals. Börjat att ömma vid revbenen och höften men inget farligt. 
 
Om en stund ska jag ta bussen till skolan för att hämta lite skolböcker, en inlämningsmapp stänger 17 idag så måste ha lite material för att kunna göra klart. Ska också pussa på Johan och krama klassen- alla är som en stor familj!
 
 
<3 musikalen <3
 

#sant

DENNA LÅTEN

somnade till den förut.. sjuktligt vacker. Kommer vara låten som påminner mig om gårdagens händelse.. Lyssna
  

godkväll

Så- hej hej.
 
Vilat hela dagen, sov några timmar på eftermiddagen och sen fick jag finbesök av min kärlek <3 Mitt internet försvinner snart så ville bara kika in och säga att jag lever.
 
Mammas inlägg igår om min olycka har fått 70 kommentarer.. blir tårögd <3 det finns SÅ många där ute som bryr sig, oavsett om de är jobbarkompisar till mamma och pappa i England eller släktingar uppe i Norge eller grannar nedanför. Sjukt stort stort tack till alla för er omtanke, vänner, familj, släkt, grannar, bekanta. Det betyder sjuuukt mycket <3
 
Och tack till alla läkare igår, ni tog allt på fullaste allvar och jag fick komma in och bli undersökt med än gång trots att jag vägrade at åka ambulans. TACK.
 
 
Här är en bild på en sliten Néa igår på sjukhuset.
 

hemma

Hallå.
 
Läkaren och mamma beslutade att jag skulle vara hemma från skolan idag och imorgon. Två stora och viktiga prov idag men vila och återhämtning från gårdagens händelse är viktigt. Jag får inte heller sitta vid datorn för mycket alltså kommer bloggen hamna i efterhand som ni säkert förstår.
 
Ingen ridning för mig på lördag men åker och klipper mig vid lunch. Aså jag längtat efter det hela veckan ;) Vill klippa upp håret och få lite volym i det. Ha hår hängades fram när de sitter uppe i en hög tofs och ha olika längder när de hänger löst. Typ något sånt:
 
 
Aja, bilder ska tas iaf så ni får se! Vill så gärna ut på stan och julklappsshoppa men bäst att stanna hemma tills jag är helt "smärtfri" eller vad man ska kalla de... 
 
Hoppas ni får en bra dag <3

Efter allt detta...

Blev off hela eftermiddagen och kvällen, var nämligen så att när jag gick från min sångchoachning blev jag påkörd av en bil. Så mamma kom, körde mig till akuten (jag sa nej till ambulans), Sara kom och kramade om mig och sen åkte vi. Var på akuten nästan 3h och läkarna var jättebra!! Fick hjälp med en gång, min nacke röntgades men de hittade inga fel. Förutom jobbig huvudvärk så är jag okej. Blir hemma med mamma imorgon från skolan och hoppas på att det inte är någon fara.

Bloggen får sova nu, jag med. Usch vilken dag... Men jag är okej nu och hade verkligen änglatur! Tack alla som brytt sig, tack för er omtanke! Många sms som kommit in, tack tack tack. Älskar er!! Och SARA... Stort jävla tack, love uu <3


Låten <3<3

Blev helt kär

Provade "den typsika höstjackan 2013" (igår då jag och mamma leta julklappar) som är lite tråkig då 99% av Sveriges befolkning bär den, men det gör den inte mindre snygg! Satt som gjord för mig, passa perfa, älskar marinblått och skitsnyggt dom hade gjort på ryggen. Blev helt tokkär i just den modellen, OM det inte hade varti jul om 3v hade jag köpt den, lätt! ååh vill ba åka tillbaka och köpa den...
 
Vill väl egentligen ha en svart då de passar bättre till mina skor och min dunjacka/vinterjacka är marinblå.. men aså DEN, åååhhh kommer drömma om den ;)
 
Den såg ut lite såhär, dock liite kortare, inga dragkjedjor på fickorna och lite anorlunda på ryggen, men typ så:
 
Provade även en annan modell fast svart, satt inte lika bra men fortfarande snygg. Nä men aså den blåa... LOCKAR <3
 
 
 

Egopicsaa
Hahahahahahahah bjuder 😜😜😜😜


Lista

Låt som när du är ledsen sörjer till? Hm, Skitsamma av Allyawan

Beroende av: Mycket! Aså förutom min familj, pojkvän, hästarna och kompisar är det min telefon, dator, salta bilar och choklad <3

Vem behöver du mest just nu: Johan såklart

Vad tror folk om dig? Fråga dom! ;) Nä men lite olika tror jag. Beroende på hur jag var när vi sågs första gången. Men i det stora hela tror nog folk att jag är en liten tjej som är väldigt målinriktad och med mycket attityd. Ibland kan jag vara lite dryg men oftast ganska flummig.

Stämmer det? aa men lite stämmer de ju! Jag är målinriktad men hoppas inte att folk ser mig som dryg ;)

Vad får du oftast komplimanger för? Aså ärligt- mitt hår! Får även komplimanger för mina ögon.

Brukar du skratta för dig själv? haha OHJAA!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Hahaha xD

Nästa mål i ditt liv: Hm, nästa? Vilket av dem? ;) Mitt "nästa" mål är att välja rätt gymnasie och komma in på den utbildningen jag vill gå.

Hur svarar du i mobilen? Hallå elr cha cha elr hej de är Néa

Vem ringde dig senast? Mah booouwfrieeend <3

Antal timmar sömn inatt: 7-8?

Tycker du om din pappa? Jag ÄLSKAR min pappa <3

Brukar du komma i tid? Jo men de brukar jag, oftast.

När mår du bra? När jag sitter på hästryggen eller när jag är med Johan. Mår såklart bra med kompisars umgänge och en slapp fredagskväll hemma också. Men att rida och vara med boyfriend, liksom de slår allt.

Hur känner du dig nu? Bra, lite trött kanske men annars flyter de mesta på!

Vanligaste färg på dina kläder: Svart elr marinblått helt klart!

Var du aktiv i skolan? Ja de måste jag säga att jag är. Jag ligger i fas med nästan allt så ja jag är aktiv men klart att jag är mer trött och flummig vissa dagar än andra. Så är det ju för alla!

Favoritdryck på morgonen: O B O Y
 
När brukar du oftast gå och lägga dig? Mellan 22 och 23

Är du blyg? Aså nä, kanske liite men de kommit nu när jag blivit äldre. Men tror inte jag visar de så, jag har lätt för att prata med människor och tycker det är roligt. Vissa dar är jag mer social än andra men blyg är jag väl inte riktigt.

 

Bildmanus- här e början på vår musikvideo
Skolaaaaa

De är mörkt när man kommer till skolan och mörkt när man går, december nu vettu. Idag börjar jag med 75min tyska och sedan ska vi jobba på bildmanus till 3, lååång dag :/

Sjunger en stund efter skolan och sen ska julklappar shoppas, myyysigt! Härligt med lite tjejtid :D

Nä nu surar Johan på mig, hörs under dagen ;)Flåt, glömde er

Hela dagen har bara rullat på, inga liksom pauser utan allt gått i ett- lätt att jag glömmer saker då. Som bloggen t.ex.
 
Aså inget speciellt som hänt idag ändå, skola och sen följde jag med Johan hem en liten stund, mamma hämtade mig och vi åkte och köpte lite julklappar å handla mat lite snabbt. Pappa fixa middag så nu har vi alla mätta magar.
 
Klockan är ju typ nio nu så inget mer som händer ikväll. Ska väl ta fram saker för skoldagen imorgon och blogga lite inlägg. Dagen imorgon e liksom sjuk. Först 1h tyska och sedan har vi egentligen typ 4h håltimma men då har vår lärare varit så snäll och planerat in att vi ska jobba med musikvideon hela dagen. Hahaha tack- jag som skulle kunnat åka hem ;)
 
I alla fall så efter skolan har jag först sångcoaching 30min och sedan drar jag, Stine och Vendela till stan för att julklappsshoppa. Hm, ingen riktig koll på vem som ska ha, får väl sätta mig ner och spana på det nu.
 
Kikar in snart igen, ska ba tidsinställa lite inlägg till imon, puss
 
 

Outfit tisdag

Outfiten idag består av- favvojeansen från Gina, tröja från lager 157, hängslen från h&m och skor Johnny Bulls. Håret löst och vanlig sminkning- mascara, kajal och ögonskugga.


Ursäkta kvalitén men min syrra fattar inte att om man inte tänder lampor och  om zoomar blir bilderna kassa ;) men tack ändå sis. 

Nu drar jag till skolan, puuuss


Ett grymt bra ridpass!

I förra inlägget försvann all text när jag puclicera, sjukt tråkigt :/ iaf så gick Mimmi jättebra idag, pigg å lite sprallig, hon lyssnade bra och gjorde rätt hela tiden. Grym ponny <3 skänkelvikningar går av bara farten, hon flyttar jättebra nu i båda varven, vi som haft lite problem med det.

På lördag får hon ridas ut (om de inte är för halt), rider väl en timme och ska jobba mycket i trav och galopp, låta henne sträcka ut ordentligt.

Skola imorgon, sen plugg. Ganska chill med läxor nu faktiskt, skönt att sakta trappa ner inför jullovet. Vad är de, 2v kvar? Ja ngt sånt- hääärligt!!

Sov gott alla, tisdag imon, veckorna går fort :)
slog mig ner framför datorn


Seeeeg svenskalektion

Är färdig med allt, finns inget att göra. Palla gå ner till skåpet och hämta matteboken (ändå bara 15min kvar), nä då känns bloggen mutcho roligare ;) Sitter längst bak och ser att det är fler än jag som är färdiga och sitter runt på nätet. Haha, vikarien sitter framme och läser surt i en bok, gamla uppskattar nog litteraturläsning mer än dagens ungdomar...
 
Just nu rullar denna i mina lurar. Lyssnar inte på låten utan har den mer som bakgrundsmusik medan jag bloggar. Men den e lite go, man kommer liksom igång och somnar inte ;)
 
 
Har ni nåt låttips? Min lista är sååå uttjatad, vill ha nya artister och låtar att lyssna på så BOMBA, bombaaaaa mig med tips!! :D :D
 
 

Min vecka 49

Måndag- Skola till 15 och sedan trimma Mimmi i ridhuset. Öka och samla galoppen, galoppombyten och skänkelvikningar. Mycket fokus på att hon ska gå framåt och vara mjuk i kroppen. 

Tisdag- Stor dansredovisning i skolan- nervös!! Lång dag i skolan som avslutas med arbete inför musikvideon. Efter skolan kanske jag träffar någon kompis, annars plugg.
 
Onsdag- Seg och tråkig dag i skolan, slutar 15 och sedan har jag sångchoacning på eftermiddagen. Plugg framför datan i sängen och med en mugg oboy resten av kvällen.
 
Torsdag- Lång dag till halv 4 i skolan, praktiskt prov i hemkunskap efter lunch- de gillas :) Efter skolan vill jag åka och julklappsshoppa med någon kompis- Nån som vill? :D Sedan plugg när jag kommer hem..
 
Fredag- S L A P P A. Planerat in att denna fredagen ska vara lugn. Kanske träffa kompisar men annars bara softa. Lite seg skoldag först men sedan hem, hoppa i soffan, sätta på tvn och mysa hela kvällen. Chatta med goa friends och prata med pojkvännen timtal i telefon. Frossa i chips och bara chilla!
 
Lördag- Stallet tidigt på morgonen, rida ut Mimmi i skogen (om det inte är is eller något annat dumt). Låta henne bli av med lite energi och mysa uppe på hästryggen tidigt på morgonen. Klockan 12 ska jag klippa mig och sedan vill jag in till stan och köpa mer julklappar. Kanske får med mig familjen?
 
Söndag- Först sälja tidningar på morgonen och sedan plugg och städ. Jobba med min svenskaredovisning hela eftermiddagen och få lite koll på kommande vecka. Betygen sätts ju på tisdag v.50  :O
 
 
Ska ni göra något roligt i veckan? :)
 

Julkänsla

Imorse när jag kom in i storarummet för att hämta kläder (min garderob står ju där tillfälligt) spreds en julkänsla genom hela kroppen. Inte bara de röda färgerna på kuddarna och mattan utan stjärnan i fönstret, kylan och de kolsvarta utanför fönstrena. Då kom min första julkänsla!

Måndag idag då, tråkig dag i skolan, slutar först 15 och då ska vi vara kvar och öva på dansresovisningen som vi ska ha imorgon. Nervös är bara förnamnet :/ 
Rider Mimmi i eftermiddag i ridhuset, ska fundera under dagen på vad som ska tränas men blir nog mycket galoppövningar.

Snart börjar engelskan, uuuusch. Mitt sämsta ämne... Ha en bra måndag 😘
Natti natti

Sitter i sängen med kemiboken, sjukt segt och fattar nada. Usch, tungt och jobbigt. Ska sova snart, såå trött efter denna helgen trots att jag bara varit hemma och jobbat. Natti natti gott folk, somnar till detta citat <3
Rött e sött

Adventsstakar och röda färger i storarummet, ett "julaftonsljus", adventsljus och stjärnor i fönstret. Nu kan julmånaden starta på riktigt!
Fixar å donar

Tagit disken, vikt två korgar tvätt och nu städar jag mitt område i huset. Phu, ska snart sätta mig med kemin och plugga resten av kvällen- rolig söndag eller vad säger ni? ;)

Mimmi gick riktigt bra idag, lite ofukoserad i mellanåt men annars ärlig och framåt. Pigg och väldigt luftig i galoppen, rolig att rida :D Tog alla skänkelvikningar kanon och lyssnad bra både fram och tillbaka- ett bra ridpass!

Ska återgå till städningen bara ta ut Atlas först, brb
Rihanna gör de ännu en gång

Syrran hitta denna grymt bra låt här om dagen. Spelat den 24/7 och hon la till den i min lista. Hon vet vad jag gillar ;) Vissa artiser skriver hit efter hit efter hit- sjukt duktiga på det dom gör och Rihanna är lätt en av dom. Hon gör det ännu en gång och denna låt med Eminem
  
 
wow waaaaooouw wow

Vintermånad

Godmorgon godmorgon.
 
Min klockan ringde 8 idag- upp och jobba. Kommit hem nu och är helt slut. Är inte frisk i kroppen, allt är väldigt tungt och jobbigt, minsta ansträning så får jag ett hostanfall som varar i 10min. Kul. Nä måste göra något åt det, huvudvärk kommer och går hela tiden så i december månad ska jag släcka min lampan senast 22.10 och sova då.
 
Tror ni jag kan klara de? :)
 
 
1 advent idag då, gått in i en ny månad, sista månaden på detta år- någon som skämtar?? :O LÄSKIGT... lämnat hösten 2013 bakom oss och snart går vi in i ett nytt år ännu en gång. Ja du, tiden går fort, fast den går inte längre- den spurtar. 
 
Resten av min söndag spenderas i stallet och vid läxböckerna. Stort förhör imorgon jag inte ens börjat plugga på. Tummen upp.. nä inte direkt. Ska pallrar mig till stallet nu nästan direkt, ett mjukgörande ridpass i ridhuset blir det för Mimmi. Lättar skolor som skänkelvikningar, tempoväxlingar och övergångar ska flyta på bra.
 
Av med mjukisbrallorna nu då och på med ridbyxorna och stalljackan. Eller ska jag rida i mjukisarna... de e ju så skönt...
 

1 decemberFörsta december... men ingen snö på backen. Aja, den har 23 dagar på sig i alla fall ;)


RSS 2.0